Fler Upplevelser 2022

Vi har även hunnit med fler utflykter och resmål. Det går inte få med alla i års resuméerna för det blir så mycket att skrolla ändå. Tänkte därför visa lite kortfattat om de övriga tripperna vi gjort i år också.

Oskarshamn

Bellis och jag åkte tåg själva ner till mina föräldrar på min semester och tösens sommarlov och vi hade en hel del för oss där förutom att träffa mamma och pappa. En härlig vistelse med fint väder och gott sällskap.

Ni kan läsa mer om det här Oasen mitt i Badholmen och Lattityd 57 och Seglarhyllan

Kungsbyn

Kungsbyn är en gård ute på landet som har fler olika djurarter, det står på deras hemsida att det är 34 olika djurarter. Det är ordnat bra så att man kan ha en heldag här med familjen i underbara naturområden där man kan gå och se sig omkring på djuren. Du kan även få en guidad tur med djurskötarna där man får vara med och mata djuren. När man åker med på den guidade turen sitter man med på ett flak och åker med traktorn. Det finns även möjlighet att äta sin lunch här eller ta en fika då dem också har matservering. Vill man ta paus är det också en lekpark inne på djurparken som barnen kan leka vid. Jag anser att ➜ Kungsbyn Djurpark är ett ställe man måste besöka en gång då det är underbar miljö, det är många fina djur att kolla på och man får en god stund med bra minnen att ta med sig hem

Vi besökte det vid ett tillfälle i somras och det kan ni läsa om här – Kungsbyns Djurpark

Stora Lunån

Ett härligt ställe för barnen att besöka. Vi åkte dit vid fler tillfällen i somras både själva och med Bellis kompisar. Ni kan läsa mer om våra vistelser här och se vad fint ställe det är – Ett paradis för barnen

Mellan Falun och Hedemora har vi ett litet paradis för barnen ➜ Stora Lunån Gårdscafé. Här kan man kliva direkt in i en liten oas bland djuren där man kan se allt från kaniner till påfåglar. Man får gå in och vara med djuren och man träffar på storgrisen Olivia som vandrar runt överallt. Stora Lunån är en gård med anor från 1400-talet och den ligger som sagt en bit utanför Falun. Här finns bland annat gris, påfågel, strutsar, kaniner, marsvin, fjällkor m,m. Här är de även ett litet mejeri på gården som även finns produkter att köpa till försäljning i cafét sedan. Cafét öppnar i maj och då helger och är sedan öppet hela sommaren f.r.o.m juni.

Furuvik

Vi tog en dag i ➜ Furuviksparken som en härlig dag tillsammans. Vi hade ju haft lite mycket nu som ni vet, samt så har vi gjort en hel del utflykter redan på sommar också, så vi kände att vi får fördela ut dem lite så att allt inte blir bara på semestern. Så i slutet av augusti var det extra roligt att fylla ut dem med en utflykt till ett äventyrsland och nöjesland.

18 grader i luften och 25 grader i vattnet

Vi började förmiddagen med att bada i ➜ Äventyrsbadet och det var väldigt bra och lagom stort. Det var ett ”mindre” med en stor lekställning med en pool med grundare vatten och en lagom stor rutschkana. Där var det också tunnor, vattenfall och olika anordningar som gjorde att det kom vatten från alla håll emellanåt. Ena stunden kunde man få en stor tunna med vatten över sig. Det fanns även en till större pool där högsta djupet var 1,40 cm. Det stod utmärkt jättetydligt djupet på poolen i de olika nivåerna runt om så man kunde ha bra koll. I den poolen fanns det en jättestor ringlande dubbelrutschkana, den ena var öppen och den andra stängd. Bellis älskade att vara där och vattnet visade en temperatur i går på 25 grader och på förmiddagen visade tempen ute på 18 grader.

Dagens höjdpunkt och även det mest hisnande i magen

Bellis största förväntan har ju såklart varit dels äventyrslandet med bad och lek, men främst tivolit som hon inser att ju mer hon växer desto mer får hon göra också. Vissa karuseller säger vi fortfarande nej till, men de mesta hon velat åka fick hon också göra. Hon hade kunnat åka karuseller flera dagar i rad om hon fick bestämma för så roligt hon tycker det är. Hon ville åka om och om och om igen. Som tur var har de på Furuvik, säkert på alla sådana här ställen åkband. Därför kunde hon ju också åka om och om igen tills hon tröttna tänkte vi. Nej det gjorde hon ju inte direkt och när klockan var halv 5 och de sa i högtalarna att det är en halvtimma kvar tills parken stänger blev det ju då lite missnöje trots att vi varit i parken sedan de öppnade i stort sett. Det är dock roligt att se för då ser man ju att hon uppskattade dagen.

Ni kan läsa mer om vår dag i Furuvik här – En dag i Furuvik

Dalhalla

Dagen var där som jag och min kompis väntat på i 2 år. Denna konsert skulle varit 2020 men ställdes in för pandemin. Äntligen styrdes bilen dit. Vilken kväll det var och den höll på i många timmar och vi sladdade in med bilen 3 på natten hemma sedan.

Framme i Gropen i Dalhalla

Efter lite mer än 2 h bilresa hemifrån så var vi framme och på plats i ➜ Dalhalla, vi hade tagit till med tid för att även kunna vara där i omgivningen innan konserten börja. Man vet ju heller inte hur mycket folk det blir och hur långa köer det är där när man väl är framme. Det var också kyligt så vi hade med oss flera lager kläder och alla behövde användas. När vi kom dit var det inte så mycket folk ännu och vi fick bra parkering och vi köade inte för att komma in på arenan. Vi kunde gå in och kika runt och valde även att sätta oss på en bar där och tog varsitt glas vitt vin. Ja ni hör ju hur trevligt och avslappnat. Vi kunde sitta där någon timma innan konserten börja och prata om allt och ingenting.

Dalhalla ett kalkbrott som blev en internationell arena

Dalhalla är från början ett kalkbrott som på nutid bildats till en arena där det är flera artister varje år som uppträder. För 360 miljoner år sedan föll en meteor ner från rymden. Den föll då ner i Dalarna och därav skapades olika sammansättningar av jord, berglager i olika färger och mönster som blev ett kalkbrott. Dalhalla som från början hette Draggängarna. Brytningen från kalkbrott bröts 1990 och under flera år (femtiotal) så sprängde och grävde man fram det som nu skapts för att man skulle kunna bilda fram det vi nu ser och är Dalhalla. Det är en akustisk arena med väldigt bra ljud som gör att ➜ Dalhalla kan jämställas med antikens Grekland och Italien. Dalhalla är en etablerad och internationell arena som har beskrivits som en av de vackraste och mäktigaste utomhusarenorna i Europa. Under sommarhalvåret så finns det stort utbud av artister och det lockar även stort antal besökare att komma dit. Publikrekord har de haft och det var 2019 när The Sounds, Mando Diao och The Hives uppträde där och det var ju såklart så även när vi var där den lördagen i september att arenan kom upp i publikrekord.

Här kan ni läsa mer om våran kväll och se livefilmer – Dalhalla ett minne för livet

Här nedan kan ni se ett bildspel blandat med alla upplevelser

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

5 reaktioner till “Fler Upplevelser 2022

  1. Ni har verkligen hunnit med att se en hel del och göra en hel del. Jag älskar/älskade att åka karuseller som barn så jag kan tänka mig bellis hur mycket hon uppskattade den dagen. Och nej jag har nog inte blivit riktigt vuxen för det är fortfarande kul med karuseller 🙂

    Gilla

  2. Vad mycket roliga saker ni hunnit med under året. Ibland är det så bra att bara få sammanfatta året så här för att se vad man faktiskt gör under året. Härliga ställen ni hittat

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s