Skydda dig i solen och blandad vecka!

Hej

Den här veckan har bjudit och smärtat på många olika vis. Veckan har bjudit på både stora krokodiltårar som med härligt väder. Vi har även fortsatt med träning och regnskurar. För att sammanfatta det med några ord alltså. Gällande krokodiltårar så har jag fått reda på i veckan att min storebror har fått cancer och diagnosen är inte alls god. Vill inte gå in på det mer än så för vill inte ha det som fokus på det här inlägget. Med smärta så är det också i form av träningsvärk och uthållighet.

Nyklippta töser

I veckan som var så var Bellis och jag och klippte oss fina för sommaren. Bellis och så även jag har så tjockt hår så det gäller att klippa det rätt så att man inte får för mycket uppklippt för då blir det än tjockare. Tycker att vår frisör Maria har full koll på det och vi vart så nöjda. Nu är det också en sommar på gång och då är det så viktigt att man sköter om sitt hå

I år spår man år man ju att det ska bli jättevarm sommar, som sommaren 2018 sägs det. Jag vill inte att mitt hår ska ta så mycket stryk av solen. Därför är det ju bra att man får lite matnyttiga tips på vad man kan göra för att skydda och vårda sitt hår på sommaren.

Tänkte dela med mig av tips för att skydda håret mot solen

 • TÄCK LÄNGDERNA
  Ska du vara en hel dag på stranden eller vid poolen? Täck håret med en keps, hatt eller sjal för det ultimata solskyddet – det finns en hel uppsjö snygga huvudbonader som ger skydd åt både huvud och hår i år. Nu kan du vara i solen hela dagen men ändå ha håret i skuggan.
 • DUSCHA KALLT
  Om du inte vill stå och frysa hela duschen så avsluta i alla fall med att skölja igenom håret med kallt vatten. Att avsluta med att ge håret lite kyla gör att hårtopparna förseglas vilket resulterar i ett mindre frissigt hår. På sommaren blir håret torrare och därför mer mottagligt för friss så detta smarta knep gör att du slipper sommarfrisset.
 • SKIPPA VÄRMEVERKTYGEN
  Eftersom håret utsätts naturligt för mer värme under sommaren skippa platt- och locktången och kör på en mer naturlig look. Låt även håret få lite semester!
 • BOOSTA MED HÅROLJA
  För att kompensera för att värmen torkar ut håret, boosta med håroljor som tillför massa fukt och näring till ditt hår. Applicera i blött hår för att minska frissigheten och i torrt hår för att ge ditt hår lite extra glans och lyster.

Länkkälla- Skyddar du håret mot solen?

Nu startar utomhusträningen

Jag fortsätter med att motionera och jag märker att jag orkar mer och mer och fått mer flås. Jag springer eller går väldigt raskt. Det är bara fortsätta att hålla i det och köra på. Bellis utomhusträning i friidrott startade i gång igen den här veckan. Det har varit 3 veckors uppehåll från inomhusträningen och nu körde utomhusträningen igång. Bellis tycker att det är jätteroligt och hon utvecklas så mycket mer för varje gång. I tisdags tränade de i regn och i torsdags var det strålande och fint väder. Jag har också tränat i olika väder den här veckan. I tisdgs var jag ute i totalt öppen himmel, men det var faktiskt skönt det med.

Hur har er vecka varit?

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

✓ HÄR FÖREKOMMER INTE MOBBING

Jag väljer att radera olämpliga kommentarer. Här är det god ton som gäller. Det är ingen som vill ha elaka kommentarer. Var mot andra som du själv vill bli behandlad. Det vinner du på i längden. Kom ihåg att ni sparar era ip-nummer och jag tar mig rätten att blockera dem om jag behöver. Visa respekt med och mot varandra, det ska man också kunna kräva!

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

6 reaktioner till “Skydda dig i solen och blandad vecka!

 1. Åh så tråkigt besked att få
  Ni blev jättefina i håret båda två, och jag önskar att jag också hade så tjockt hår som ni har. Tack för tipsen om hur man skyddar håret, för det kan jag behöva göra.

  Gilla

 2. Livets ingredienser lycka och förtvivlan. Tack för dina tips inför sommaren och håret som man måste vara rädd om. Här i Roslagen är det sällan jag blåser håret och avstår helts hårprodukter. Håret å ja får vila helt enkelt

  Gilla

 3. Så tråkigt besked för din bror. Cancer är en så tuff diagnos att få. Skönt att träningen kommit igång. Så viktigt. Så snart ut och ta en promenad jag med. Dom måste hinnas med mellan varven i gymmet.

  Gilla

 4. Alltid tråkigt med dystra besked, men får hoppas att det går så bra som möjligt även om det ser dåligt ut ust nu. Härligt med nya frisyrer, det blev fint och passar bra nu när vädret är så varmt och soligt

  Gilla

 5. Styrke kramar för det dåliga beskedet. Det är aldrig lätt att få besked om cancer ❤️❤️❤️
  Härligt att träningen går bra att du känner att du mår bättre utav den. Även kul att Bellis gillar idrotten och att hon kör på i både ur och skur. Stark tjej ni har 🌺
  Här är det lugna tag. Kom precis in från en lång promenad och hamnade i soffan igen.
  Ha en jätte fin kväll!!!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.