Det finns fler olika sätt

Endorfiner vid löpning och promenader

Numera får jag inte vara ensam alla gånger sedan hon fick nya cykeln. Hon vill följa med mig då jag är ute på mina powerwalks och visst det fungerar ju. När hon kommit för långt bort så vänder hon och cyklar tillbaks mot mig igen. I bland är hon lite rackig och cyklar för långt, men tror hon förstått det nu att man inte får göra så.

Visste ni att den kognitiva förmågan och humöret förbättras av powerwalks och promenader. Man får förmågan att andas ut och ta vara på den effekt som promenaden ger dig. Det är samma effekt som ett yogapass ger dig. Kroppens nervsystem hjälper dig att slappna av och då kommer man också tillfälligt åt ångesten just under promenaden. Man behöver inte träna i flera timmar för att förbättra sin livssituation, det kan räcka med 10-15 minuter. En promenad kan hjälpa dig att få mer lugn och ro, bättre sömn och även lättare till att hantera din stress.

Det finns olika sätt att hantera sin livssituation

Alla kan inte gå ut och gå eller röra på sig och då kan man hitta sina sätt till att hitta sitt intre lugn. Det finns så mycket man kan göra om man bara tänker efter. Det finns hemmapass man kan göra hemma. Jag har träningsböcker och jag har gjort flera träningspass från boken som är 15 minuters pass och jag har blivit helt slut av dem. Det finns även yogapass och träningspass på Youtube som man kan göra för att finna sitt inre lugn.

Det behöver inte handla om motion allt heller. För mig kan jag må bra för stunden över att lyssna på musik. Jag kan även må bra när jag kikar på en film eller en serie på någon kanal eller streamigtjänst. Allt handlar ju egentligen om när man kan tänka bort en jobbig tanke till att bli en possitivare tanke. Det är inte så lätt som det låter, verkligen inte. Det är dock just för stunden som man mår bra och det kan vara väldigt befriande då att känna att ångesten tillfälligt håller sig borta.

Vad gör du för att slappna av och har du något sätt där du hittar din motivation till att förbättra något i din tillvaro som du känner hjälper?

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

✓ HÄR FÖREKOMMER INTE MOBBING

Jag väljer att radera olämpliga kommentarer. Här är det god ton som gäller. Det är ingen som vill ha elaka kommentarer. Var mot andra som du själv vill bli behandlad. Det vinner du på i längden. Kom ihåg att ni sparar era ip-nummer och jag tar mig rätten att blockera dem om jag behöver. Visa respekt med och mot varandra, det ska man också kunna kräva!

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

5 reaktioner till “Det finns fler olika sätt

 1. Härligt när barnen knäcker den där cykel-koden ordentligt och det går att komma ut på lite raskare promenader. Jag uppskattar när sonen vill hänga med ut på kvällsrundan med den fyrbenta fluffiga, men ibland vill jag också bara gå ensam. Antigen för att lyssna på ljudbok och bara vara, eller för att prata med någon vän i telefon.
  Är inne i en trött period och tänker att jag kanske borde försöka gå upp tidigare och ge mig ut på en pw på morgonen för att kickstarta dagen istället för att ligga kvar tio minuter längre i sängen (vilket ändå bara gör mig tröttare).

  Gilla

 2. Promenader är ett utmärkt sätt att koppla av! Likaså löpturer tycker jag. Jag kan även koppla av väldigt bra genom att sätta mig i solen på altanen och läsa eller bara blunda en stund. Kul att Bellis följer med på dina promenader numera.

  Gilla

 3. Tänker mycket motsatser där. Har jag varit iväg på mycket och knappt suttit still så funkar film eller yinyoga. Är jag trött i huvudet så är pass på gymmet som är det bästa.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.