Vilket steg är dags att ta nu?!

”Vilket steg är dags att ta?”

Inspiration från dagens lucka i ➜ Kajsons Julkalender Lucka 9

Vilket steg är dags att ta nu? Den frågan ställde jag mig ju för 2 år sedan då jag skolade om mig för att jobba som barnskötare. En 2 årig utbildning som var så roligt att göra. Innan dess jobbade jag som tandsköterska på en privat tandläkarpraktik. Jag fick jobb 2 månader direkt efter att studierna var klara. Det är något annat som jag inte tagit tag i och där tappade jag det lite med studierna också. De senaste 5 åren får jag säga har jag sakta men uppåt gått upp i vikt och inte gjort något åt det alls. Jag började vänja mig vid det och tyckte att det var kräktråkigt att tänka på. Jag var heller aldrig ”tjock” men på slutet vägde jag för mycket mot vad jag vill. Jag kände att det fortsatte att gå åt fel håll och att min nonchalans kring det hela också gick åt fel håll. Alla kläder börja sitta för tight och i stort sett alla mina jeans och byxor gick inte att knäppa längre. Jag ville heller inte visa min mage utan jag köpte tunikor och klänningar som gjorde att man framhävde den del av midjan som fortfarande var smal och då syntes inte övrig viktuppgång. Så i maj i år bestämde jag mig för att ändra om helt och hållet. Jag är ute och går 1 timmas rask powerwalk varje dag och har börjat äta en kosthållning som fungerar för mig och som också lett till viktnedgång. Nu 8 månader senare har jag sammanlagt gått ner 12½ kg och är ner på min vanliga vikt igen som jag vill väga. Jag har numera storlek S istället för storlek L som jag behövde använda på slutet.

Vikten är bara en siffra och det är egentligen så tråkigt att prata om och det är alltid ett känsligt ämne. För mig har det handlat om min hälsa och min syn på hälsa. Det har varit helt fel tänk kring det och hade jag inte tagit tag i det hade jag säkert efter dessa 8 månader vägt ännu mer och då var det också ett psykiskt mående på mig som förmodligen också tickat igång. Man måste inte vara smal för att må bra. Allt handlar om hur man ser till sig själv och sitt mående. För mig gick det åt fel håll och jag behövde ändra om mitt tänk kring hur jag levde och såg på saker.

Jag har rensat undan alla stora kläderna nu som en bekräftelse på mig själv att jag ska inte komma dit igen och även en bekräftelse för mig själv att jag faktiskt inte behöver dem något mer. Jag är mitt rätta jag igen som jag brukade se ut och jag väger nu samma vikt som när jag träffade min nuvarande partner för 22 år sedan. Det är liten peppande morot i sammanhanget.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

29 reaktioner till “Vilket steg är dags att ta nu?!

 1. Jag hatar att snacka vikt, som du säger är det känsligt och för mig är det snabbt scrollat förbi. Jag avskyr det verkligen. Men utbildning och att skola om sig vurmar jag väldigt för 🙂

  Gilla

   1. Jag har två tidsinställda inlägg som nog kan verka provocerande för dig. Men de är inte riktade till dig, så du vet det, jag skrev dem innan jag skrev till dig eller läste din blogg. Tycker att det är jätteobehagligt att min vikt ska vara ens på tapeten

    Gilla

 2. Jag har väl gått upp sedan jag blev sambo och jag vill inte vara lika smal som jag var innan. Jag är nöjd med hur jag ser ut idag. Däremot tränar jag för att hålla den vikt jag har idag. Då jag inte vill gå upp mer. 🙂

  Gilla

 3. Bra kämpat att du gått ner i vikt. Som du skriver är egentligen vikten bara en siffra. Däremot har jag också gått ner en del men känner att jag också gått upp en del på sistone. Jag ska ta tag i det så ska försöka ta en långpromenad varje dag och minska på godis och sådant. Däremot tycker jag det är ett big no no att kommentera andra kropp eller vikt men jag antar att du tycker samma här.

  Gilla

  1. Det här inlägget handlar endast om mig och hur jag gjorde osv. Hur andra ser ut är inte relevant för mig och man mår bra när man själv mår bra. Att kommentera hur andra ser ut har man inte rätten att göra för var och en sköter sitt. Vikten är endast en siffra och när jag trivs behöv inte någon annan göra elr tvärtom, så man måste se till sig själv och sitt mående först och främst och inte stirra sig blind på vågen. Vikt är alltid ett känsligt ämne att prata om, vissa sporras, vissa provoceras och vissa glädjs så är det ❤ Men du har helt rätt i att man absolut inte får kommentera hur någon ser ut oavsett vad, för det är känsligt ämne.

   Gilla

   1. Näe det är ju så, jag kände också så för ett år sedan och kände att ingenting hjälpte mig för att gå ner i vikt och att heller ej min motivation fanns inte där där heller. Nu var det mer att DET SKA FUNKA!!! Jag vart benhård och visst det kanske är tråkigt liv att leva, men det fungerade för mig ❤

    Gilla

 4. Det här med vikten, så känner jag nu efter andra graviditeten. Kan inte gå ner i vikt men gör heller inte mycket för att försöka. Det är liksom inget jag vill tänka på, orkar inte 😦 men får väl ta tag i det efter jul, nu är det inte lönt när man ska äta en massa 😉 ❤

  Gilla

  1. Jag bara tog tag i det och när jag märkte att vågen visade neråt och jag hittade ett sätt att jag faktiskt gick ner i vikt av så var det lätt att fortsätta. Samt ja jag ska också äta i jul men på julafton, resten är det ej värt det tycker inte jag med tanke på att jag kämpat på nu för att nå vikten

   Gilla

 5. Siffran på vågen är inte det viktigaste, utan det är ju känslan i kroppen och hur man upplever sig själv som är det viktigaste. Jag ska också lägga fokus på att gå ner ett par kilon för min kropp känns inte riktigt som sig själv just nu.

  Gilla

  1. Siffran är inte helt det viktigaste eg, man ser mer på när man tycker man är nöjd med kroppen och hur man känner att kläderna sitter. Dock för att komma dit måste man ju gå ner i vikt så man kommer ju inte undan det.

   Gilla

 6. Man måste trivas och du lyckades stoppa det innan det blev allt för mycket också. Det viktigaste är att se det ur en hälsovinkel och inte i första hand för utseendet. Sen hänger det ju ihop också. Just nu orkar jag bara inte. Vågar inte ens ställa mig på vågen längre.

  Gilla

  1. Jag bara tog tag i det, vet inte om jag ville just då utan gjorde det mest för jag trivdes inte med mig själv och att allt satt som jag inte ville och att jag såg att mitt fokus var för mycket fel hål. Det var kämpigt, men i början går man ju oftast ner snabbare och då motiveras man ju. Nu på slutet har det gått sakta. Samt raska promenader är ett bra sätt att gå ner i vikt.

   Gilla

 7. Vilken tur att du fick jobb nästan direkt efter utbildningen.
  Bara man mår bra i sin kropp så är det ju bra. Men gör man inte det. Då ska man göra något åt det. Om viljan & disciplinen åxå finns där. Bra gjort av dig 👏🏻🤗

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

  Gilla

  1. Jag hade inte disciplinen först utan jag gjorde det bara för att jag hoppades på att gå ner i vikt och jag innerst inne vet också att det finns inga genvängar. Sedan såg jag att det gav resultat och då blev man ju motiverad. Ja jättebra att jag fick jobb så snabbt efteråt =D

   Gilla

 8. Har nog inget nytt att ta tag i just nu, vilket känns rätt skönt. Hälsan jobbar jag med konstant, jag vill inte sadla om eller göra anna. Så jag ska väl bara fortsätta att vara så snäll jag kan mot mej 🙂

  Gilla

 9. Precis som du säger är vikt bara en siffra, men man måste känna sig bekväm med den också.
  Och gör man inte det, så vad är 1 timme motion om dagen för att må bättre, nada.
  Carin

  Gilla

  1. Ja men ellerhur och att komma dit tog mig ett tag. Ett tag var jag nästan anti alla som höll på med sin mat, diet och sitt snack. Jag insåg ju sedan att man måste ta tag i det och göra så för att nå sina mål. Sedan hitta en livsstil som sedan funkar så man håller sin vikt och sitt tänk

   Gilla

  1. Ja men det är ju så och det finns ju inga genvägar, man måste äta rätt och röra på sig för att gå ner i vikt och hålla vikten. Det innebär ju inte att man ska unna sig. Jag unnade mig ju jämt, vardag som helg. Det blev ett fel sätt att se på saker. Sedan är jag sådan som går upp sakta och som inte lägger på mig för mycket, det är mer så att jag brukar få komma till insikt och se att jag tappat fokus.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s