Julknäcke enligt viktväktarna

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Jag anser att man ska tänka nyttigare och såklart även under julen. Dock har jag den inställningen också att man kan tänka bort det just på julafton i den mån man önskar själv. Man behöver ju för den delen inte äta det fetaste och onyttigast heller då det går att välja tallrik efter eget begär. Här tipsar jag om viktväktarnas tänk på knäck och där väljer man att inte göra dem lika feta.

60 portioner = Hela receptet
Personliga Points™ per portion 2

Ingredienser

  • Matlagningsgrädde 15% 2 dl
  • Socker 2 dl
  • Sirap 2 dl
  • Apelsin ½ st, skal
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Instruktioner

Blanda grädde, socker och sirap i en gryta. Koka kraftigt utan lock cirka 10-15 minuter. Rör om då och då. Tillsätt 2 msk hackat apelsinskal. Gör ett kulprov genom att droppa lite knäcksmet i en skål med kallt vatten. När provet kan rullas till en kula är smeten färdig. Ställ ut knäckformar på en plåt eller bricka och fyll sedan knäckformarna med smeten. Förvara knäcken svalt i en burk med lock och med smörgåspapper mellan varje lager. Apelsinskal kan inte jag ta då jag är allergisk, men går ju ta annat också om man så önskar, annat alternativ strö lite flingsalt över något korn.

Receptkälla i enlighet med viktväktarna Julknäcke viktväktarna

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

3 reaktioner till “Julknäcke enligt viktväktarna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s