Mälartåg och krösatåg

Installerat oss i Mälartåget som tar oss från Västerås till Linköping

Hej

I skrivandes stund sitter vi på Mälartåget för att åka mot Östkusten och besöka mamma och pappa i Oskarshamn. Det är i juni som vi var där senast och då var det Bellis och jag som var ner. Så det är än längre sedan ändå som BQ träffade dem, 1½ år sedan. Det var ju inte helt menat att det var Bellis och jag skulle åkte ner i somras bara, men omständigheter gjorde att det blev så, går läsa om i min årsreumé. Vi startade idag vid 9 och kommer komma fram till Oskarshamn kl 17. Det är lång resa och långt avstånd vi har mellan oss. För att komma ner så är det buss, tåg, tåg, tåg, buss. Det är lite segt, men det går ändå bra, Bellis älskar att åka tåg vilket såklart underlättar. Skönt att inte köra bil också, det är det som är syftet. Nästa gång vi ska till Oskarshamn i vår, då kommer vi ha nya bilen. Därför ville vi heller inte köra med bilen och få mer mil dragen på den. Allt för att få bättre inbytespris vid bilköpet.

Mer som höst än vinter

Det är verkligen stor kontrast från hemma hos oss och som man ser att det är här längst vägen. Det är ingen antydan till snö och halka utan bara torrt, grått och regn. Det gör mig ingenting, jag tycker det ska bli skönt att ut och gå långpromenader i barmark och kunna komma upp i rätt takt som jag brukar. Den senaste tiden har det ju varit så halt och snöigt hos oss. Det hade snöat i natt hos oss också och så även när vi åkte i morse.

Mälartåg och krösatåg fraktar oss mot målet

I skrivandes stund sitter jag och intar min lunch, kycklingsallad från Pressbyrån. Det är inga långa pausar för oss så man hade hunnit äta något under pausen, utan man får köpa med sig något i all hast. Det är heller ingen servering på tågen, så man behöver ha något med sig själv. Det är mer frakttåg och den missen gjorde Bellis och jag i somras. Vi trodde att vi skulle kunna köpa något på tåget. Fulfingret fick vi typ pekat mot oss då. När vi insåg att ingen servering fanns på tågen och vi skulle inte hinna köpa oss något, insåg vi ju att det var bara att gilla läget.,. Den gången när vi reste så var tågen också försenade att man absolut inte hann att göra något extra. Då fick vi vara utan något att äta på hela resan och det är inte särkillt bra då man reser långt. Den här gången är vi mer förberedda.

Mälartågen är en dubbeldäckare och man kan sitta på två plan. Det gillar jag för då behöver man inte trängs med folk utan man får mer space mellan sina platser då det inte sitter fullt med folk runt omkring en. De har även en lugn avdelning och en allergiavdelning. Jag gillar ➜ mälartågen, ska man klaga på något så kan jag tycka att sätena känns lite hårda och man sitter stelt och inte så skönt åt nacken. Annars tycker jag att tågen är fräscha och ett bra sätt att ta sig fram. Härlig känsla också då man åker dubbeldäckare och man sitter högre upp.

Krösatågen – Hemtrevlig resa Det här är mitt favorittåg och får full pott av mig. Man kan ju inte annat än älska namnet ➜ Krösatågen på tågen också. Det hörs ju också att det är neråt Östkusten som tågen åker. Här är det lugna och fina tåg och det finns lugnare och mindre gemytlig sektioner för dem som har lätt till attt bli åksjuk. Dem brukar jag sitta vid då jag som sagt kan bli åksjuk.

Nu ska vi fortsätta att resa och jag skriver lite mer rader här under vår tripp, må så gott

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

⇘ LÄS TEXTEN UNDER HÄR  ⇙

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

14 reaktioner till “Mälartåg och krösatåg

 1. Tur att ni var mer förberedda nu och hade med er lite att äta på tåget. Jag tycker också om att åka tåg. Jag gillar att sitta och titta ut när man åker genom sverige 🙂

  Gilla

 2. Oj vilken lång resa med många byten. Men förstår att det är skönt också att slippa köra så långt. På tåget kan man ju rentav sova bort tid om man lyckas med det. Och ja det är som att resa mellan årstider när man reser uppifrån och ner i landet😊

  Gilla

 3. Hoppas att resan gått bra! Det som är skönt med att åka tåg är att man kan gå på toa utan några stora besvär 🙂 Nackdelen med tåg är att det ofta är svårt att resa med stor väska och ha den i närheten av sin plats 🙂
  Hoppas ni får några härliga dagar med dina föräldrar!

  Gilla

 4. Klart tågen här i Småland ska heta krösatågen. 🤭
  Väljer dock buss då jag kan för tågen kör igenom så många ställen medan bussen mer kör ”raka spåret”

  Ha det så trevligt 😀

  Gilla

 5. Jag åker gärna tåg då jag ska någonstans. Nu var det ett tag sen, men sist blev det skövde med tåg och ett bröllop vi var på där. Går fortare och så mycket smidigare. Ska vi till Stockholm blir det alltid tåg för vår del

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s