Mjukpepparkaka – Viktväktarna

Mjuk pepparkaka är ett gott alternativ att ha vid juletider och här är viktväktarnas variant på den goda favoriten. Lika god som vilken som med god smak av pepparkaka. Perfekt nu när det är advent runt om i landet.

15 portioner = Hela receptet
Personliga Points = per portion: 10

Ingredienser

 • Mellangrädde 27% ovispad 1½ dl
 • Kanel 2 tsk
 • Kardemumma 1 tsk
 • Kryddnejlika 2 krm, malen
 • Margarin 80% 100 g
 • Farinsocker 3 dl
 • Ägg 2 st
 • Vetemjöl 4 dl
 • Bakpulver 1½ tsk
 • Margarin flytande 80% 2 tsk, till formen
 • Ströbröd (skorpmjöl) 2 msk, till formen

Instruktioner

Smörj och bröa 1 ½ liters form. Vispa grädde med kanel, kardemumma och nejlikor. Rör margarin och farinsocker poröst, tillsätt ett ägg i taget. Blanda ner grädden. Blanda mjöl och bakpulver och blanda ner i smeten. Grädda i ugn på nedersta falsen 175° ca 40 min.

/ Receptkälla – Mjuk pepparkaka enligt viktväktarna

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

5 reaktioner till “Mjukpepparkaka – Viktväktarna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s