Sitter här och kikar på Julens Alla Bak på tv 4 med Tina och Johan. Supercharmigt och jag har sett något juligt på tv nu varje dag för att jag märker att det ger faktiskt julstämning. Jag tänker inte pressa fram någon julstämning, men jag älskar vanligtvis att kika på allt sådant här med julen och vill därför även så kika på detta i år också. På tal om julbak så är jag är sämst på att göra knäck tyvärr, vet inte varför men det blir bara kladd för mig. Gav mig på ett försök i veckan och vet ni det vart bara kladd som vanligt. Det jag testade på var med polkagris i. Jag har därför gett upp med detta och insett att det tar knäcken på mig igen eller vad man ska kalla. En kompis till mig lyckas alltid med knäcken, vet inte hur hon lyckas, men hon skulle göra knäck åt oss.

Tycker ni att det är lätt att göra knäck?

POLKAKNÄCK

2 dlströsocker

2 dlvispgrädde

2 dlljus sirap

30polkagrisar

2 msksmör

knäckformar

GÖR SÅ HÄR: Blanda socker, grädde och sirap i en tjockbottnad vid kastrull. Koka upp och koka tills smeten klarar kulprovet eller tills temperaturen är ca 125°C. Rör om då och då. Koktiden kan variera mellan 20-30 minuter eller längre beroende storleken på kastrullen. Krossa karamellerna i en mortel. Rör ner karamellkross och smör. Fördela smeten i knäckformar. Låt stelna. / Receptkälla Polkaknäck

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du