Mellanmålsbullar i vintervädret

Det fungerar utmärkt att ha picknick och utflykt även på vintern utomhus. Det är nästan ett måste vill jag säga då allt smakar godare utomhus, inte sant?! Tänkte tipsa om ett par goda mellanmålsbullar som är en hit att ha med sig ut. De är också snabba och enkla att göra. Planera dagens utflykt och grädda bullarna på morgonen och så tar ni sedan mer er nygräddade goda bullar på er picknick tillsammans med varm dryck och gott sällskap mitt på dagen.

NJUT av en god bulle

32 portioner = Hela receptet
Personliga Points = per portion3

Ingredienser

  • Margarin flytande 80% 2 msk
  • Mjölk 0,5% 5 dl
  • Jäst 1 pkt
  • Cottage cheese, naturell 4% 1 dl
  • Salt 2 tsk
  • Sirap 1 msk
  • Havregryn 3 dl
  • Grahamsmjöl 5 dl
  • Vetemjöl 8 dl
  • Ägg 1 st

Instruktioner

Blanda mjölken och fettet och värm till 37°. Blanda jäst och cottage cheese i en bunke och rör ut lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, sirap, havregryn, grahamsmjöl och 6 dl av mjölet. Arbeta degen kraftigt och tillsätt mera mjöl etappvis. Strö över lite mjöl, täck degen med bakduk. Låt jäsa till sin dubbla storlek. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i 32 delar och forma till runda bullar. Lägg dem på bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk ca 30 min. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 225° ca 10-12 min.

/ Receptkälla Mellanmålsbullar Viktväktarna

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Jag har fått godkänt av Viktväktarna att använda deras recept

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s