Grillat med viktväktarna

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Igår grillade vi tillsammans med vänner. Grillad korv är alltid gott och man kan ha vad man vill till och det behöver inte alltid vara det klassiska. Här har vi tomatsallad och kalorisnål tzatziki till. Perfekt med tillbehör som är låga points eller t.o.m inte några poäng på alls. Det är alltid gott med grillat för oss alla

VÄLJ DIN FAVORIT SJÄLV

Tomatsallad

Till kan man ha en tomatsallad som också är 0 poäng på där man kan variera sig med både gula och röda tomater som ger en god syrlig smak

4 portioner = Hela receptet
Points = per portion
 0

Ingredienser

  • Tomat 4 st, stora, röda
  • Tomat 4 st, stora gula
  • Lök 2 st, röd/röda
  • Sallad 2 dl, romasallad, finstrimlad
  • Basilika 2 msk, fäsk, grovhackad
  • Balsamvinäger 2 msk
  • Salt 2 tsk, flingsalt

Instruktioner

Skiva tomaterna tunt, finhacka löken och skölj den snabbt under rinnande kallt vatten, låt den sedan rinna av. Lägg tomaterna på en stor tallrik. Lägg salladen i mitten, strö över lök och basilika. Ringla över vinägern och smaksätt generöst med flingsalt och svartpeppar. Tips! Prova gärna olika sorters tomater i salladen, t ex vildtomater.

/ Receptkälla ➜ Tomatsallad

Tzatziki (mager)

det går även tzatziki till och här är en mager och syrlig variant på viktväktarnas vis. Tänk på att krama ur gurkan mycket så att den inte blir så vattnig.

2 portioner = Hela receptet
Points = per portion
 1

Ingredienser

  • Gurka 1 st
  • Kvarg naturell 1% 1 dl
  • Mynta 1 msk, 6-8 hackade blad

Instruktioner

Blanda samman ingredienserna och smaka av med salt och peppar. Förvara i kylskåp. Tips! Byt ut gurkan till morot eller gröna ärtor.

/ Receptkälla ➜ Tzatziki mager

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

✓ HÄR FÖREKOMMER INTE MOBBING

Jag väljer att radera olämpliga kommentarer. Här är det god ton som gäller. Det är ingen som vill ha elaka kommentarer. Var mot andra som du själv vill bli behandlad. Det vinner du på i längden. Kom ihåg att ni sparar era ip-nummer och jag tar mig rätten att blockera dem om jag behöver. Visa respekt med och mot varandra, det ska man också kunna kräva!

 Jag har fått godkänt av Viktväktarna att använda deras recept

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.