Vad saknar du i ditt liv?

”Vad saknar du i ditt liv?”

Inspiration från dagens lucka i➜ Kajsons Julkalender Lucka 8

Vad saknar du i ditt liv? Jag saknar ett husdjur i mitt liv. Jag är uppvuxen med djur runt om mig överallt och vi hade även hundar. Jag känner att det är tomt utan att ha en hund. Vi hade ju vår älskade Bellman i 11 år och han är så saknad så det finns inte. Bellman gav en precis det där sista lyckopillret som man behövde varje dag och det är svårt att inte få den lyckokänslan när man är van att ha djur men inte längre har husdjur.

Nu har vi inte tid eller möjlighet att ha hund tyvärr. Det är tyvärr något som jag också fått inse och som är en stor sorg i mitt hjärta att få tvingas erkänna. BQ jobbar på annan ort och jag jobbar också även ungefär 20-25 min bort så på en halvtimmas rast så hinner jag inte hem att ta ut hunden. Visst skaffa dagmatte går ju, men jag känner att det är inte det som är grejen. Man skaffar hund för att man har tid och det har inte vi.

Bellis har också gett upp hund-drömmen som hon pratat skavsår i öronen på oss om. Hon har insett hur det ligger till och även förstått att en hund kostar mellan 20-35 000kr. Det är pengar vi heller inte har. Då har hon istället själv kollat upp allergi hypogena katter som jag skulle kunna tåla. Hon har blivit kär i siameskatt. När vi var hem till min mamma och pappa i somras så har grannen just en siames som så gärna kom fram till oss. Det gjorde ju inte längtan för henne mindre direkt. Samt den var extremt kelig och gosig och snäll. Vi ska till dem efter nyår och i bästa fall får vi låna katten några timmar då. Ja kanske dumt egentligen då hon kommer bli jättekär i den. Det är även för min skull för jag vart också förtjust i den ❥ Ja saknaden av husdjur är stor!

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

13 reaktioner till “Vad saknar du i ditt liv?

 1. Den saknaden som en djur älskare har efter att haft djur runt sig hela sitt liv. Kan inte en som inte haft så nära relation med djur förstå.
  Mm Bellis & du kommer bli mer kär i den katten ☺️.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

  Gilla

 2. Ja en hund kostar både mycket pengar och att man måste ha tiden också. Man blir väldigt låst när man skaffar hund. Jag saknar nog en katt men vet själv vilket ansvar det är och att det också kräver tid. Katter är mer självständiga än hundar men de är båda djur som kräver ansvar och omvårdnad.

  Gilla

 3. Jag kan sakna min katt ”Hobbe” väldigt mycket. Sambon har allergi så vi kan inte då ha katt eller hund. Samtidigt tycker jag det är skönt eftersom nu när inga barn bor hemma kan vi bara packa och resa iväg när vi vill.
  Jag passar på att gosa med dotterns katt istället.
  Jag kan också sakna att bo i hus även om vi har en koloni. Samtidigt att det är skönt att bo väldigt nära city här i Malmö med allt vad det har att erbjuda
  Kram Kajsa
  https://www.bland-kastruller-och-vinglas.se

  Gilla

 4. Jag går också i djur längtan. Dock är det svårt med djur då vi åker till Pakistan en gång om året och har all familj i annan stad. Så djur passning finns inte riktigt. Så husdjur går inte att ha tyvärr. Men jag är allt bra sugen på en pomerainian hund.

  Gilla

 5. Åh vill också ha en hund. Rent praktiskt skulle det fungera då min man kan jobba hemifrån de gångerna jag jobbar dagtid. Tyvärr vill inte han och då är det svårt. Men saknar en hund så det gör ont i mig.

  Gilla

 6. Det gör så ont att vara tvungen att avliva sitt djur, oavsett vilket djur de än är. Jag förlorade min LillaMy i maj månad, gör fortfarande ont i hjärtat. Men jag har hennes dotter Meja kvar och så har jag ju Titti också ♥️

  Gilla

 7. Hoppas det ska funka med katt för er då. Jag har ju hund, och även hunddagis. Skilla älskar tiden på hunddagis, men så jobbar jag 75% så hon är ändå hemma med mig fredag-lördag-söndag, och sedan är vi ändå större delen av tiden tillsammans i och med att mitt jobb går att ta hemifrån.

  Jag är också sugen på katt, och kollar på fiskar. Tycker det är så fint med akvarium hemma.

  Gilla

  1. Hej, ja men då fungerar det ju jättebra och du jobbar inte heltid som du säger. Det skulle hänga för mycket på mig om vi skaffade hund då BQ jobbar i annan stad. Jag skulle jämt känna stress för att hämta både hund och Bellis. Samt att vi båda jobbar heltid.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s