När det är dags att vaccinera sig!

Hej

Nu ser man vårtecken på fler och fler ställen, jag såg flera stycken då jag var ute och gick i går. Det är så härligt då det kommer. Dock kommer ju allergin också, det är ju stora nackdelen, hualigen. Jag känner inte av så mycket än, mer än att jag får tung huvudvärk när jag varit ute och den kan vara riktigt hemsk. Känns som om huvudet växer och blir dubbelt så stort. Bellis känner också av det, i alla fall som vi tror. Hon är väldigt tät i näsan och i början såhär när pollen börjar komma är det svårt att avgöra om det är pollen eller en förkylning.

Känner ni av pollen?!

När våren kommer, så kommer också?!

När värmen kommer så kommer också de vidriga små djuren. Då syftar jag såklart också på fästigarna. De är hemska och jag tycker att det är otäckt att de kan föra med sig sådana sjukdomar också. Fästingarna överlever ju under snön och kan redan börja komma fram när det är runt 5 plusgrader, så med andra ord så är dem redan här nu. Förra året tog Bellis två vaccinationer för TBE och i år ska hon då således ta 3:e sprutan som ger henne ett tre årigt skydd. Om 3 år sedan ska hon ta 4:e sprutan och om 3-5 år tar man den 5:e sprutan mellan 3-5 års intervall, sedan fortsätter man således så. Vi vaccinerade henne med Milkruns ➜ Vaccinationsbussen . Det gick hur bra som helst och förra året kom den i slutet av april. Bellis tog första sprutan 30:e april och andra 28:e maj, så hoppas att den kommer lika i år så att vi håller deadline. Det får man ju tro att de har en plan med verkar ju konstigt annars. De höll ju planen stenhårt förra året mellan turtagningarna.

Har du vaccinerat dig mot TBE och i så fall varför inte?

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

✓ HÄR FÖREKOMMER INTE MOBBING

Jag väljer att radera olämpliga kommentarer. Här är det god ton som gäller. Det är ingen som vill ha elaka kommentarer. Var mot andra som du själv vill bli behandlad. Det vinner du på i längden. Kom ihåg att ni sparar era ip-nummer och jag tar mig rätten att blockera dem om jag behöver. Visa respekt med och mot varandra, det ska man också kunna kräva!

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

7 reaktioner till “När det är dags att vaccinera sig!

  1. Jag har känt lite gran utav pollen. Men inte så pass att näsan korkat igen än. Men känns i ögonen och huvudet lite gran.
    Jag har inte vaccinerat mig än. För mig är det en kostnadsfråga i år. Jag får se lite längre fram om jag kan vaccinera mig.
    Ha en jätte fin dag!!!

    Gilla

  2. Pollen har jag känt av ett tag. Har nog ätit tabletter i dryga månaden för det. Jag har aldrig fått ett fästingbett någon gång i hela mitt liv. Tror dom dras till vissa bara. Här har vi mest borrelia men det är ju inget att leka med heller.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.