Vart hittar du disciplinen?

Hej

Man häpnas över hur mycket våren har blommat ut och ikväll på powerwalken så var jag tvungen att stanna och fota det lite. Vanligtvis går jag bara på och inte tänker så mycket utan lyssnar mest på musiken jag lyssnar på. Ibland måste man bara stanna upp och isupa den fina naturen vi har. Jag har olika rundor jag går. En är egentligen jättetråkig, men den är längst då därför går jag den för det. Den är tråkig för att det är bara asfalt och bilar överallt. Den andra rundan är lite kortare och det är den här fina som kallas ”Älvpromenaden”. Det är verkligen natur och vackra vyer överallt. Vilket håll och vart du än tittar så ser du något fint att titta på.

Hur hittar du motivationen till all motion?

Den frågan har jag fått många gånger nu den senaste tiden eller frågan som också kan ställas är – Jag ser dig ofta ut och gå, hur hinner du?. Ja det är så faktiskt och det tänker jag fortsätta med oavsett väder och om jag vill det eller inte. Det är faktiskt det rådet jag ger till er att även om ni inte har motivationen så gå ändå. Det är bara att göra det, då får man tillslut in det i sin vardag. Så har det varit för mig, för tro mig det är ofta som jag samtidigt knyter skorna för att gå ut så känner jag- JAG VILL INTE, VAD TRÅKIGT!!!!!! Jag har en runda på över timmen varje kväll som jag går väldigt raskt. Däremellan så tar jag promenader till och från till jobbet så ofta som jag kan det. Det handlar ju om i fall tiden på morgonen har utrymme för det beroende på när jag börjar jobba.

Jag har som jag skrev mina unnarperioder där jag unnar mig något gott. Där emellan så är det faktiskt så att jag intalar mig på samma vis som jag skrev ovan när jag inte ville gå ut. Jag kan då istället tänka – JAG VILL HA GODIS ELLER CHOKLAD NU!!!! Det jag gör då när jag på vardagar bestämt mig för att inte äta sådant så helt enkelt avstår jag. Jag säger helt enkelt till mig själv – Nej du ska inte ha något nu, det är helt enkelt så!!! Jag vet att många lever efter mottot att jag äter det jag vill när jag vill. Så härligt för er, gör sådå också om ni känner så. För mig fungerar inte det, det visar direkt plus på vågen då, samt att jag får problem med magen, får ordentligt sockersug och jag får då också direkt olust till motion också.

Hur brukar ni lägga upp er tid för att hinna det ni vill göra?

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

✓ HÄR FÖREKOMMER INTE MOBBING

Jag väljer att radera olämpliga kommentarer. Här är det god ton som gäller. Det är ingen som vill ha elaka kommentarer. Var mot andra som du själv vill bli behandlad. Det vinner du på i längden. Kom ihåg att ni sparar era ip-nummer och jag tar mig rätten att blockera dem om jag behöver. Visa respekt med och mot varandra, det ska man också kunna kräva!

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

11 reaktioner till “Vart hittar du disciplinen?

 1. Vad skönt det låter att bara kunna sätta på sig skorna och gå. Jag önskar jag hade den orken. Jag är hemma och mammaledig, men här går all min ork till barnen och den lilla tid jag får utöver till mig brukar gå åt till vila istället för att anstränga mig mer. Men nu kanske jag kan börja ta mysiga promenader under dagarna med min son i vagn, det ser jag fram mot ☺️

  Gilla

 2. Just nu så kör jag bara på med mina promenader när det fungerar för alla. Har ju promenad till och från jobbet varje dag så oavsett om jag kommer ut och går på kvällar eller eftermiddagar så får jag mig en ordentlig runda.
  När det kommer till söt och så, så är jag mitt uppe i att sluta snusa och har precis avslutat att tugga nicotin tuggummmin så nu är söt suget väldigt högt. Men tar jag ett sockerfritt tuggummi så brukar det hjälpa ganska mycket. Men har en tillåtande tid just nu medans kroppen vänjer in sig på att inte få nicotin.
  Ska bli ändring längre fram då jag ska starta upp mitt sunda igen så fort det slutat att krypa i munnen efter nicotin.
  Ha en jätte fin em!!!

  Gilla

 3. När jag verkligen menar att jag äter det jag vill då jag vill så undviker jag allt sådant. Blir inte sugen. Förbud triggar mig så mycket. Nu är jag däremot inne i en period då jag inte får… Gör inget annat än vill ha godis… Konstigt det där. Motionen ja,,,, tränar oftast tre gånger i veckan, och trivs med det. Bara gör tänker jag

  Gilla

 4. Jag är den där människan som äter vad jag vill när jag vill. Men med måtta då., såklart.
  Jag är lite konstig med, för jag har aldrig tyckt att motion är tråkigt, tvärtom jätteskoj 🤪.
  Men som sagt alla är vi olika.
  Ha en fin söndag.
  Carin

  Gilla

 5. Jätte bra att variera sina promenader ibland. Det brukar jag oxå göra här i närheten även om det kan bli tråkigt som du säger så är promenader det bästa och skonsamt för kroppen 🥰

  Gilla

 6. För mig handlar det om prioriteringar för att hinna med träningen, och jag vet att jag mår så mycket bättre när jag är igång med träning. Ofta försöker jag få in en rutin och då blir det mycket lättare att träningen blir av även de dagarna där man inte är lika motiverad.

  Gilla

 7. Just promenader och träning ser jag som ett jobb typ, något man bara gör oavsett om man är motiverad eller ej.
  Tyvärr går det ju inte att köpa motivation på burk, det är lixom bara att göra ändå.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.