Oj nu har vi försovit oss?!

Förmiddagsmuggen på jobbet – Lugn och ro

Hej

Förra veckan var lite sämre för mig och Bellis på morgonen. BQ åker ju tidigt på morgonen så när vi går upp så har han redan åkt till jobbet i stort sett. Vi hinner haffa han i dörren på väg ut och säga hej då ibland. Vi försov oss inte förra veckan, men Bellis var jättetrött och det blir då att jag får stressa för att hinna till jobbet. Jag kommer i tid i regel, men förra veckan 2 dagar så var det jättestressigt och en av dagarna så kom jag försent en halvtimma just för att jag såg att det gick inte att stressa på Bellis då, det hade då lett till att det blivit än mer stress och missnöje. Mitt jobb ligger också ungefär 25 minuters promenad bort och bussen går 1 gång i halvtimmen. Så missar jag den vet jag att det blir 25 minuters promenad eller att jag får invänta nästa buss. Såklart kan jag cykla också och det gör jag också såklart, dock går det inte särskilt mycket snabbare då det nästan går snabbare då jag går raskt. När stressen är framme så är det stress oavsett hur jag och tösen tar oss fram. Vi ställer såklart också klockan i tid så att vi ska hinna så tiden är det egentligen inget som det beror på. Jag börjar också alltid med att göra mig själv i ordning och klä mig så får tösen vakna till. Sedan har jag tiden med henne som krävs för att det ska flyta på. Visst låter det som att det borde funka?! Fast har man barn så är det inte alltid lätt och det som verkar så självklart kan paja direkt om det inte flyter på.

Några tips då du tycker att du haft en dålig start på dagen

HAR DU FÖRSOVIT DIG? Gör det bästa av det, alla gör det någon gång och det kommer hända fler gånger. Bestäm dig för hur du ska tackla den. Kan du välja bort någon morgonrutin för att hinna allt och komma i tid? Kanske det är bäst att låta håret vara i en tofs idag, för börja tänka tankar att locka håret det är inte aktuellt. Det är hur du prioriterar och vilken inställning du har för att hantera starten på bästa vis trots försovningen.

SKIPPA INTE FRUKOSTEN! Du måste ha energi, startar dagen med en försovning och du hoppar frukosten för att hinna i tid, så har du startat dagen på sämre sätt då stress och hunger inte är en bra kombo. Det kommer prägla din dag negativt. Du behöver den där frukosten, ta något du kan göra i farten och ät det medans du tar dig till jobbet.

LÅT DET FÅ VARA EN SKITSTART Klandra dig inte, låt det få vara en sämre start och tänk att nu så, nu är jag på väg och det jag kan göra är att be om ursäkt att du försovit dig och meddela att jag är på väg. Meddelar man i tid så kan arbetsplatsen lösa det som behövs tills man är på plats. Allt beror ju såklart också på hur man jobbar och så. Missar man tåget kl 6 på morgonen som är 2 h bort till ens arbetsplats och man vaknar kl 8 och inser att man försovit sig kanske man helt enkelt får ringa chefen och ta det samtalet och fråga hur vi löser detta på bästa vis nu. Allt blir bättre bara man kan ta situationen som blivit.

Har ni försovit er någon gång och hur hanterade ni situationen?

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

3 reaktioner till “Oj nu har vi försovit oss?!

 1. Låter bra att du fixar dig före innan Bellis ska fixas med kläder, frukost & så 😊
  Det är sällan jag har försovit mig. När jag har gått i skolan eller jobbat. Det är mer om jag missar buss eller så.
  Men har man försovit sig. Så tycker jag att man hör av sig till någon på jobbet. Säger: jag har försovit mig. Kommer så fort jag kan.
  Kroppen tycker jag känns så konstigt när man försovit sig. Hela dagens känns konstig 🙂.
  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

  Gilla

 2. Att försova sig är aldrig kul. Själv var det länge sedan då personal väcker mig på morgonen. Det där att skippa frukosten för att hinna i tid känner jag igen. Däremot så är det som du skriver något man inte ska göra då man behöver energi.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s