När det är dags att stressa ner!

När stressen blev påtaglig

En vecka med lång start där jag jobbade ända till 18:15 i måndags. När jag kom hem sedan märkte jag att Bellis var täppt som en igenkorkad vinflaska. Jag har därför vabbat med henne tis, ons, tors. Hon är för snorig för att kunna vara i skolan. Dock ska hon till skolan i morgon om inget ändras fram tills dess, då får BQ vabba. BQ har inte kunnat vabba någon annan av dagarna då han har mycket inplanerade möten och viktiga saker som måste vara inlämnade och gjorda den här veckan. Vi får pussla i den mån vi kan. Jag är imponerad av dem som är ensamstående hur de får till vabbandet och allt som hör barnen till. Jag säger inte att det är besvärligt, såklart gör man allt man ska och måste och som passar bäst så att alla i familjen mår bra. Jag har dock kompisar som är ensamstående och pappan inte är med i bilden och då är jag imponerad dessa förkylningstider då det kan vara sjuka barn var och varannan vecka. Pratade med en kompis som berättade att hon vabbat 2-3 gånger i månaden och då ska man också ha råd med allt sedan. Stor eloge till alla föräldrar oavsett hur familjeförhållanden ser ut, vi kämpar på alla för att mat ska stå på bordet och att familjelivet ska vara det allra bästa

Jag kände dock att det var välbehövligt för mig med att vara hemma ett par dagar då jag känt lite stress senaste veckorna. Jag mår inte dåligt och heller inte på jobbet. Jag känner dock lite mer stress när jag varvar ner och även att magen är lite stressad också. Det föll sig därför ”bra” får man väl säga då egentligen att det blev vabb nu några dagar så vi fick kvalitetstid tillsammans jag och Bellis. Hon är så duktig och kreativ och är en klippa på att hitta på saker själv och vi leker och ser film tillsammans.

Hur gör ni när ni vabbar? Vad är bäst för era familjeförhållanden?

Några tips man kan tänka på när man känner sig stressad

Gurgla sig med vatten: Det är en nerv i kroppen som automatiskt lugnar ner oss då vi gurglar oss med vatten

Skratta mycket: Det är ju ett gammalt och vetenskapligt tips att när man skrattar som ger oss rätt hormoner i kroppen

Ta en promenad: Ja det är också ett tips vi alltid hört att man ska promenera minst 15 minuter varje dag. Ett tips är ju att ta en promenad på din rast på jobbet för att nollställa dig tills rasten är över igen.

Ta fram barnet i dig: Det är ett sätt att njuta av stunden och där och då får man lite energi och livslust då man faktiskt får lite energi och skaparlust.

Kolla ut och kolla på ingenting: Hur skönt och avkopplande låter inte det. Glömma bort tiden en stund för att kika på andra som går förbi. Kanske både hundar, barn eller någon med en snygg kappa du kan drömma om att det var du som ägde. Ja tänk fantasin vad du kan se. Skiner solen, ja vilka vackra motiv ser du i naturen?

Stänk vatten i ansiktet: Att få kallt vatten i ansiktet och runt kindbenen ger oss en stund där vi hittar rätt aktivitet kring andning, puls och vårt nervsystem igen. det får oss omedvetet att hitta rätt puls igen, ett skönt sätt att sänka vår stressnivå.

Le tills du menar det: Försök locka fram ditt leende igen. Vi mår ju faktiskt bra när vi ler och till att börja med kommer det kännas krystat och fejkat. Fast fortsätter du att le kanske du faktiskt kommer på andra tankar och börjar exempelvis fniss. Hur härligt är det inte att försöka komma till det?

Lyssna på musik: Det får mig att må bra, att sätta på låtar som du vet att du blir glad över eller för den delen sätta på en film eller serie som du följer. Det kan också sänka din stressnivå så du mår bra för en stund.

Inspiration hämtad från Må bra – Stressa ner. Finns mer tips där som man kan ta till sig!

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

9 reaktioner till “När det är dags att stressa ner!

 1. Gud så bra inlägg, detta borde jag ha tänkt på när jag var sjukskriven då jag nästan gått in i väggen pga min tidigare arbetsplats men nu vet jag vars jag ska kika när stressen smyger sig på 😉 kram

  Gilla

 2. Oavsett vad det gäller så är det ibland bra med lite annat perspektiv som du tex får när du tänker på ensamstående med barn som behöver vabba och ekonomi därefter m.m.
  Känner en ensamstående med 3 barn där ett av barnen dessutom har särskilda behov …
  Det tar ju självklart inte bort att man själv kan tycka att det är tufft ibland av olika orsaker men man får om inte annat ett annat perspektiv på saker och ting tycker jag.
  Sen är det ju bra att vi bor i ett land där vi faktiskt kan vabba med våra sjuka barn och få ersättning för det tycker jag 🙂
  Hoppas ni alla får må bra och vara pigga nu ett tag 🤗

  Gilla

 3. Jag har inga barn men jag är också imponerad av de som är ensamstående. Det där med gurglandet hade jag ingen aning om att det hjälpte lite när man är stressad. Intressant 🙂

  Gilla

 4. allt detta vabbande, man blir lite galen ibland. Just när de är i det stadiet att de är lite för friska för att vara hemma men lite för sjuka för att kunna åka iväg. Har själv fått ta största delen av vabbandet pga jag gått hemma och skrotat (studerat)så makens arbetsgivare har inte tillåtit honom att ta ledigt, vilket är lite surt. Skapar verkligen stress

  Gilla

 5. Så många bra tips du delar med dig av om hur man kan stressa ner. Jag har inga barn, så jag har aldrig behövt vabba. Men jag är som du imponerad av hur ensamstående föräldrar får ihop livspusslet.

  Gilla

 6. I första relationen fick jag ta all vabb. Då jag va mycket mamma ledig och jobbade lite till och från på olika ställen. Hade otur att hamna i arbetslöshetcirkeln ett tag. Men de va lugnt för mig att va med barnen. Lite extra egen tid va kanon.
  I nya relationen så delar vi på vabbandet. Ska dock va ärlig och tillväga att pappan tar flest vabb dagar då han jobbar hemifrån mycket fortfarande.
  Va vi hittar på när vi vabbar beror lite på hur barnen mår. Men ofta blir det lek, måla, lite tv och en och annan bakning (beroende på vad för sjuk de är).
  Ha en jätte fin kväll!!!

  Gilla

 7. Vilka bra tips för att stressa ner. Det med att gurgla och att få kallt vatten i ansiktet hade jag inte hört innan.
  Att kolla på ingenting kan verkligen vara avslappnande. Det märker jag efter jobbet när jag tar tåget hem, tittar ut genom fönstret och ser på det som passerar. Perfekt sätt att varva ner efter en jobbdag.

  Gilla

 8. Jag var ensam med mina killar under hela deras uppväxt, men jobbade hemifrån och hade vårdbidrag från kommunen – något annat hade inte funkat, då bägge var multisjuka. Man blev ju lite less när föräldrar i kärnfamiljer klagade… en annan hade ju inget val. Och inga pengar heller…

  Gilla

 9. jag har levt ensam den största delen så visst låg mycket på mig. Däremot så var mina barn väldigt friska så jag kanske hade ca 10 vabdagar per år bara för två barn. Däremot tog mitt ex ut mycket vab. Passade honom bra då han kunde ha ”sjuka” barn hemma för att kunna supa och barnen slapp gå till skolan och kunna vara hemma och leka istället.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s