Två sorters chokladkakor

Här är en mandelkaka som jag hade på min födelsedag i går och tänkte ni kunde få recept på god mandelkaka med nötter. Sedan vet ju ni att jag också förespråkar viktväktarnas recept och tänkte därför också lägga ut recept på en god chokladkaka som viktväktarna har i sin receptbank. Därför är recept 2 ett recept från viktväktarna!!

Chokladkaka med mandelmassa och pistaschnötter

Kaka

 • 250 gram mandelmassa, grovt riven
 • 100 gram smör, mjukt
 • 3 st ägg
 • 100 gram choklad med pistaschnötter, 70 %
 • 2 dl vetemjöl
 • 2 tsk bakpulver
 • 2 msk mandellikör eller liknande

Glasyr:

 • 100 gram mörk choklad 70%, hackad
 • 1 msk smör
 • 25 gram pistaschnötter, hackade

Gör så här:

Blanda mandelmassa och smör poröst. Dela äggen i gulor och vitor. Rör ner gulorna. Blanda ner hackad choklad, mjöl och bakpulver, samt likör. Vispa äggvitorna till hårt skum, Blanda ner hälften och vänd sedan ner det sista försiktigt. Häll smeten i smord och bröad form 24 cm. Grädda 175 grader i 30 min. Låt stå 10 min. innan den stjälps upp.

Glasyr: Smält hälften av chokladen och smör i micron 1,5 min. Rör ner resten av den hackade chokladen och rör till en jämn smet. Bred över kakan och strö över pistaschnötterna. Låt glasyren stena innan den skärs i rutor.

/ Receptkälla ➜ Chokladkaka med mandelmassa och pistaschnötter

Kladdig kaffe- och chokladkaka

Här har ni en kladdig och smaskig kaffe och chokladkaka från viktväktarna som jag absolut tänker göra nästa gång till ett kalas eller till när gäster kommer och man ska bjuda på fika. Kaffesmak gillar vi ju de flesta av oss i kombo med choklad. Gillar man inte kaffe kan man ju tillsätta någon annan smaktillsats som ex lakritspulver som ett exempel. Fast gillar man heller inte kaffesmak så har ju viktväktarna fler goda recept med choklad.

14 portioner = Hela receptet
Personliga Points = per portion7

Ingredienser

 • Choklad mörk 100 g
 • Socker 160 g
 • Kakao 30 g
 • Smör 30 g
 • Salt ¼ tsk
 • Vatten 1 dl, kokande
 • Kaffe 3 msk, kokt
 • Äggula 2 st
 • Vetemjöl 35 g
 • Äggvita 4 st
 • Kakao 1 tsk

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Finhacka choklad och blanda ihop med socker, kakao, smör och salt. Tillsätt kokande vatten och kaffe och blanda ihop till en slät smet. Låt svalna och vispa ner äggulor. Sikta ner mjöl. Vispa äggvitor till hårt skum (bunken ska kunna vändas upp och ner). Vänd försiktigt ner i chokladsmeten. Häll smeten i en springform (Ø ca 24 cm) med bakplåtspapper och sätt in i nedre delen av ugnen tills kakan stelnat i kanterna men fortfarande är lite dallrig i mitten, ca 20 minuter. Låt svalna och sedan kallna i kylen. Pudra över kakao innan servering.

Receptkälla ➜ Kladdig kaffe- och chokladkaka

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

✓ HÄR FÖREKOMMER INTE MOBBING

Jag väljer att radera olämpliga kommentarer. Här är det god ton som gäller. Det är ingen som vill ha elaka kommentarer. Var mot andra som du själv vill bli behandlad. Det vinner du på i längden. Kom ihåg att ni sparar era ip-nummer och jag tar mig rätten att blockera dem om jag behöver. Visa respekt med och mot varandra, det ska man också kunna kräva!

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

4 reaktioner till “Två sorters chokladkakor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.