Pepparkakor enligt viktväktarna

Pepparkakor är gott och pepparkakor är extra gott när man tar det till julen såklart. Pepparkakor finns det många recept på och här tänkte jag dela med mig av det som viktväktarna använder i sin pepparkaksdeg

SMAKLIG SPIS PÅ JULBORDET

99 portioner = Hela receptet
Points = per portion
2

Ingredienser

 • Sirap 1½ dl, ljus
 • Margarin flytande 80% 150 g
 • Socker ⅔ dl
 • Kryddnejlika 3 tsk, malen
 • Ingefära 1 msk, malen
 • Bikarbonat 3 tsk
 • Kanel 1 msk
 • Vetemjöl 8-10 dl
 • Ägg 1 st

Instruktioner

Smält margarinet i en kastrull, blanda ner sirap, socker, kryddorna och låt det koka upp. Häll upp 8 dl mjöl och 1 ägg i bunke. Häll margarinblandningen över och arbeta samman till en slät och fin deg. Tillsätt ev mer mjöl. Stjälp upp den varma degen på bakbordet, kavla och tryck ut figurer. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i ugn 200-225° ca 5-8 minuter.

/ Receptkälla – Pepparkakor

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

8 reaktioner till “Pepparkakor enligt viktväktarna

 1. Pepparkakor som är så gott. Det är dock så att man får vara försiktig så man inre äter upp degen istället för att baka pepparkakor. Jag har också en känsla att man kan få ont i magen om man äter för mycket av degen.

  Gilla

 2. Kul med ett lite bättre recept, denna julen tänkte jag göra egen deg nån dag när vi skall baka – gissar att det doftar magiskt gott dessutom. Lät
  Som ett härligt gott recept – kul att du delar med dig ♥️

  Gilla

 3. Det är alltid så gott med pepparkakor nu under december/jul. Det är bra att det finns olika recept till att göra pepparkakor 🙂👍.
  Hoppas att du haft en mysig 2:a advent 🌟🌟Ta om dig och va rädd om dig❣️🤗

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s