Ett akuttips – Engelska scones

När man som i mitt fall insåg på kvällen att vi hade inget i frukostväg som dottern skulle vilja äta på morgonen innan skolan så fick jag idén att göra scones. Det är alltid gott. Extra gott med en ostskiva och klick marmelad. Dottern var jättenöjd i morse då det fanns nybakat och såklart smakade jag också, smaksens. Det står tillagningstid 30min, men det tog inte särskilt lång tid att göra dem. Det kändes som kortare i alla fall.

8 portioner = Hela receptet
Personliga Points = per portion5-7

Ingredienser
1 ½ dl havregryn
3 dl Vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
50 g Margarin 80%
1 3/4 dl Fil, lättfil 0,5%   

Instruktioner

Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Lägg i margarinet och smula det till en grynig massa. Tillsätt filmjölk och knåda ihop till en deg. Ta upp på bakbord och dela degen i 8 bitar. Forma små bullar och lägg på bakpappersklädd plåt. Grädda i ugn 225° ca 10-12 minuter.

/ Receptkälla – Engelska Scones

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

✓ HÄR FÖREKOMMER INTE MOBBING

Jag väljer att radera olämpliga kommentarer. Här är det god ton som gäller. Det är ingen som vill ha elaka kommentarer. Var mot andra som du själv vill bli behandlad. Det vinner du på i längden. Kom ihåg att ni sparar era ip-nummer och jag tar mig rätten att blockera dem om jag behöver. Visa respekt med och mot varandra, det ska man också kunna kräva!

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

10 reaktioner till “Ett akuttips – Engelska scones

  1. Åh, nybakat till frukosten slår ju aldrig fel. Jättelänge sedan jag bakat scones. Kanske jag borde slå till till helgens mellanmål

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.