Års resumé Januari till Juni

Januari

Vi började året med mycket snö och egentligen inte så mycket mer än så efter att julen och nyåret har passerat. Man går tillbaka till jobbet och semester och annat lyser lite med sin frånvaro för ett tag.

Februari

Det är fortsatt mycket med jobbet och nu ska vi börja att arbeta mer med börjor i enlighet med Pedagogisk dokumentation. Det är ett sätt att få barnen att komma i gång i en lek om man skapar börjor tillsammans med sina kompisar. Exemplevis kan några barn ha lekt en lek på kvällen innan de går hem. Då kan man lämna kvar leken för att barnen som kommer på morgonen ska kunna ta vid. Det är no ending story kan man säga och leken kan fortsätta så under en hel dag och bli en perfekt dokumentation av det hela.

Här är bilder från när vi personal gick en kurs med det och skulle skapa börjor i olika grupper till ett resultat man sedan kunde prata och dokumentera om.

Mars

I mars fyller jag år och då överraskades jag med att få bo på Elite hotell i Uppsala en natt med goda matupplevelser. Jag blev såklart jätteglatt överraskad och så glad över vad mina hjärtan hade planerat.

Mina matupplevelser i Uppsala

Vi fastnade för ➜ Moejoés juicebar. Ett trendigt café med egentillverkad juice som färkpressad direkt vid beställning. De säljer även hälsosam fika och goda handgjorda smörgåsar. Cafét inriktar sig på att ha ekologisk, vegansk, gluten och laktosfritt sortiment. Vi tog varsinn bagel, som var toppengott och precis vad som behövdes. Det var populärt märkte man, för det var folkström hela tiden. Man såg då också att det var jucierna som var det som mest lockade.

En bra upplevelse och vi kan tänka oss att gå dit igen någon gång.

Villa Romana Restaurang

När det var dags för middag så hade BQ bokat in oss på restaurangen ➜ Villa Romana – Italienskt på vårt sätt. En finare resturang som hade gemytlig och trevlig touch och inredning. Det låg runt 10-12 minuters gångväg från hotellet. Här kan man välja maträtter med noga utvalt från Italien. Matutbudet var stort och det fanns även många öl och vinsorter att välja bland. BQ valde pasta – MAFALDINE DELLA CASA och jag valde – TOURNEDOS – Oxfilé. Bellis valde – AMERIKANSKA PANNKAKOR. Ni kan läsa ➜ menyn här kan ni se vad de har att erbjuda. Till dessert så delade vi tre på två och valde – AFFOGATTO AL CAFFÉ och VANILJDRÖM. Resturangbidräedena var jättetrevliga och hjälpsamma och vi fick bästa upplevelsen då vi var där.

Vi var jättenöjda med vår mat som var mer än toppbetyg på och jag kunde inte bli bättre firad än såhär.

Frukost på Elite Hotell Uppsala

Efter en natt med god sömn och tre sömntutor var det dags att bege sig ner till hotellfoajen och äta hotellfrukost på Elite Hotell Uppsala. Man fick boka upp sig på tid dagen innan och man hade 1 h på sig att äta frukost. Det var ett gott utbud av frukost och fanns många varianter att välja bland. Hotellfrukost är ju alltid något extra och det är ju nästan det man ser fram emot mest då man ligger på hotell. Så var det ju såklart också den här gången. Man kunde få allt vad man önskade sig, allt från äggröra till amerikanska pannkakor. Det jag kanske tyckte var ett litet minus var att borden var för nära varandra så det kändes som de som satt vid borden bredvid oss satt ”med” oss och det tog ju bort tjusningen lite. Störs man dock inte av det så var det nog samma underbara hotellfrukoststund som man alltid tycker. Jag stördes av det just för att man vill ha sin stund på morgonen där och ha en mysig frukoststund tillsammans med sina och kunna prata om det man vill.

Vi är jättenöjda även här med vår hotellvistelse och jag har blivit så bortskämd 

April

Här åkte vi en liten bit utanför stan och besökte en påsk marknad och kikade runt där. April bjöd också på fint vårväder och man njöt nog av det så mycket man kunde skulle jag tro. Men just den här marknaden är nog den jag minns mest av April.

Erik Larsgården, precis sådär gemytligt man vill det ska vara

Erik Larsgården är ett populärt utflyktsmål som i regel alltid är ”fullsatt” skulle man kunna säga. Det ligger i Södra Dalarna och har sina anor från 1815. Cafét och butiken ligger idylliskt, man sitter och blickar ut mot vattnet och har en enormt vacker utsikt. På sommaren är det alltid uteservering på ➜ Erik Larsgården med små runda bord och rödrutiga dukar för en extra lantlig och mysig känsla. Man känner stämningen redan man kliver in på gården. Cafét säljer inte mat utan här kan man njuta av egenbakade bakverk och räkmackor, precis vad som behövs för en härlig stund och njuta av tillvaron.

Gården säljer även unika handgjorda grejer i byggnaden precis bredvid, och idag fyndade vi lite kvalitetsgodis. Jag tycker extra mycket om stället för det är så vacker omgivning och jag tycker att de har tänkt till på allting för att man ska få en mysig stund där. Det finns en gunga för barnen, det finns ytor att springa och leka på. De ordnar så det finns försäljning utanför cafét. Idag såg jag att de sålde från Forever Living, det är bra produkter. Vi använde ett tag deras ➜ Aloe Propolis Creme för torr hud. Den gjorde underverk mot Bellis torra hud, nu har hon inte samma problem längre.

➜ Har ni vägarna förbi eller ska bila igenom i sommar tycker jag absolut ni ska åka dit?!

Maj

 Bellis har även tagit andra dosen på TBE – Vaccin med ➜ fästingbussen Vaccindirekt. Om 14 dagar har hon 1 års skydd och ni vår runt april så ska hon få tredje sprutan och då får hon ett skydd i 5 år. Jag hade också velat ta, men just nu har vi inte råd att ta allihopa och då var det självklart att hon fick ta då de är ute mycket i skog och mark med fritis. Hon var verkligen superduktig för förra gången tyckte hon att det gjorde jätteont och ändå satt hon sig fint inne i bussen idag och gick med på att få ta sprutan. Det ska då också nämnas att hon varit väldigt spruträdd och vi haft väldigt jobbigt då hon ska tagit sina rekommenderade sprutor på BVC. Känns skönt och rätt och som ni ser ovan så är de ju i skogen med skolan och fritis då och då i tid och otid.

Vi besökte även barnens dag i Säterdalen och Vi hade fått tips om att grannkommun Säter hade evenemang för barn, så kallat ”Barnens dag” De skulle ha hoppborg, godisregn, karaoke m,m. De har även byggt om där och har tre olika lekparker som lockar barnen. Vi bestämde oss då för att åka dit lite i sista minuten. det blev upskattat och en mysig utflykt. De hade även en stor barnloppis där som jag shoppade en hel del kläder åt Bellis åt.

Juni

Här kommer väldigt blandade känslor när vi kommer hit på året och det är även mycket som händer här då. Vi har tidigare på året fått reda på att svärfar är väldigt sjuk i cancer. Det började med magvärk som det konstaterades cancer i tarmarna och först var det prat om strålbehandling. När vi sedan fick reda på nästa besked så hade det spridit sig snabbt och nu var det då bara vänta så att säga.

Provkört framtida bilen – Hyundai Tucson Plug-in Hybrid

Vi bestämde oss för i Juni att teckna avtal på en 2023,s ny bil som skulle levereras mellan dec och januari. Vi anser att det kommer bli mer förmånligt med hybrid elbil då BQ kör en del i jobbet och bensinen/diesel är för dyrt nu. Det blir stor månadskostnad bara på det. Kan man köra på elen så mycket som möjligt kommer man både vara mer miljövänlig och även ekonomisk. Vi lägger mer än 3000kr i månaden på bränsle och det är för mycket. Vi bestämde oss för att vi satsade på en ➜ Hyundai Tuscon Hybrid. TUCSON Hybrid är gjord för att minska koldioxidutsläppen och öka bränsleeffektiviteten. Det ska även fungera utan att förstöra körglädjen, vilket Hyundai också menar att man har tänkt på med den här modellen.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

⇘ LÄS TEXTEN UNDER HÄR  ⇙

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Dela detta:

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

En reaktion till “Års resumé Januari till Juni

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s