Ny jacka vart svart som sotaren!

Hej

Nu är det lite som ett stigande vattendrag hela vår kommun känns det som. Bilden här ovanför är nära mitt jobb och utan problem hade en mindre hund kunnat simma där i och en labrador typ når det nog upp till magen på vissa ställen. Det är verkligen blött och slask samt snöar om vartannat. Idag snöar det igen och börjar bilda snötäcke. Igår snöade det också med 0 grader, så nu får vi se om snön tar bort allt eller om det blir blixthalka igen. Jag ska ut och gå sedan, får vi se hur blöt jag blir

Ny jacka vart svart som sotaren!

Vi har varit till tippen idag och slängt allt skräp vi hade, tidningsåtervinning, glasflaskor, kartonger från jul, plast som också varit emballage på vissa leksaker, eller burkar som vi rensat undan. Elprodukter som gått sönder och en massa annat. Vi hade ett halvt rum vi sparat undan med sådant här. Tiden har inte funnits, och tippen har inte varit öppen då vi kunnat. Bellis tycker också sådant här med återvinning är jättekul och intressant, så vi tar det också som ett sätt att lära sig för henne. När hon skulle slänga iväg skräp i en container så kommer hon sedan tillbaka på sin nya jacka helt svart och sotig. Det såg ut som målarfärg och det satt som klister på jackan. Jag tror jag blir tokig, att man kladdar runt sådär då man slänger. Då borde man ju säga till personalen, eller att personalen torkar bort det. Nu kanske hennes sprillans nya jacka som vi fick hem i tisdags är trasig. Jag har spolat den med hett vatten och gnidit in med medel i duschen för att sedan slänga in den i tvättmaskinen på rätt program. Nu hoppas vi att den inte ser lika ut då jag tar ut den i tvättmaskinen sedan, för den var alltså helt kolsvart på hela magen och ena ärmen. Då åker jag på att köpa en ny likadan jacka till åt henne, för hon ÄLSKAR verkligen sin nya jacka. Jag är ju tveksam över att det ska ha gått bort, det luktade som målarfärg blandat med tjära. Hon grät hela vägen hem i bilen, samt även jätteledsen för att jackan ser ut som den gjorde

Man känner sig ju dum att man inte hann stoppa henne så man sett att hon inte hann komma åt containern. Man känner sig också dum att hon hade den jackan på sig. Det går ju vara lätt att vara efterklok, inte sant?

UPDATE: Ett tvättprogram senare, jackan räddades för att vi snabbt tvättade den så den ser ut som ny, pheew!!

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

⇘ LÄS TEXTEN UNDER HÄR  ⇙

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

16 reaktioner till “Ny jacka vart svart som sotaren!

 1. Men fy för allt vatten. Bläää! Vi har en massa snö så när våren väl kommer så lär de bli en massa vatten här också. Hujjaaa kram 🥰

  Gilla

 2. Vilken tur att jackan klarade sig! Alltid tråkigt när kläderna blir förstörda när de bara har haft dem några dagar.
  Skönt att bli av med all återvinning, vi skulle behöva göra ett riktigt sådant lass här hemma också.

  Gilla

 3. Stackars Bellis! Minns när jag var lite och trillade och slog knäet så det gick hål på mina favoritbyxor. Det var hemskt, jag var så ledsen. Mina fina gröna byxor som var likadana som bästisens byxor. Jag hoppas att du får bort det, har tyvärr inga bra knep att dela.

  Det ser ju nästan ut som att ni har fått lika mkt regn som i har fått. Snart är det gummistövlar och regnjacka som gäller här, ja om inte tom vadarbyxor. Dock är det inte någon risk att det fryser till här i Skåne för vi har mellan 5-10 plusgrader. Jag hatar när vi inte får vinter utan höst i januari. Nåja dumt att slösa energi på något som inte går att påverka.
  Kram

  Gilla

  1. ja hon vart verkligen jätteledsen, för det har varit lite bökande med hennes ytterkläder då typ ingenting har varit 100% för henne trots bra märkteskläder m,m. Hon har tröttnat på dem, hon har inte velat ha dem på osv osv. Men nu gillade hon verkligen den här jackan och termobyxan och då vart hon knäckt då hon förstod vad som hänt.

   Ja vårat väder varierar ju väldans, då har jag nog hellre kallt och vinter än detta

   Gilla

 4. Så det är sjölandskap hos er också. Här kan man också ha hundsim. Sån tur att Bellis jacka gick att rädda. Jättebra att hon är med och lär sig om återvinning när ni slänger skräp, och man väntar sig ju inte att bli helt nersolkad när man gör det.

  Gilla

 5. Nej, tippen är ju inte det renaste stället man kan besöka direkt, inte det roligaste heller. 🤭 Visst personalen kanske kan ”städa av” men tänker att de kan ju inte se allt direkt eller hinna direkt alltid heller. Tippen brukar ju vara ett rätt stort område och de har ju en del att sköta.
  Här är containrarna nedsänkta typ så man går inte emot dem.

  Tur den jackan ren i alla fall och ha en trevlig helg nu 🤗

  Gilla

 6. Men vad tråkigt med jackan. Hoppas verkligen den blir ren, Den var ju helt ny. Skönt att få slängt allt skräp. Vi har väldigt bra möjligheter till att sortera i våra soprum, och även containers regelbundet.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s