Valborgsfirandet som blev två!

Valborgsfirande på två ställen

Igår var vi på två ordnade valborgsfirande och de hade ordnat det för sig genom att ha aktiviteter för barnen på plats. Bland annat hoppborg, chokladhjul, pilkastning, fiskdamm och träffa ballonger m,m. De hade även vårtal, dela ut stipendium och vårsånger av ett fint ensamble. Allt kostar ju pengar för att föreningen ska få in det och av någon anledning drogs både BQ,s och min mobils batteri supersnabbt så vi fick åka hem och ladda telefonerna en sväng. Tydligen kan det bli så när man är många på plats som använder nätet samtidigt som när man då i detta fallet använder swish. Bellis vart ju besviken för hon hann ju inte göra allt som var tänkt. Dock fann hon sig i det och efter att mobilerna fått ladda sig i snabbladdarna hemma (tog typ 20 min) valde vi att åka till andra stället som hade valborgsfirande också. Där fick hon hoppa loss en bra stund i hoppborgen och vi åt sedan hamburgare och kollade på elden. Tyvärr hade de vedstolpar som eld på det sista stället vi var till. På andra stället hade vi fått se en traditionell majbrasa. Det spelade inte Bellis någon roll vad det verkade så det vart ju lyckat. Det var ju ändå för henne som vi var där. Tyvärr fick både Bellis och jag gnistor från elden på våra jackor trots att vi stod en bra bit ifrån så både Bellis och jag fick hål på våra jackor. Jag har sytt dem nu, men ändå synd att det blev så. Vädret hade vi med oss och det blev inte kallt förän senare på kvällen då brasan tändes.

Hon vann i alla fall lite choklad, samt att vi var 1 nummer ifrån att vinna stort pris i chokladhjulet. Av tre ballonger man behövde sköt hon hål på 2 ballonger. Hade man haft ett kast till hade hon utan tvekan fått ner de tre ballonger som krävdes. Hon har bra prickkänsla och man ser att hon har tekniken i sig från friidrotten som hon tränar aktivt. På första stället hade de ordnat det bra att man vann alltid något även om man inte vann det ”verkliga” priset. Det fanns godisvinter på alla aktiviteter som tröstpris. Det är bra då man gör så för just på sådana ställen tycker jag inte barnen behöver lära sig vad som innebär med att förlora och vinna allt för blodigt. Det får de lära sig på sin idrott i skolan och sina fritidsaktiviteter.

Var ni på något valborgsfirande i går och hur såg er brasa ut? Berätta gärna vilka aktiviteter som fanns på ert valborgsfirande!

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

✓ HÄR FÖREKOMMER INTE MOBBING

Jag väljer att radera olämpliga kommentarer. Här är det god ton som gäller. Det är ingen som vill ha elaka kommentarer. Var mot andra som du själv vill bli behandlad. Det vinner du på i längden. Kom ihåg att ni sparar era ip-nummer och jag tar mig rätten att blockera dem om jag behöver. Visa respekt med och mot varandra, det ska man också kunna kräva!

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

4 reaktioner till “Valborgsfirandet som blev två!

 1. När vi bodde i Sverige hade vi majbrasa på vårt område där vi bodde.
  Man kunde köpa kaffe, läsk, bulle eller varm korv.
  Carin

  Gilla

 2. Hej, tänkte att jag svarar på din kommentar om strandhotellet här 🙂

  Jag är väldigt förvirrad kring vem mördaren kan vara för det känns som att dom försöker lägga upp några alternativ som dom vill att vi ska tro att det ska vara men jag tycker att Julies syster är väldigt skum. Framför allt eftersom hon ville lägga dit de förfalskade pappret i skåpet och det är uppenbart att hon döljer något, men det känns nästan lite förr lätt. Har du en teori?

  Gilla

 3. Här är det som jag tycker det ska vara. Eld, sång och korvgrillning. Inget annat runt om och alla glada, både barn och vuxna.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.