Ta vara på nuet och andas?!

Hej

Idag var det då dags att vara tillbaka igen efter mina 3 veckors sjukskrivning och känslorna var väldigt blandade då jag vaknade idag. Jag tog mig en promenad till jobbet och ju mer jag närmade mig jobbet så kom det gråt i halsen, det måste jag ärligt erkänna. Allt handlar ju endast om mig själv och att jag förknippar obehag efter att jag fick så kraftig ångestattack sist jag var där då således för 3 veckor sedan. Mina kollegor var så gulliga och tog emot mig med öppna armar. Några frågade om de fick krama mig och några kom fram och omfamnade mig direkt, det var så fint Barnen på avdelningen var så glada över att se mig också, var så sött och lika fint det också. Jag kommer bara jobba 25% per dag och sjukskriven resten den här veckan, vilket kan kännas så fjuttigt bara såhär. Det är det dock inte, när jag kom hem idag från jobbet var jag jättetrött.

Vad kan man göra för att ta vara på stunden

Jag funderade på det idag då jag gick hem efter jobbet, ja på vad jag kan göra för att ta till vara på stunden. Ta till mig nytta och råd av vad Samtalsterapeuten har sagt åt mig att tänka på och göra. Därför nu när jag har möjlighet då jag hinner ta en promenad före och efter mitt arbetspass för att rensa skallen och faktiskt komma på rätt energi igen. Jag går ju annars en rask powerwalk på kvällen sedan, men då går jag ju för att motionera. Det jag menar är att nu går jag ju bara en promenad för att insupa allt härligt som börjar och har kommit och bara andas ut. Jag brukar ju ta promenader före och efter jobbet annars också, men då blir det på annan nivå. Då ska jag ju oftast till något, skynda mig till något. Nu kan jag bara koppla av och helt enkelt som jag skriver ANDAS. Det är en helt annan befriande känsla som jag faktiskt inte tänkt på att man kan ta vara på det på det viset innan.

Det hjälper för mig och när jag sedan har möjlighet för det också så landar jag sedan i soffan och slår på en film eller serie sedan för att tänka på annat och bara vara i nuet. Idag hamnade jag på en serie på Netflix som heter Obsession – Se trailer. Jag tyckte dock inte den var fullpottare, men tycker ändå att det var skönt att landa i för att tänka på annat och kanske det är något mer för dig än vad det var för mig, så ge den en chans.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

✓ HÄR FÖREKOMMER INTE MOBBING

Jag väljer att radera olämpliga kommentarer. Här är det god ton som gäller. Det är ingen som vill ha elaka kommentarer. Var mot andra som du själv vill bli behandlad. Det vinner du på i längden. Kom ihåg att ni sparar era ip-nummer och jag tar mig rätten att blockera dem om jag behöver. Visa respekt med och mot varandra, det ska man också kunna kräva!

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

4 reaktioner till “Ta vara på nuet och andas?!

  1. Att promenera och jogga eller vara i rörelse utan prestationskrav är jätteviktigt för mig. Precis som du säger. Att andas och njuta av här och nu, upptäcka vad som händer i diken en passerar etc. Bra där!

    Gilla

  2. Tror att de där promenaderna du skriver om är jätteviktiga! Vi (generellt) är dåliga på att ta tid för oss själva, utan som du skriver är alltid på väg till något osv. Läser just nu en bok där man förespråkar stunder varje dag där man inte gör något för någon annan: kanske tar en promenad eller bara sitter ner och lyssnar på musik (utan att pilla på telefonen) en stund. Jag är väldigt dåligt på det där, ”passar” alltid på att göra saker under tiden när jag gör något annat vilket kanske är effektivt men kanske inte bra för MIG.
    Hoppas att de här dagarna med mindre arbetstid är en bra anpassning för dig och att du snart är tillbaka med mer kraft och energi! Härligt med så fina kollegor och barn!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.