Vem är du när du är modig?

 Vem är du när du är modig ? 

Inspiration från dagens lucka i➜ Kajsons Julkalender Lucka 7

Vem är jag när jag är modig? jag kan ibland vara lite förhastad och göra saker och då känner jag att jag är modig. Det som brukar hämma mig är att förståndet då kommer in och jag inser att jag måste tänka mer sansat och tänka en gång till innan jag gör det modiga jag tänkte göra. Modig är ju på så många olika plan också. Man kan vara modig i sig själv och våga göra sådant man inte vågat innan. Ett exempel kan ju vara att konfrontera någon, ta upp något som man grunnat på. Då är man modig för sig själv för att man tillslut vågade ta steget.

När det gäller att vara modig och ställa mig inför många människor att prata, där har jag svårare. Vi har ju exempelvis APT och PUD = Förkortningar på Arbetsplatsträff och Pedagogiskutvecklingsdag på jobbet. Där får vi möjlighet ibland att prata inför de andra och då brukar jag styra upp så det inte är jag som pratar inför de andra för det är jag inte modig nog för.

Jag är också mer modig nu än jag var för 10 år sedan. Det har nog kommit mer sedan jag blev mamma. Ja modig på det sättet att jag vågar säga NEJ och säga hur jag tycker i saker och ting. Förr var jag mer tyst och knep i hop och stängde allt mer inom mig. Därför kan ju det också leda till att man hamnar i diskussioner som man får ta lite laddade ibland. Vissa människor kan inte alltid ta att man är rak och ärlig och då vänder de taggarna utåt. Jag brukar då tänka att det sitter mer hos dem än hos mig. Visst jag måste också värja mina ord och inte såra någon. Det gör jag heller inte, men jag kan stå för mig och säga emot när jag tycker någon resonerar fel. Det måste man sådana gånger då också vara ödmjuk till att alla ser inte sina fel och brister och då ha en vuxen dialog med alla går inte. Då får man modigt säga som man tycker men sedan måste man också kunna ta att vi alla tycker olika.

➤ Vem är du när du är som modigast, vad tycker du att du gör då?

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

10 reaktioner till “Vem är du när du är modig?

 1. Jag är modig när jag går utanför min comfort zone. Tex att ringa ett samtal och prata med någon jag inte känner eller har pratat med förut. Jag var också modig när jag förra månaden red en ridlektion på en häst jag inte ridit förut och för en instruktör jag inte träffat förut.

  Gilla

 2. Ja det är en konst i sig att stå upp för sig själv men samtidigt vara ödmjukt mot hur den andra känner. Det är lite en balans i sig skulle ja tro att välja lite sina strider också, många kan tycka ja kan va väldigt rak ärlig och bra på att säga va ja tycker, men många gånger väljer ja även att hålla tyst av olika anledningar. Modig i sig tycker jag man är när man är den man är och gör det man vill, och tror på och följer sin egen röst. och alla dom gånger man gör saker fast man är rädd eller orolig för att göra det, det är nog sant mod i min mening i alla fall ❤

  Gilla

 3. Mod är ju så mycket. Stå upp för någon utsatt, våga gå utanför sin comfortzon osv. Ibland att våga hoppa utan att veta vad som kommer hända. Tänker lite då du bytte bana för nåt år sen. En styrka är att våga stå upp för sina åsikter, utan att trycka ner någon annan. Jag var nog modig då jag flög skärmflyg trots en grym höjdskräck. Vågar knappt åka hiss om man ser ut

  Gilla

 4. Bra fråga! Jag har inga problem att prata inför folk. Att däremot göra nya saker, som att bo ensam i Afrika som 20-åring eller när jag åkte zipline högt över vattnet – det kan jag tycka är lite modigt 🙂

  Gilla

 5. Vilken bra rubrik i Kajssons julkalender. Att prata inför andra är alltid läskigt men jag är modigare nu än vad jag var förr. Nu skrämmer det mig inte lika mycket men jag har också en annan trygghet i mig själv. Jag vet vad jag kan.

  Gilla

 6. Jag kan bli en liten ragata när jag är modig – hahah kanske för att jag har blivit illa behandlad många ggr och när jag väl blir så pass modig och vågar säga ifrån så blir folk så chockade men ja, jag kan överreagera och då kommer allt som jag inte har vågat säga förut 🙂 Modig är jag när jag gör maträtter jag aldrig provat göra förut 🙂 Eller när jag sätter mig bakom ratten och provar att köra bil 😀 När jag egentligen är farträdd och rädd allmänt att köra bil 😀

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s