Köttfärspaj med medelhavsgrönsaker

Här är en köttfärspaj med grönsaker som som var enkel att göra. Man får direkt utlandskänsla när man äter den, en kulturell touch på. Tips är dock att krydda den lite mer då den behöver mycket smaker. Grönsakerna både ångar bort och suger åt sig smaker i ugnen och därför behöver du själv tillsätta någon smak till pajen. Jag kryddade med svartpeppar och tips på en god krydda jag använder är persillade, eller någon allkrydda. Mycket god paj som jag gärna gör om igen.

◍ Receptet är för 6 portioner – Points 6 (Viktväktarnas tabell)

Ingredienser

 • Sojabönor, konserv 100 g
 • Grahamsmjöl 1 dl
 • Margarin 80% 25 g
 • Vatten 1 msk
 • Lök 1 st, gul
 • Nötfärs 5% 500 g
 • Rapsolja 2 tsk
 • Tomatpuré 2 msk
 • Kalvfond 1 msk
 • Vatten 1 dl
 • Timjan 1 tsk, torkad
 • Dragon 1 tsk, torkad
 • Peppar
 • Valfri smaktouch
 • Aubergine 1 st
 • Paprika 2 st
 • Ägg 3 st
 • Matlagningsbas 4% (typ Milda mat) 2½ dl
 • Ost 12%, riven 1 dl (vi använder så mager vi hittar)

Instruktioner

Sätt ugnen på 200°. Lägg sköljda och avrunna bönor i en mixer tillsammans med mjöl, margarin och vatten och kör ihop till en deg. Kavla ut till en tunn pajbotten mellan två bakplåtspapper. Lägg över och tumma in den i en pajform. Nagga med gaffel och grädda 10 minuter i ugn. Sänk därefter värmen till 175°. Hacka lök. Stek löken tillsammans med färsen i lite av oljan. Tillsätt tomatpuré, fond och vatten. Låt puttra samman några minuter. Krydda med salt, peppar, timjan och dragon och valfri krydda för att få extra smak. Lägg över i pajskalet. Tärna aubergine och paprika och stek i resterande olja några minuter. Lägg över på färsen. Vispa ihop ägg, matlagningsgrädde och ost. Häll över i pajskalet och grädda ca 30 minuter.

Receptkälla ➜ Köttfärspaj med medelhavsgrönsaker – Viktväktarna

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

✓ HÄR FÖREKOMMER INTE MOBBING

Jag väljer att radera olämpliga kommentarer. Här är det god ton som gäller. Det är ingen som vill ha elaka kommentarer. Var mot andra som du själv vill bli behandlad. Det vinner du på i längden. Kom ihåg att ni sparar era ip-nummer och jag tar mig rätten att blockera dem om jag behöver. Visa respekt med och mot varandra, det ska man också kunna kräva!

Jag har fått godkänt av Viktväktarna att använda deras recept

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

16 reaktioner till “Köttfärspaj med medelhavsgrönsaker

 1. Tack för tipset! Pajer är tacksam mat som kan varieras i det oändliga. Tycker det är ganska så vanligt att man får krydda upp lite efter egen smak.

  Gilla

 2. Vilket bra recept! Det ser ut att vara en jättegod paj. Jag tycker om att ha mycket grönsaker av olika sorter i maten. Både paprika och auberginer är favoriter, och de sistnämnda ger lite grekisk touch ihop med köttfärs. Deg med sojabönor i tror jag blir gott också.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.