Fånga djur med polarbröd

Hej

Idag har vi varit ut i det kalla men soliga vintervädret. Termometern visade – 11 grader och vi gick glada i hågen ut för att hitta och släppa ut djur med spelet Djur på tur och med appen från polarbröd. Jätteroligt spel verkligen och det kan jag verkligen tipsa om i fall ni inte vet vad ni ska göra med ert eller era barn exempelvis en söndagsförmiddag som vi gjorde.

Djur på tur med Polarbröd

Spelet är en app du kan ladda ner från Google Play Butik eller App Store. Spelet heter Djur på tur, ett spel man spelar utomhus för att dels komma ut och motionera men även för att samla djuren och lära sig mer om dem. Djuren ska även släppas ut och man måste hitta rätt miljö där djuren vill släppas ut. Det står fakta om de olika djuren och när man läser fakta får man också själv försöka klura ut vart i naturen respektive djur skulle vilka släppas ut. För att få fram djuren så ska du scanna av logan för polarbröd och det gör du enkelt genom att spara en logga från en brödförpackning och har med dig, eller så scannar du loggan från kompisens telefon från google som också är med dig som ett sällskap på promenaden.

Spelet uppmuntrar till utevistelse, motion, lärande och samarbete. Det testar även ditt tålamod och det finns mer man kan göra än vi testade, så det får vi utforska mera av.

Du kan ladda hem spelet här till din telefon

Vad anser jag om spelet

Jag är ju stor förespråkare för naturen, saker som inte behöver kosta utan man kan ha roligt tillsammans ändå. Jag uppmuntrar till motion och utevistelse. Därför är detta spel tillsammans med barnen jätteroligt och det är också ett sätt att lära sig mer om djur och natur. Man kan ta med sig matsäck och äta någonstans mellan djurutsläppen, kanske t.o.m något från polarbröd?!

Jag tycker det är lite krångligt ibland att hitta exakt rätt miljö där djuret vill släppas ut. Det kan också testa på barns tålamod och att barnet kan känna att de misslyckas. Tror dock att det är lättare på vår, sommar höst och spela det här spelet då det finns med synbar växlighet för telefonen att hitta som djuren trivs i. Det var inte så lätt att hitta vart en groda ville hoppa ner i idag då det bara var is överallt. Spelet får gott betyg av mig och vi tar gärna fler promenader och testar detta igen. Bellis tyckte det var superkul och var så inne i det att hon inte tänkte på att hon frös om händerna när hon släppte ut djuren i spelet.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

⇘ LÄS TEXTEN UNDER HÄR  ⇙

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

5 reaktioner till “Fånga djur med polarbröd

  1. Toppen med spel och appar som främjar att kidsen är ute och rör på sig. Innan när Pokemon var inne kunde sonen gå runt hur länge som helst och ”fånga” eller vad man nu gjorde 🙂

    Gilla

  2. Så mycket snö ni har hos er. Här är det bara regnigt och kallt. Ja sådana saker är så roligt att göra tillsammans med barnen tycker jag. Ska nog ta och kika på det.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s