Sötpotatis med griljerad kyckling

Jag älskar verkligen sötpotatis och kyckling och det gjorde ju inte middagen igår att jag gillade det mindre för det. Här är ett recept från viktväktarna med grillad limekyckling och rostad sötpotatis, Låt er smakas

4 portioner = Hela receptet
Points = per portion
10

Ingredienser

 • Kycklingbröstfilé 600 g
 • Lime 2 st
 • Chilipeppar 1 st, röd/röda
 • Vitlök 2 klyfta(or)
 • Salt 1 krm
 • Peppar 1 krm
 • Sötpotatis okokt 600 g
 • Olivolja ½ msk
 • Gräddfil 12% 2 dl
 • Salladsost (feta) 25% 75 g
 • Basilika 2 msk, hackad
 • Timjan ½ msk, hackad
 • Oregano ½ msk, hackad
 • Sallad 70 g

Instruktioner

Sätt ugnen på 200°. Lägg kycklingfiléerna i en påse. Riv ner skal och pressa ner saften från lime. Finhacka chili och lägg i. Pressa i vitlök. Krydda med salt och peppar. Blanda runt och låt marinera i minst 20 minuter. Skala och skär sötpotatis i bitar. Lägg i en annan påse och häll i olja, salt och peppar. Blanda runt och häll ut på en plåt. Ställ in i ugnen ca 20 minuter. Häll gräddfil i en skål och smula ner ost. Blanda ner örter och smaka av med salt och peppar. Grilla kycklingen och skiva upp. Servera med sötpotatis, fetaostkräm och sallad

Grillad Limekyckling med rostad sötpotatis

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Jag har fått godkänt av Viktväktarna att använda deras recept

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

11 reaktioner till “Sötpotatis med griljerad kyckling

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s