Utmaningar och tuffa stunder

 Vilka verktyg använder du för att klara av

utmaningar och tuffa stunder ? 

Inspiration från dagens lucka i➜ Kajsons Julkalender Lucka 6

Jag har ett inbyggt lugn i mig själv när det kommer till tuffa stunder och utmaningar som jag känner att jag har hyffsat kontroll på. Det har jag även fått höra av andra att jag också gör, de säger att jag gör dem lugna. Jag har fått kommentaren – Men vad cool och lugn du är! Som mamma blir man mer nojig och man blir också väldigt överbeskyddande. Det tror jag är en inbyggd radar man har som föräldrar. Fast när det kommer till att jag hamnar i situationer där jag ska hålla mig lugn för hennes skull, då kopplar jag på den radarn och det anser jag är en superkraft jag har. Sedan kommer vi till stunder då jag inte känner mig bekväm, känner mig utsatt eller faktiskt också känner mig orättvist behandlad. Då har jag svårare att hålla lugnet, då blir jag istället mer ledsen och ältar i huvudet.

Fotografera är ett bra verktyg för mig att ta till då jag behöver tänka på något annat. Att fotografera är som terapi för mig. När jag är ute och fotograferar så fokuserar jag bara på det och då kan jag även skingra tankarna också. Problemet försvinner inte, men man kan om det är möjligt se saker ur andra perspektiv.

➤ Har du några verktyg du använder för att klara av utmaningar och tuffa stunder?

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Dela detta:

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

17 reaktioner till “Utmaningar och tuffa stunder

 1. Gå en promenad med bra upplyftande musik brukar funka för mig under tunga och tuffa stunder/perioder samt att ventilera sig hos sambon eller en vän 🙂 Kramis ❤ Fan va fin du är på bilderna 😉 ❤

  Gilla

 2. Jag försöker gå en promenad i skogen om jag har ångest. Det får mig lugn annars är det att kolla på någon film, helst någon bra Disney film tex Alice i underlandet eller Frost 1 o 2. Sen har jag vid behovs medicin jag kan ta om det inte blir bättre. Jag kan ju också prata med personalen men oftast är det att jag inte vill prata när jag har som mest ångest.

  Gilla

 3. Mitt i en kris är jag oftast lugn, men stressar nog upp mig mer med småsaker. Sen kan ju bägaren rinna över också, precis som nu. Hoppas nu det vänder, och starten börjar nu. Fick ju ett litet barnbarn i helgen, två månader för tidigt. fotografering är så rogivande. Vara ute i naturen. Sen har jag min yoga, och meditation.

  Gilla

 4. Jag är otroligt snäll och lugn tycker de flesta och en del tror nog inte att jag kan bli arg, men jag reagerar nästan aldrig på småsaker, känner inte att jag har lust att slösa energi på det, brukar mest tänka på det som är bra med sitvationer, vad som går att lära sig mm istället för att låta det bli en humörförstörare..Jag gillar att lägga min tid på roligare saker..fotografera tycker jag också är väldigt avkopplande och att skriva poesi så klart rensar huvudet, sedan att skämma bort sig själv ibland med små belöningar..

  Gilla

 5. Krya på dig! Så fint att få veta den här aspekten av dig 🙂 Jag minns när jag var på ett sjunkande fartyg mitt ute på havet i Thailand. Och vi satt på taket allihopa för båten fylldes mer och mer och mer med vatten. Man hörde kaptenen ropa ”Mayday mayday, we’re sinking, we’re sinking!” till närliggande fiskebåtar och jag… SOMNADE. Som en jävla pungråtta. Spela död är min strategi tydligen…

  Gilla

  1. Oj starkt gjort, somna hade jag inte gjort i det läget, men det kanske var ditt sätt att gå in i trans för att komma bort från faran. Hur gick det sedan då, förstår ju att det gick bra med dig, men hur blev allt sedan med er och båten osv? Kom någon räddning?

   Gilla

 6. Jag tror att dem flesta föräldrar har den superkraften i sig. Att vara lugn när barnet känner sig otrygg & rädd i olika situationer ❤️.
  Men när det gäller en själv & man ska göra saker som är lite obekväma & barnen inte är med. Då tror jag att man tillåter sig att känna mer.
  Jag älskar utmaningar. Får jag en utmaning. Så tänker jag ”den ska jag försöka att Klara av att göra” för det stärker mig som person.
  Tuffa stunder. Då blir jag extremt nervös, orolig. Jag gillar att inte ha koll på läget. Jag vill ha kontroll. Men är det folk som stöttar mig i det & ger mig lite kontroll. Då blir jag lite lugnare 🙂.
  När jag blir orättvis behandlad eller gjord saker & ansträngt mig. Sen att det har ändrades. Då blir jag lite ledsen & tänker.
  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s