Söka lugnet i Lugnet!

Hej

Tösen har pratat om Kokpunkten i Västerås. Dock känner jag att jag inte är redo för det då det är väldigt rörigt, högljutt och kryllande av barn och unga vuxna som ska trängs och skrika. Vi övertalade Bellis att det är lika skoj att åka till ett badhus och inte ett äventyrsbad. När vi satt och kollade runt i morse innan vi skulle åka så fastnade vi tillslut för det nybyggda badhuset Lugnet i Falun. Det verkade på förhand vara väldigt fräscht.

Lugnet i Falun

Sveriges Nyaste Badhus – Det har Lugnets badhus framröstats till och här kan man leka och ha roligt i familjebadet där man har både träningsbassänger och lekbassäng. Bassängen i multibasängen är på 33 grader och i andra bassängen är det runt 30 grader. Det finns ett cafe där man kan sitta under lampor som återspeglar olika bildfrekvenser från Dalarna. I taket i familjebadet är det en stor snurrande falukorv. Samt rutschkanan är en halv falukorv. Familjebadet erbjuder rutschkana, en fors där man swishas med runt i en rondell. Det finns även en bubbelpoolsliknande effekt när man sitter vid kanten till forsen. Familjebadet har två olika sorters bastu. Ångbastu och torrbastu. Utanför bastun finns solstolar så man kan bara sitta där och njuta eller man kan äta eller dricka sitt medhavda skrovmål. Det går även byta om i grupp eller som familj. När man bytt om och är klar får man sedan gå till respektive duschar. Herr går till herr och dam går till dam som vanligt. Jag tycker även det var bra att man behövde inte ha hänglås och nyckel att ha koll på här utan man fick som en klocka med magnetremsa som man låste sitt skåp med.

 relaxavdelning där man har flera olika bastu, bubbelpool och du kan varva ner med både värme och kyla. Det finns meditationsrum i form av tyst rum där man kan njuta av eldens varma färger. Eller varför inte en skrubbritual eller inta en varm dryck. Tyvärr kostar ju relaxen en hel del och det är nog något man egentligen ska dit och unna sig själv för en förmiddag eller med sin partner för att man ska känna att man får ut det man vill av relaxtiden. Det skulle verkligen vara något jag behöver så lite besviken att jag inte gjorde det idag.

Priser i badhuset

 • Barn 0 till 11 år går in gratis
 • Barn från 12 år betalar 70kr
 • Vuxen betalar 140kr
 • Student och senior 70kr
 • Relaxen mån till lördag 530kr
 • Söndag familjedag 390kr

Det som vi tyckte var sämre i badhuset

Sämre tycker jag var att det var lite svalt i vattnet i stora bassängen i familjebadet. Det jag tycker var sämre var att det var något som drog kallt när man duschade och det gjorde att man frös när man duscha och bytte om. Värmen på vattnet i duschen var lagom så man blev ju varm av det. Minus är ju såklart också att det blir så dyrt om man som två stycken eller en hel familj vill nyttja relaxen, för oss idag hade det kostat 1060 kr för att både bada och vara i poolen och det är lite väl saftigt kan jag tycka.

Vi kommer åka hit igen och vid något tillfälle kommer jag besöka relaxdelen såklart. Sommar utomhusbadet med fler olika badmöjligheter så intresset att åka hit igen finns

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

✓ HÄR FÖREKOMMER INTE MOBBING

Jag väljer att radera olämpliga kommentarer. Här är det god ton som gäller. Det är ingen som vill ha elaka kommentarer. Var mot andra som du själv vill bli behandlad. Det vinner du på i längden. Kom ihåg att ni sparar era ip-nummer och jag tar mig rätten att blockera dem om jag behöver. Visa respekt med och mot varandra, det ska man också kunna kräva!

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

8 reaktioner till “Söka lugnet i Lugnet!

 1. Kallt vatten då man badar är ingen höjdare. Jag undviker att bada de tider det brukar vara barn och bada och ta upp hela bassängen. Går då badhuset har tid för ”motionsimning” istället.

  Gilla

 2. Jag tror inte att äventyrsbadet kokpunkten är något för mig heller, för jag klarar inte av när det är stökigt och högljutt. Det låter som att badhuset ni besökte har mycket att erbjuda. Synd att det skulle bli så dyrt för er om ni vill besöka relaxen som familj. Men jag hoppas det blir tillfälle för dig att njuta av lite lugn och ro där framöver.

  Gilla

 3. Hoppsan hejsan ja det var ju lite dyrt med Relaxen. Men någon gång kan man ju unna sig det.
  Jag älskar bada och simma men när de stängde ner bubbelpoolen och sänkte graderna i bassängen här i simhallen i byn så slutade jag att gå dit. Jag förstår att de behövde göra åtgärder för att inte få enorma elräkningar men det blev för kallt för mig, jag fick värk av det och kunde inte värma mig i bubbelpoolen eller bastun som också var avstängd.
  Men det måste varit kul att besöka ett nytt badhus. Och kul att de har falukorven i badhuset, det hade min Affe älskat.
  Kram

  Gilla

 4. kul att besöka nya badhus, dock lät det ganska dyrt. Fast de flesta badhus är ju ganska dyra nu..Kokpunkten ska vi dock besöka i sommar, återstår att se vad jag tycker om det..

  Gilla

 5. Jag älskar att simma, men har svårt för kalla bassänger. Har nog mer svårt för bassänger fulla med barn och ungdomar i och för sig. Bilderna ser toppen ut i alla fall 😀

  Gilla

 6. Ja det plockar på då man ska göra något. Lite tråkigt, men allt kostar ju… Då barnen var små och vi var på äventyrsbad var jag helt slut då vi kom hem. Vi alla somnade gott efteråt.

  Gilla

 7. Så kul och härligt med en dag i ett badhus, är säker på att det är minst lika roligt som ett äventyrsbad för barnen. Oftast behöver det ju inte vara så avancerat för att de ska ha roligt och bli helt utmattade av alla intryck 🙂 Trevlig söndag!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.