MIPS- skydd och grönt spänne

Hej

Idag tog vi en cykeltur, en lång cykeltur jag och tösen för att testa på Bellis nya cykel hon fick av oss igår. Hon växer och växte ur sin gamla cykel förra hösten. Hennes gamla hjälm passade inte heller helt bra, så vi skulle också cykla för att köpa en ny. Jag har velat köpa henne en hjälm med MIPS- skydd som jag läst mycket om.

VAD ÄR DET DÅ?

Vad är en hjälm med MIPS Skydd?

Det är inte alla som vet vad det är kanske?! MIPS är ett skydd som är integrerat inne i hjälmen som är extra bra för hjärnan. Det är ett lågfriktionslager under det vanliga komfortlagret. Vanligvis brukar man se att det skyddade lagret är gult. Det är i regel specialkonstuerat för varje enskilld hjälm för att fungera lika bra och säkert med övrigt innehåll i hjälmen. Människans hjärna tål ju inte hur hårda slag och fall som helst och MIPS BPS hjälper bland annat till att minska rotationsrörelserna och med det skyddet minskar man också för att få hjärnskada.

Det är vanligare att man faller snett än att man faller rakt vid ett fall. Det är i regel då man brukar kunna få hjärnskakning av anledningen att hjärnan utsattes för rotationsrörelser.

Ni kan läsa mer om Så fungerar en hjälm med MIPS

Vad anser Bellis om hjälmen ?!

Hon fick prova annan hjälm men direkt fastnade hon för den här hjälmen. Den satt skönare och var mjukare för huvudet. Spännena satt bättre och var extra skydd under hakan för att det inte ska spänna eller klämma. Något som också är viktigt är ju också GRÖNA SPÄNNET. Varför det då?

GRÖNA SPÄNNET PÅ EN HJÄLM

Nu ser man inte på Bellis hjälm att det är ett grönt spänne, men det är det. Varför är det då viktigt med ett grönt spänne? Grönt spänne är viktigt just för att barnen ska inte behöva känna att de ska tänka på hjälmen vid lek, fall eller cykelturer. Det gröna pännen ska därför hjälpa barnet att det ska knäppas upp vid fall, om det fastnar eller råka hänga fast vid något i en lek. Det som är bra är att det knäpps inte upp vid fall av cykelen eller om barnet slår i marken. Då ska hjälmen helt enkelt sitta kvar och skydda.

Det finns ingen lag som säger att man måste ha hjälm med grönt spänne, men om man vill tänka på högst säkertheten för sitt barn borde man tänka på att ha både MIPS och grönt spänne om du frågar mig. En annan sak är ju också att har hjälmen fallit i backen en gång så klassas då den hjälmen som trasig och ej säker längre.

Här kan man läsa mer om Varför barnhjälmar med grönt spänne

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

✓ HÄR FÖREKOMMER INTE MOBBING

Jag väljer att radera olämpliga kommentarer. Här är det god ton som gäller. Det är ingen som vill ha elaka kommentarer. Var mot andra som du själv vill bli behandlad. Det vinner du på i längden. Kom ihåg att ni sparar era ip-nummer och jag tar mig rätten att blockera dem om jag behöver. Visa respekt med och mot varandra, det ska man också kunna kräva!

Dela detta:

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.