En dag med nya inköp i skidbacken

Hej

I går hade vi värsta vinterlandskapet och idag möts man av att det börjar regna bort och blir mer åt ett slasklandskap. Vi hade lovat Bellis igår att ut och åka madrass idag vid skidbacken. Det såg först inte så lovande ut då regnet ökade mer och mer. Innan det så gick jag ner på stan för att kika ut mig ett par nya varmfodrade termobyxor och vinterskor, då de jag har hemma är för stora. Inte tala om dem på jobbet, de trampar jag ner för de håller sig inte uppe. Jag gick ner på Intersport och köpte mig ett par varmfodrade ➜ termobyxor från McKinley på 20%. Samt jag köpte mig även ett par nya varmfodrade ➜ vinterkängor från Eurosko som var på 30%.

Vinterlandskapet som blev slasklandskapet

Som jag skrev så möts man av slask och regn då vi vaknade idag. Till stor besvikelse för Bellis som sett fram emot det sedan skridskoåkningen igår. Vi lovade henne att åka madrass idag, hon ville göra det igår redan, men då det var – 15 igår så var det för kallt med båda aktiviteter. Det var nästan så man inte trodde att man skulle kunna åka. Då vi fått mycket snö så intalade vi oss att det skulle gå. Vi hann och vi hade mysig stund där tillsammans, fort gick det också, då det blev halt av regnet.

Vi hade det jätteskoj och ramla och for i backen gjorde vi alla tre och jag och Bellis fick upp rejäl fart ibland i backen

Nya inköpen och mitt omdömme

Ja nu fick jag testa mina nya inköp också då jag utsatte dem för ganska hårt väder med slask och stora slaskpölar som man blir blöt i. Jag frös jättemycket i går i mina förstora termobyxor och för kalla vinterboots jag hade på mig igår. Jag hade ju ingenting att förlora och kände att det kunde ju bara bli bättre. Det är så viktigt att hålla sig varm, både för sig själv och ens blodcirkulation i kroppen. Jag kan frysa en hel dag om jag frusit då jag varit ute och inte hållit mig varm. Barn har ju fleccefodrade galonkläder i det här väderläget som är idag, men det finns ju inte till vuxna?! Då måste man veta att man har kläder på sig så man håller sig torr och varm.

Hur håller du dig torr och varm på vintern? Vilka vinterkläder och vinterskor har du på dig?

Mckinley- Skidbyxor dam

Ett par vatten och vindtäta termobyxor för dam som tål alla väder i kalla temperaturer. Den PFC – fria och vattenavvisande ytan ska hålla vätan ute. Det finns flera fickor och bra funktioner på byxan. En varm och följsam termobyxa.

 • Tejpade sömmar
 • Vind och vattentäta
 • Justerbara hänglsen och midja
 • Resår nertill vid skon för extra skydd och passform

Jag hade då på mig dem idag då det var väldigt blött och slaskigt ute och jag trampade ner och for runt i djup slasksnö vid flera tillfällen. Jag åkte madrass och utsatte mig för väta hela tiden. Jag höll mig torr, varm och det var bra passform och väldigt sköna. En skön följsam byxa som håller måttet som den lovar. Jag kan dock tycka att de är lite stora i storleken och jag har storlek S. Jag hade kunnat haft storleken mindre. Jag valde ändå storlek S för att jag ska även kunna ha ett extra värmande lager under om jag behöver.

Mckinley Skidbyxor Dam

ADVENTURE – Vinterkänga

Ett par varmfodrade varma vinterkängor som tål all slags vinterväder. Kängan har rejäl och bra gummisula. Skönt teddyfoder med plats för extra innesula. Kängan har tåligt och avstötande syntetmaterial.

Jag har ett par andra ➜ vinterstövlar som är helt anpassade för blött väderläge på vintern. De är dock lite för klumpiga att ha mer till vardags hemma. Därför har jag dem på jobbet då det är mer sådant väder man utsätts för där hela tiden. De här kängorna är mer för kallt väder och när jag är ute och går på vintern. Jag testade dem i alla fall även dem i dag i det tuffa väderläget och jag höll mig snustorr och varm och skön om foten. Dessutom är de jättesköna på foten med det mjuka innerfodret. Jag gick upp en storlek mot min storlek 38 och tog istället storlek 39 för att kunna ha extra varm innesula och varma bomulls sockar i dem om jag behöver.

ADVENTURE – Vinterkänga

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

5 reaktioner till “En dag med nya inköp i skidbacken

 1. bra jobbat i skidbacken! Jag ska försöka hinna ut under jullovet också, men vi får allt se 😀 det beror lite på om det hinner komma ny snö, kommer slå ihjäl mig annars känner jag på mig. Snopet slut på 2022, hehe.

  Gilla

 2. Va härligt att du kunde köpa nya skor. Jag måste ha oxå ett par nya 🙂 ja så är det ju lite med snön men vi fick ialf litd innan jul

  🥰🎉 god fortsättning

  Gilla

 3. trist att det skulle töa precis när ni skulle ut i backen men det såg ju ut som det blev lyckat i alla fall..fina vinterkängor och vinterbyxor du skaffat, det är bra att hålla sig varm när man är mycket utomhus på kyliga dagar

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s