Kolakakor med ingefära

Kolakakor med en god smak med ingefära. Därför passar dem även till julen och att de är lätta att göra blir de ju heller inte mindre populära för. En favorit som går hem hos alla också.

20 portioner = Hela receptet
Points = per dessertportion
4

Ingredienser

 • Socker 1 dl
 • Vaniljsocker 1 tsk
 • Vetemjöl 2 dl
 • Bakpulver 1 tsk
 • Ingefära 1 tsk, mald
 • Margarin 80% 100 g, rumsvarmt
 • Sirap 1 msk, ljus

Instruktioner

Blanda de torra ingredienserna. Tärna smöret och tillsätt tillsammans med sirapen till mjölblandningen. Knåda till en jämn deg. Rulla degen till en längd, lägg över på en plåt och platta till. Sätt in i ugnen 175° ca 10 min. Skär i längder medan de fortfarande är varma.

/ Receptkälla Kolakakor – Viktväktarna

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Jag har fått godkänt av Viktväktarna att använda deras recept

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

11 reaktioner till “Kolakakor med ingefära

 1. Är själv ingen som gillar ingefära. Däremot kan det var okej om ingefäran inte tar över de andra smakerna. Härligt med ett sådant här recept till jul. Hoppas du,bellis och BQ får en bra julafton!

  Gilla

 2. Kolakakor är så gott, och kan tänka mig att det blir lite extra juligt med lite ingefära i. Nu har jag lovat mig själv att inte äta något socker på tre månader med början nästa år men ska komma ihåg det.

  Gilla

  1. Ja du, jag har inte ätit direkt något heller den senaste tiden och vet du 13 kg viktnedgång har det lett till. Nu väger jag mindre än för 23 år sedan, samt att jag är allert och känner mig piggare. Nu har jag nått min idealvikt och jag känner mig smal och snygg!

   Gilla

   1. Kolakakor är gott. Nu blir det inte mer bakat här hemma detta året dock 😊
    God jul o hoppas tomten hittar till er 🎅

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s