Försenat tåg – Fordonsfel!

Hej

Jaha, så kan man säga när vi startade i morse. Det var den känslan vi fick då vi fått ett sms tidigt i morse där det stod att tågförbindelsen mellan Berga (Oskarshamn) och Linköping var inställd och vi ersätts med buss. Det innebar då att vi skulle få boka om våra biljetter och vi kommer hem senare. Det är märkligt att snöoväder inte ska kunna föra rescenärer framåt den sträckan eftersom att tåg från Linköping således då kan det. Pappa berättade att de skrivit mycket i deras tidning att det är sämre kvalité på tågrälsen där och att det blir för ostabilt och osäkert då det blir snöoväder också.

Vi är på rull igen

Vi fick då åka ersättningsbuss från Berga till Linköping och vi hann nästan med rätt tåg, men det diffade på typ 10 min. Man kan tycka att det är synd att tåget inte väntat in oss, men så var inte fallet. För oss gjorde det faktiskt ingenting för vi behövde äta och då fick vi tid till det i lugn och ro i Linköping. Nu sitter vi på tåget från Linköping till Sala och ska sitta där tills 19 i kväll för att sedan åka tåg igen från Sala och sedan buss sista biten hem. Det går bra, men jag är är lite trött på att sitta i tåg och buss nu måste jag säga. Nästa gång vi åker ner till Oskarshamn så kommer vi glida fram i nya bilen och det känns ju härligt måste jag säga.

Fördriva tiden på tågen

Det är inga problem att åka tåg eller buss med Bellis, hon tycker om det. Jag tror det har att göra mycket med att hon är van vid det då hon och jag tar oss fram mycket så. Dock så är det ju vanligt att barnen kan tröttna på det, så även vi vuxna kan göra det. När jag åker tåg själv brukar jag försöka sova lite. Ett tips då är ju att ha sin väskas axelrem runt handen eller foten så känner man om något skulle rycka i den.

Det finns ju en hel man kan göra på tåget bara man tänker efter. Samt även ta med sådant i packningen som inte tar så stor plats. Jag har rest mycket tåg genom åren och då lär man sig också vad som fungerar och vad som faktiskt också lockar barnen. Man ska även nyttja situationen när man åker tåg för det är trots allt avkopplande också.

Tips på aktivitet på tåget för barnen

 • Ordlekar
 • Kortspel
 • Målarbock och pennor
 • Nya spel på paddan eller mobilen
 • Se en film på mobil eller paddan
 • Spelet Vem Där?
 • Spel med frågor
 • Läsa böcker
 • 3 Marketchallange

Jag tror jag kan hålla mig för skratt eller snare tvärtom. Nu fick vi sms om att tåget i Sala är försenat för att det är fordonsfel och kan påverka resans resetider. Vi får se i slutändan när vi kommer hem idag.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

⇘ LÄS TEXTEN UNDER HÄR  ⇙

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

7 reaktioner till “Försenat tåg – Fordonsfel!

 1. Knas att det ska bli så mycket förseningar och inställda tåg för att det snöar. Borde man inte komma på en lösning för det, jag menar det snöar ju varje år. 🤔 så typiskt att ni fick ett sms till. 🙄 jag brukar sitta med musik i hörlurar och försöka sova 🙂 har jag barnen med så brukar Levi få sitta med Ipad eller spelar vi Uno. Längesen vi åkte tåg dock. Hoppas ni kom hem utan för strul o ch fått sova gott ❤️

  Gilla

 2. Men så surt! Ibland blir det så många fel att det blir komiskt och ett dråpligt minne. Som dotter till en flyglärare med eget flygplan tycker jag att det är rätt tråkigt och går för långsamt att åka tåg. Bortskämd är bara förnamnet.

  Gilla

 3. Tänk att vi inte klarar lite snö här i Sverige. Vartenda år samma visa. Borde inte komma som en överraskning. Känns väldigt segt, och ni som har barn med er också

  Gilla

 4. Usch, fy vad drygt med en massa förseningar! När man är på väg hem vill man ju bara hem. Vi ska åka hem från fjällen imorgon och det är ingen resa jag ser jättemycket fram emot. Det känns alltid så mycket drygare än när vi åker hit. Men barnen är gudomliga på att resa – aldrig något tjafs eller tjat.

  Vi brukar ofta leka ”vad tänker jag på” när vi är ute och går tex. Och så väljer vi ett tema, ofta djur eller maträtter 🙂 Och så brukar vi köra ”3 saker på 5 sekunder” utan att vara så noga med en klocka.

  Håller tummarna att ni kommer hem i hyfsad tid!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s