Stadsmänniska eller landsbo?!

Är du stadsmänniska eller landsbo?

Jag skulle nog inte kunna bo på Landet, varför då? Jo för att jag vill ha bekvämligheterna som man har om man bor centralt och inte alltid behöva ta bilen till allt. Jag vill kunna cykla och gå till jobbet eller andra aktiviteter man ska iväg på. Det är smidigheten jag menar som jag föredrar och det är också en trygghet att man alltid kan ta sig fram på ett sätt. Det finns alltid ett MEN och så även här, jag älskar naturen och luften som är då man kommer till landet. Det är svårslaget faktiskt och jag skulle kunna tänka mig att tillbringa några veckor på sommaren vid en stuga på landet. Sedan tror jag faktiskt att jag skulle tröttna sedan då det blir bekvämligheterna som tar över min vardag. Jag ÄLSKAR landet så ser verkligen inte att det är något fel i att bo på landet. Det är hur vackert som helst och lyckost till den som gör det. Jag pratar om mig själv och jag inser att jag är en stadsmänniska och det är ingenting fel med det heller. För min del som jobbar inom barnomsorgen så skulle man ju i så fall jobba på en förskola eller skola i byn då så att säga. Samt då även att Bellis gick på en skola i samma by och område så att man kanske hade promenadväg dit, då hade jag inte haft några problem med det alls.

Fördelar med landet

 • Luften och naturen
 • Möjligheten att få se djuren
 • Kanske närhet till sjö och bada på sommaren
 • Alltid gå ut och hämta ätbart med sig till köket

Nackdelar med landet

 • Mörkret på vinter
 • Avståndet till centrum och civilisationen
 • Mygg, insekter& vilda djur
 • Ensamheten, rastlösheten

Fördelar med stadsmiljö

 • Enkelt att ta sig till jobb och skola, bra förbindelser
 • Enkelt att ses och umgås med familj och vänner
 • Bekvämligheten att bara kunna spontant göra något
 • Enkelheten när man ska åka och handla
 • Nära till civilisationen och aktiviteter

Nackdelar med Stadsmiljön

 • Man saknar naturen och rena luften
 • Man måste i regel istället alltid ta bilen till ex bad eller naturen
 • Man kanske inte alltid får samma avkopplande känsla som naturen ger
 • Dyrare boende och man har grannar närmare sig (fniss)

➤ Är du stadsmänniska eller landsbo, hur känner och hur tänker du?!

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

5 reaktioner till “Stadsmänniska eller landsbo?!

 1. Jag är lite både och men mer stadsmänniska trots allt. Föredrar också bekvämligheten, men jag antar att man kommer in i livsstilen om man inte kan åka och handla varje dag 🙂 Försöker visserligen inte handa varje dag men så kommer man på att man är sugen på något eller att mjölken tar slut och då är det väldigt smidigt att kunna stanna till på väg hem från jobbet.
  Dock har jag aldrig bott mitt i en storstad, utan alltid haft närhet till grönområden. Nu när vi bor mitt i stan är det faktiskt lite knepigt att hitta trevliga ställen att gå med hunden då det ju blir ett par rundor varje dag. Det har faktiskt blivit så att jag ofta stannar i en skog på väg till jobbet istället för att gå hemma innan jag åker, men det är ju för att hunden ändå är med mig på jobbet 🙂

  Gilla

 2. Skulle kunna ha skrivit det inlägget själv. Är stadsmänniska, men måste samtidigt ha naturen nära. Visst är det skönt att vara på landet i bland, men vill aldrig bo så igen. Jag har haft hus på landet tidigare, Visst fanns det fördelar, men vad jag älskar min lilla lägenhet mitt i en storstad.

  Gilla

 3. Kan tycka att man faktiskt känner sig mer ensam i stan, där påminns jag iallafall om att jag borde ha ett mer socialt liv. Föredrar landet bra mycket mer än stan/förorten 😛 Längtar tills vi har vårt hus på landet 😀

  Gilla

 4. Jag är definitiv stadsmänniska, med ungefär samma motivering som du. Är delägare i en sommarstuga på landet, där jag är några veckor varje sommar. Men efter det är jag rätt nöjd och längtar tillbaka till stan.

  Gilla

 5. Bor varken i stan eller på landet utan i ett samhälle. 🙂 Nära till både stad, skog och landet och perfekt enligt mig. Som hundmänniska är man ju ofta i skogen 😊

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s