Ett stopp vid Högbo Bruk

Hej

Igår då vi checkade ut från hotellet så ville vi inte åka hem direkt och framförallt inte jag som förknippar hemma och vardagen nu med ångest. Vädret var fint och vi knappade in en närliggande lekpark i vår gps. Dock var det ingen märkvärdig lekpark alls som vi hittade i Gävle, så vi körde vidare och kom ut på motorvägen. Jag fortsätta att leta på Google om jag kunde hitta någon lite ”större” lekpark. Jag fortsatte att leta vidare i Sandviken och Valbo.

Hela familjens Högbo Bruk

Efter lite omständligt krånglande så fick vi fart på en lekpark. Vi köpte med oss lite fika och styrde sedan bilen mot Högbo Bruk , som ligger i Sandviken. Det visade sig vara en jättetrevlig och fin plats. Det första vi såg när vi svängde in där GPS:en ansåg sig vara rätt plats stod det golfbana. BQ var då inte så glad på mig vart jag hade fört oss. Dock när vi tittade lite längre upp så såg vi en jättemysig lekpark, där det var både grillplats och lekmöjligheter. Bellis blev jätteglad och hur kan man inte bli det när man ser Lilla Anna och långa farbrorn samt spöket Laban och Labolina. Med glada raska steg gick vi mot lekparken och där vart vi också då glatt överraskade, vart hamnade vi egentligen?

En oas som visade sig ha det ena och det andra

Det var alltså inte bara en lekpark där utan det var ju som ett helt eget litet samhälle kan man säga. När vi var där igår så var smådjursparken och lekparken öppen och till Bellis lycka kunde man ju klappa och träffa flera djur. Hon blev speciellt förtjust i en av getterna som gick efter henne vart än hon gick. Det var verkligen superduper gulligt. Nu är det vintertid och mindre som är öppet men framåt kommer man kunna se och göra massa grejer här.

Här är några av de saker man kan se och göra då man besöker Högbo Bruk.

  • Ta en fika på Gruvstugan – Gott och hembakat
  • Njuta av god mat på Högbo Qvarn
  • Flera äventyr – Bada i badtunna, basta, äventyrsbad, klättervägg
  • Besöka och shoppa i flera butiker och se olika hantverk
  • Checka in på Högbo Brukshotell för att njuta i flera dagar
  • Olika evenemang som finns redan från sportlovsveckan och fram till i höst
  • Loppisar, barnens dag, Diggilo, rockfestival är något man kan se fram emot

Det en gård och ett kulturarv som är mer än värt att besöka. Till våren och sommaren kommer det ju finnas än mer att se och göra där. Utbudet kommer att vara lockande för alla familjemedlemmar. Man kan även se och få besöka olika evenemang och fler artister under våren och sommaren. Kanske det blir vårat och erat nya smultronställe. Jag kommer i alla fall vilja besöka det närmare då det är sommar och se vad som händer där då. Det kommer verkligen vara ett fotovänligt och mysvänligt tillfälle kan jag lova.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

✓ HÄR FÖREKOMMER INTE MOBBING

Jag väljer att radera olämpliga kommentarer. Här är det god ton som gäller. Det är ingen som vill ha elaka kommentarer. Var mot andra som du själv vill bli behandlad. Det vinner du på i längden. Kom ihåg att ni sparar era ip-nummer och jag tar mig rätten att blockera dem om jag behöver. Visa respekt med och mot varandra, det ska man också kunna kräva!

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

14 reaktioner till “Ett stopp vid Högbo Bruk

  1. vilken otroligt härlig park. Måste ju vara fantastisk på sommaren. Gillar parker som är lite mer än en sandlåda och en gunga

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.