När det ena landar i det andra!

Hej

Nu var det lite dagar sedan sist och vi har då således kommit hem. Fler som frågat och det tackar jag för, det visar att ni läser min blogg, TACK. Vi kom hem tre timmar senare än sagt och bara enkom för oss så stannade de extra på ett tåguppehåll för att vi skulle komma snabbare hem, toppenbra. Har ni missat kan ni läsa inlägget under detta ↓

Vinterkläder ska hålla, speciellt då man köper kvalité

Det är lite kontraster här mot vad vi hade i Oskarshamn, här var det fortsatt full vinter. När vi kom hem så bestämde vi dagen efter att vi skulle åka lite madrass och pulka med kompisar till oss. Det blev ju såklart väldigt uppskattat och vi hade en härlig förmiddag tillsammans med glada barn och nöjda vuxna. Till min förtret så insåg jag när vi kom hem att Bellis nya vinterjacka har gått sönder som jag köpte för denna vinter. En ny fin jacka från ➜ Lindberg Swedens kläder. Ett omtalat och bra märke som borde hålla, men då den inte hållit ens halva vintersäsongen så blir man ju skeptisk. Hennes reservjacka är för liten och dragkedjan kärvar så den går inte heller att ha. Då skrev jag till några kompisar för att fråga om de hade en reservjacka vi kunde låna. Jag har nämligen beställt nya kläder, men det tar ju ett par dagar för dem att komma. Det visade sig att en kompis till Bellis hade en jacka vi fick låna, så det ordnar sig i alla fall.

Fick bekräftelse att hennes nya vinterkläder kommer som imorgon (tisdag), så det är bra, då har hon nytt till skolan börjar på onsdag igen.

Workshop med Lera och inspo Blomma

Idag måndag har vi haft stängningsdags på min förskola där vi personal har haft PUD (personalsutbildningsdag). Vi har bland annat haft en workshop där vi i fördelade lag eller vad vi ska kalla oss fått jobba med lera tillsammans. Vi jobbade som ett team från olika avdelningar och fått skapa en helhet av en blomma där vi arbetat med lera. Vår nya chef är Reggio Emilia inspirerad och vi jobbar mer och mer efter det. Idag skulle vi jobba som om vi vore barnen för att känna och klämma på vad vi känner och hur vi tillsammans skapar något. Mitt team fick en krysantemum och vi valde att jobba mer 3D. Det var roligt projekt tillsammans och vi pratade inte särskilt mycket utan vi fick till detta bara genom att iaktta och observera varandra. Jag jobbade mycket med blommorna upptill och en annan skapade bladen och skaften, den tredje och fjärde skapade knoppar och andra detaljer.

Här ser ni andra deltagares kreationer

Nu startar vi i gång 2023 igen med diverse grejer

Man landar hemma och vardagen sätter igång efter alla helger, det är väldigt blandade känslor. Man känner på något vis att det är lite så det ska vara, trots att det var lite motigt och träligt i helgen. Nu har dock måndagen gått och man är i gång, bara tisdagagen passerar så brukar man känna att man är igång. På onsdag börjar skolan och i morgon tisdag sätter Bellis friidrott igång för vårterminen. Det är alltså allt i sin ordning med andra ord. Jag gjorde även om mina naglar i lördags och denna gången valde jag faktiskt att göra dem precis sådan som jag är egentligen, jag är en gammelrosa nageltjej. Det var faktiskt länge sedan jag hade det. Det är precis som jag valt bort det för att det inte ska bli som jag alltid vill ha det, förstår ni hur jag menar?

I morgon följer Bellis med mig till jobbet igen, sista gången för ett bra tag, hon ser verkligen fram emot det

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

⇘ LÄS TEXTEN UNDER HÄR  ⇙

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

5 reaktioner till “När det ena landar i det andra!

 1. Man tycker ju att kläderna ska hålla en säsong i alla fall. Det är ju inte billigt med vinterkläder. Kul workshop ni hade och fina saker ni gjorde tillsammans, Nyår är alltid en nystart, och min börjar på måndag.

  Gilla

 2. Så fina dom är 🥰 Ja nog är de härligt med snö dock är vi less just nu för det har kommit så mycket men är samtidigt så sjukt vackert! Är bara skottningen som blir de jobbiga fast de är bra träning 😉😅

  Läckra naglar btw ♥️😁

  Gilla

 3. Så underbart med snö! Det får vi rätt sällan här nere i Skåne. Trist att jackan gått sönder, hoppas att du klagade.

  Snygga naglar! Jag är också en rosa tjej.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s