Hur vill du minnas julen?!

Hej

Dagarna segar sig på här och det blev än mer påtagligt med orken nu när det inte är vardag och skola då Bellis är hemma också. Hon är ju pigg och vill vill både det ena och det andra. Hon vill att kompisar ska komma hem, det går ej. Åka iväg och leka, det går ej osv. Jag har gått med på att hon och jag ska baka pepparkakor, det ska vi göra så fort vi fått hem degen. Jag har satt vänner på att handla åt oss, de ska göra det efter lunch. Det blir mysigt och vi får hjälpas åt alla tre så blir det inte så jobbigt.

Julen är en favorittid för mig

Jag har alltid tyckt om julen sedan jag var barn och det är ett extra rött sken över julen som sprider fin känsla. Jag vill också alltid ha en ny julklänning varje år. Jag köper också alltid en ny klänning till Bellis. I år var det dessa klänningar som får bli våra juloutfits. De kom med Early Bird idag och låg utanför dörren i morse. De satt som en smäck på oss båda. Jag chansade och köpte smal till mig eftersom att jag gått ner i vikt en hel del sedan i våras när jag börja ändra kost och tänk. Den satt jättebra och den framhävde kroppen så fint med markerad midja. Jag är glad att jag chansa och tänkte att S måste passa för M hade blivit för stor och då gör sig klänningen inte lika snyggt. De är beställda från Shein, ni kan se dem här under. Jag tänker mig min med svarta glittriga strumpbyxor till kanske? Vore inte det snyggt?! Det jag inte såg på bilderna när jag beställde (borde kanske förstått) är att det är genomskinligt vid virkningen i urringningen hela vägen ner till midjan. Det kanske vissa vill ha så, men inte jag. Det går ha rött linne under och då kommer man inte se att det är hål som egentligen ska vara där.

Varför har jag alltid gillat julen?!

Julen har alltid varit en fint tid för mig för vi hade bra och fina jular hemma hos oss så länge jag kan minnas sedan jag var liten. Antingen firade vi med släkt eller så firade vi och hade det bra hemma i vårt hus. Vi fick alltid en julklapp på morgonen som var en aktivitet som man kunde leka med stor del av dagen innan man sedan öppnade julklappar senare mot kvällen. Jag minns också att det alltid var snö, men det kanske är mer så att man tror sig tro att det var så. För jag som är från Östkusten så är det ju långt ner i landet. Fastän jag vill ändå minnas att man alltid åkte pulka och gjorde snögubbar. Vi hade en stor jättebra pulkabacke som vi åkte till och där samlades typ alla ungar och vi lekte och hade kul. Jag minns mina jular med värme, god mat och fina ögonblick.

➤ Hur vill du minns dina jular och vintrar?

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

7 reaktioner till “Hur vill du minnas julen?!

 1. Jag fick också öppna en paket på morgonen när jag var liten 🙂 Nu brukar jag lägga något litet i barnens julstrumpor på julaftons morgon, så det är ju eg samma sak. Jag minns min barndoms julafton som ganska långtråkig. Som enda barnet tyckte jag att de vuxna bara åt och åt, haha!

  Gilla

 2. Tur att ni har så goa vänner som kommer med mar till er. Kul för Bellis att göra något som att baka pepparkakor 🍪😊
  Klänningarna som du beställt till dig & Bellis var jättefina 😃. Ja, känner du dig inte bekväm med lite för synligt. Så köp ett rött linne. Annars kan man ha en spetsig bh under.
  Jag köper ofta något ny jumper eller skjorta. Då jag gillar ha på mig byxor på jul. Men får se vad det blir i år som jag har på mig.

  Jag gillar med jularna när jag var yngre. Då jag åxå fick något 🎁 på morgon som låg vi sängen.
  Vid lunch var vi hos min farmor och farfar. På kvällen var vi hos min mormor och morfar. Att vara hos mormor och morfar på kvällen älska jag 🥰.
  Ett minus va att vi avverkade all släckt på julafton. Man har ju ändå 2 dagar till.

  Skönt att höra att du minns dina jular som bra åxå 🤗

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️

  Gilla

 3. Hahaha bakade också lussekatter idag. Men va gott det lätt med vit Choklad i dem. Där missade jag något. Får se om jag bakar fler längre fram fast med sitt recept för vit choklad är något jag älskar.

  Snygga klänningar. Vilken tur att det går att ha ett rött linne under din klänning. Hade kanske blivit lite väll vågat annars 😉

  Mina jular sommar minns från barndomen va alltid inlindat med min brors födelsedag dagen innan jul. Så vi hade jul kul med att åka pulka, leka i snön och klä granen och födelsedags firande. Själva julafton minns jag med stor spänning och speciellt alla ljus som var tända och alla samlade tillsammans. Just det minns jag så tydligt.

  Ha en jätte fin kväll och krya på er!!!

  Gilla

 4. Min känsla för julen har förändrats genom åren. När barnen var små älskade jag julen och hade julpynt i varje vrå. Som mest hade jag 15 kartonger med julpynt. För några år sedan fick jag nog och sålde av näsan allt. Nu har jag tre små plastbackar kvar och i år har bara adventsljusstakarna kommit fram. Mer blir det nog inte julen 2022.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s