När helgen kommer!

Hej

Det är så olika i olika familjer såklart, men när helgen kommer så vill Bellis alltid att det ska hända något. Det blir ju såklart då kostsamt. De flesta familjer gör något hela tiden känns det som. Att bara koppla av, spela vanliga sällskapspel, mysa och kika film verkar inte lika roligt. Jag säger inte att jag inte gillar att man gör saker och jag gillar också att komma iväg.

Vad ska ni göra i helgen?

Den frågan får man nästan alltid och det är inget som helst negativt med den frågan. Dock är det mer en självklarhet att man ska göra något hela tiden känns det som. Vi jobbar båda heltid, Bellis har träning 2 dagar i veckan direkt efter att vi slutat jobbet. Det är nätt och jämt så man hinner till träningen då vi slutar nästan då det börjar. Jag är aktiv med min motion och kost. Det handlar också om planering och det tycker jag att vi lyckats bra med. Det jag menar är att barnen idag vill antingen att det händer något hela tiden som lekland, träffa kompisar, badhus, nöjesparker, hotell med barnaktiviteter m,m. Där emellan finns det ingen mellanting för händer det ingenting så häckar de över mobilen eller paddan. Ja kanske jag överdriver, eller?

Jag föredrar motion, aktiviteter och umgänge i alla dess former före att ligga och vara soffpotatis. Jag menar mer att det förutsätts att det måste vara något som händer varje helg än att ha helger med att göra INGENTING längre, de är mer sällan och sällan man har dem. Så är det även för oss, vi har också gjort en hel del den senaste tiden och så även på helgerna. Har man helger som man ingenting har planerat, så planerar man in dem med rensa, storstäda, tvätta eller att man planerar in något ändå för man måste ju göra något, eller?!

Ska man känna press över att man är tråkig annars?

Ska man känna att man är slö, onyttig, tråkig etc om man har en hel helg med ABSOLUT INGENTING på agendan för en helg? I veckorna vet man ju att man har det man har. Fast om man bestämt sig för att i helgen ska jag bara ligga i soffan, kika film och äta godis. Är man tråkig och slö då och osocial då? Får man ha sådana helger där man skippar kontakt med sociala medier, ingen motion bara ligga i soffan och päsa? Nu för tiden är det ju sällan man har det för man har så mycket annat man måste göra för man hinner inte annars. Samt vi har ju Bellis och hon måste också få uppmärksamhet och känna att hon får bra helger.

Vad är bra helg då? Är det att betala in sig på badhus, lekland, bio m,m?!

Såklart ska man unna sig det, man ska unna sig spa, hotellweekend och fika på stan eller middag ute på stan. Dock måste man inte alltid tänka i de banor att man måste göra saker som kostar. Livet som skapats nu är allting så mycket dyrare att leva och det är så det kniper på kontot sista veckan innan lönen kommer. Förut har jag haft 2-3000kr kvar varje månad, men så är det inte nu när allting är så mycket dyrare. Med det sagt så var det inte lika kostsamt då man gjorde utflykter och aktiviteter innan denna inflationen då man visste att man hade råd. Vi har råd till det mesta vi behöver, men kommer det något utöver känns det mer påfrestande än innan. Med det sagt så har vi nog skapat ett liv där barnen känner att det måste hända något hela tiden och det är nog inget som man enkom som person skapat utan samhället vi lever i har skapats så.

Vi lever också efter det samhället

I går var Bellis till Leklandet i stan och där träffade hon på flera kompisar som hon lekte loss med i 3 timmar. Idag har hon varit med en kompis och hennes familj till badhuset och varit där i säkert 5 timmar. Snacka om att hon ser ut som ett russin nu. Ja ni ser, nu är hon nöjd efter helgen och vi också för att hon fått träffa kompisar, aktiverats och haft roligt. Det är hon så väl värd vår snutta. Dock är inte vår plånbok lika nöjd och jag förespråkar att man måste kunna leka som vi gjorde förr utan att man tycker det är tråkigt. Såklart leker barnen hemma hos varandra, det har jag inte sagt. Samhället är mer skapat så att man propsar på att vi ska göra mer aktiviteter med barnen som kostar för att få till familjestunder tillsammans, eller har jag fel?

När Bellis var i badhuset idag så åkte BQ och jag till thai och åt lunch, mysigt värre Nu ska jag snart svida om till träningskläder och ut och gå min raska långpromenad innan det blir soffhäng för mig resten av kvällen!

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

⇘ LÄS TEXTEN UNDER HÄR  ⇙

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

9 reaktioner till “När helgen kommer!

 1. jag håller med, tänker att det blivit alldeles för mycket av nöjen för barnen.. Alltså när jag växte upp på 80 talet, visst var vi på nöjesparker och matställen och resor ibland, men inte alls som det är nu med barnen. Nu är det konstant kostsamma aktiviteter, det man kan fråga sig är om barnen verkligen har roligare nu? Eller om det är vi vuxna som känner oss pressade att följa rätt trender?

  Gilla

 2. Jag hade planer för helgen men med tanke på hur sjuka alla människor är just nu med förkylningar osv så blir det nog helt enkelt att sitta hemma och ta det lungt. Kanske ta ett glas rött och läsa en bok 🙂

  Gilla

 3. Jag håller med dig helt och hållet, de känns inte som folk tar de lugnt om helgerna längre. Vår tjej är tack och lov nöjd över att vara hemma och leka på sitt rum och gå till lekparken är höjdpunkten! allt är så fruktansvärt dyrt idag med som du säger 😦

  Gilla

 4. Jag tycker barnen ska få vara hemma på helgen. Strosa i sina nattkläder så länge dom vill. Arbetsveckorna och livet flyter på i ett rasande tempo. Tror barnen uppskattar att bara få vara i lugn och ro med sina föräldrar.

  Gillad av 1 person

  1. Ja, jag håller med dig och om man själv tänker tillbaka till barndomen så är det de ”små sakerna” hemma man minns med varm glädje. 😊
   Absolut att man minns de större med, inte det jag menar men ändå.. den mysiga fredagen med att elda öppna spisen, god mat och en chokladbit eller den lilla skidturen med paus för att grilla korv . Minnen jag värnar ömt om. 🙂

   Gillad av 1 person

 5. Än så länge är inte mina barn så pass stora att de behöver så mycket aktiviteter. De är nöjda med att gå till lekparken eller att vi leker loss här hemma med att bygga kojor osv. Men jag håller med dig om att det känns som att det förväntas av en att man ska hitta på saker hela tiden utifrån sett.

  Gillad av 1 person

 6. Helt och hållet generellt nu, har ingen aning om hur ni gör så handlar inte alls om er utan generellt i samhället idag …

  Har svårt att förstå det där med att ”man måste göra något varje helg”.. Att barn förväntar sig det är väl för att de har blivit vana vid det av oss vuxna.. Det kommer ju inte av sig själv att det måste hända nåt hela tiden…

  Har de fullt upp i veckan med skola, aktiviteter och kompisar så är det ju verkligen viktigt att det inte händer något varje helg. Barn behöver med ta det lugnt och var tog det vägen att gå hem till en kompis och leka en stund eller aktivera sig själv en stund genom lek, läsning, pussla, gunga eller vad som helst..

  Samhället kan ju ”propsa” hur mycket som helst men det är trots allt vi vuxna som väljer att åka dit…

  Det är bra och ha ”tråkigt” ibland heter det och det är ju rätt, har man tråkigt får man hitta på något att göra och inte bli ”serverad” med något hela tiden.. Är dessutom bra för att träna upp fantasin och att allt inte alltid kan ske när man själv vill och hur man själv vill…

  Blir så glad då jag ser grannbarnen vara med kompisar ute och ha roligt. 🙂
  Lagom är bäst är ett bra uttryck.

  Gillad av 1 person

  1. Jag håller med dig i det du skriver och samhället är skapat som det är. Precis som du säger så är det vi vuxna som best utsagan av allt. Näe vi hör inte till dem som måste göra något hela tiden. Vi har stillsamma lugna helger med. Vi har istället kompisar som är i väg på ngt hela tiden och sådant ser och hör ju barnen av varandra i skolan.

   Barn beh vila, lära sig leka själva. Spela spel, chilla osv. Tycker vi hittat rätt balans. Bellis skulle nog vilja göra ngt varje helg, men hon finner sig i vad vi bestämmer.

   Såklart kan man åka iväg till lekparker osv, men man får tänka på krav och förväntan och vad vi lovar och inte.

   Gör man nåt hela tiden så uppskattar ju inte det tillslut. Man ska uppskatta det man har också

   Må så gott

   Gillad av 1 person

 7. Det är så tråkigt då det ska vara sådan stress idag. Då mina yngsta var små var vi mitt i en lågkonjuktur som var värre än denna och jag var ensamstående förälder. Vi hade definitivt inte råd med så mycket. Däremot hade vi gemensamma middagar med vänner, Vi tog med det vi hade. Vi umgicks, åkte till havet och badade och hade med oss fika osv.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s