Smartare julgodis till julbordet

Såklart kommer vi äta julgodis i jul och även knäck, fudge, skumtomtar m,m. Det går ändå att tänka lite smart och faktiskt få nya favoriter till julgodiset som man inte tänkt på att göra innan. Här kommer jag ge tips på några goda varianter från viktväktarna vad sägs om

 • Popcorn med socker & kryddor
 • Mandel- och toffeecrunchies
 • Lyxiga fruktbitar

NU KÖR VI

Popcorn med socker och kryddor

Popcorn gillar ju de flesta av oss och för att spetsa till dem och göra dem lite juligare så kan man smaksätta dem med lite ovanliga samker som gör sig så goda tillsammans. Vad sägs om kanel, kryddpeppar och kanel tillsammans med stänk av florsocker?

4 portioner = Hela receptet
Points = per dessertportion
3

Ingredienser

 • Popcorn, opoppade 1 dl
 • Rapsolja 1 msk
 • Florsocker 2 msk
 • Kanel 1 tsk
 • Muskotnöt ¼ tsk, mald
 • Kryddpeppar ¼ tsk

Instruktioner

Poppa popcornen i en popcornmaskin, gryta eller mikro. Blanda ihop florsocker med kryddor och salt. Strö över popcornen. Skaka runt så att alla popcornen täcks.

/ Receptkälla → Popcorn med socker och kryddor

Mandel- och toffeecrunchies

Här snackar vi crisp och gott med en smaksättning med choklad som är perfekt liten mumsbit till julbordet.

Points = per dessertportion2

Ingredienser

 • Riskakor, naturella 3 st
 • Mandel 2 msk, hackad/hackat
 • Choklad mörk 200 g
 • WW Rich toffee bar 3 st

Instruktioner

Smula sönder riskakor. Rosta mandel i en torr panna. Bryt choklad i mindre bitar och smält över vattenbad. Finhacka bars och blanda med riskakor, mandel och smält choklad. Klicka ut massan (ca 2 tsk/st) på ett bakplåtspapper och ställ i kylen tills de svalnat.

Receptkälla → Mandel- och toffeecrunchies

Lyxiga fruktbitar

Här är en god variant man kan göra som man förbereder innan för att sedan sätta fram på bordet och testa olika frukter doppade i choklad. Man kan också ställa fram allt för att var och en får doppa och smaksätta hur man vill med ingredienserna som hör till.

Points = per dessertportion1

Ingredienser

 • Banan 1 st
 • Ananas ½ st
 • Vattenmelon ¼ st
 • Jordgubbar ½ liter, 12 st
 • Choklad mörk 50 g
 • Choklad vit 50 g
 • Hasselnötter ½ dl
 • Mandel ½ dl
 • Kokosflingor torkade ½ dl

Instruktioner

Skär frukten i munsbitar. Smält chokladen över vattenbad. Finhacka nötter och mandel. Doppa frukt i mörk eller vit choklad och sen i nötter, mandel eller kokos. Ställ på bakplåtspapper för att stelna.

Receptkälla → Lyxiga fruktbitar

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Jag har fått godkänt av Viktväktarna att använda deras recept

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

13 reaktioner till “Smartare julgodis till julbordet

 1. Men gud så gott 🙂 Typiskt att jag har dragit ner på sockret men till jul kanske man kan unna sig något litet iallafall. Popcorn är ju typ favoriten utan tvekan

  Gilla

 2. Så bra med lite nyttigare julgodis. Själv älskar jag popcorn även om jag inte äter det så ofta numera. Sist var när jag var på bio. Ska definitivt sparar dessa recept.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s