Juligt med skridskor och dimma

Hej

Här är det mys och avkoppling som gäller mestadels och vintern har slagit till. Vi har haft riktigt kallt med – 16 grader i går på självaste julafton med gnistrande fin sol. Det kunde verkligen inte bli bättre vinterväder på en julafton. Vi tog den 23:e ledigt tillsammans och fick då de sista julklapparna handlade och gjort det som vi behövde innan inför självaste doppardagen.

Julafton i gnistrande vinterväder

Vi vaknade på julaftonsmorgon att det hade snöat massor och det var – 16 grader ute och strålande sol. Perfekt om du frågar mig för en julaftonsmorgon att vakna upp till. Vi skulle fira julen hemma hos BQ,s bror och begav oss dit tills Kalle Anka började. Innan dess tog vi en lätt ”silllunch” hemma för den som äter sill och det gör ju inte jag då. Efter det begav vi oss till BQ,s bror och firade julafton på bästa sätt. Gott julbord med allt man kan tänka sig. Julklappsspelet och trevliga stunder och Kalle Anka. Ja, precis så som en julafton ska var. Fina julklappar fick vi också och jag fick bland annat denna fina väska plus annat fint.

Vem firade du Julafton med och vad fick du i julklapp?

En till perfekt vinterdag med strålande sol

Dagen idag startade vi med att alla 3 tog sovmorgon och Bellis lekte loss med sina nya Barbies och Barbiehuset hon fick i julklapp och BQ och jag kunde starta dagen lugnt. Efter att vi ätit frukost åkte vi till isbanan de spolat upp i kvarteret här och vi var där en stund. Det var iskallt om fötterna för mig. Jag måste införskaffa mig ett par varma vinterkängor som står emot även dessa kalla dagar då vi har – 15 grader ute. Därför har jag nu köpt mig ett par vinterkängor som jag får hämta på Eurosko på tisdag då de öppnar igen.

På eftermiddagen klädde jag mig varmt och tog mig över en timmas rask promenad i kalla temperaturen och i dimma. Dimman kom ju nu på eftermiddagen också för att det kommer vända och bli mer mildväder skulle jag tro, vad tråkigt.

Vad har ni gjort idag på juldagen?

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

14 reaktioner till “Juligt med skridskor och dimma

 1. Låter som mysigt julfirande! Och med snö också! Vi hade absolut ingen snö alls. Pyttelite flingor i luften lilljul men inget vitt alls på marken. Det har varit väldigt grått, dimmigt & fuktigt ett par dagar. Men det har varit mysigt att ligga inne och kolla på film 🙂

  Gilla

 2. Visst är det härligt att vi ändå fick en vit jul. Jag tycker snön gör så att man får mer julkänsla. Tyvärr har snön smält nu. Men är ändå glad att vi fick snö till julafton. 🙂

  Gilla

 3. Säger som en annan skrev, julen är annorlunda med barn med. Vi är bara vuxna nu, yngsta är 20, vi har jättemysigt men visst kan man sakna besök av tomten som kommer medan barnen är mindre/yngre. Det är en speciell känsla.

  Gilla

 4. Julen är annorlunda när det är barn med. Vi är bara vuxna och åt lunch tillsammans, jag åt mest skaldjur. Några julklappar har vi inte längre, så egentligen var det som vilken söndag som helst. Nu ser vi fram emot vår resa på nyårsdagen, så även nyår blir lugn utan något större firande.

  Gilla

 5. Jag firade min julafton hos morsan och hennes man. Jag fick ett par fodrade tumvantar då de jag hade var så tunna att jag frös i dem. Gav morsan den boken hon ville ha i julklapp. Fick också ett stort lamm som gosedjur som morsan vunnit i en tävling på facebook. Juldagen åkte jag hem till Uppsala. Det var skönt att komma hem igen för man säger borta bra men hemma bäst.

  Gilla

 6. Såg ut som ni hade en trevlig och mysig julafton, roligt med snö och is, finns ju en hel del roliga aktiviteter att hitta på utomhus och skönt att vara lite ledig. Vi firade jul hemma med enbart familjen, brukar bara ge billiga julklappar till oss vuxna, i år fick jag ex en kalender för 2023, lakrits och lite annat krims krams..

  Gilla

 7. Vilken härlig jul ni hade. Jätte fina bilder och va fin du va dagen till ära.

  Så kul med skridskor. Det hoppas jag att vi också ska komma iväg på.

  Vi firade jul hos mina päron och i år fick jag fotoalbum, presentkort, lotter, bakform i form utav en pepparkaka, sällskapsspel och en t- shirt.

  Igår lektes det med julklappar och tog det lugnt.

  Go fortsättning!!!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s