Fortsatt vistelse i Tällberg

Hej

Vi fortsatte vår hotellvistelse på Green Hotell efter en god natt sömn och startade sedan morgonen med en supergod och fräsch frukost med mestadels egenbakat och lokala råvaror. Vi sov gott alla tre och hade gärna sovit en eller två nätter till på hotellet. Slut summerat var att hotellet, miljön, rummet och omgivningarna och maten/frukosten blir full pott på. Mindre bra var poolen och dess temperatur, hade det varit varmare så hade även det varit bättre betyg. Samt vi älskar Tällberg som område. Efter frukosten tog vi en promenad och tittade oss runt och det var ju bara vackert omgivning.

Plus var ju också att vi bodde i en byggnad utanför hotellet, superfint!

Vi ville få ut relaxkänslan – Gyllene Hornet

Vi var ju då inte helt nöjda med relaxavdelningen eftersom att poolen var så kall och vi ville ju trots allt få bada och njuta av värmande temperatur i vattnet. Jag valde då att ringa och checka ett närliggande hotell ➜ Gyllene Hornet. Hotellet låg bara ett stenkast ifrån Green Hotell och i vacker omgivning vid Siljan. Även på det här hotellet får man en känsla av vacker kultur från Dalarna. Personligen kände jag nog att det här hotellet var lite mer barnanpassat och mer tilltänkt för att barnen skulle trivas.

Jag pratade med dem på hotellet för att fråga om vi kunde komma dit och bada trots att vi inte var hotellgäster. Det fick man också till en mindre summa och här var poolen större och mer barnanpassad. Vi badade där då hotellgästerna precis checkat ut, såväl som vi hade gjort på tidigare hotellet. Kan ni då ana att vi fick hela bassängen för oss själva. Hotellreceptionisten sa att det var en tid som det brukade kunna vara lugnt rent av tomt eftersom det inte kommit nya hotellgäster än och då var det bra tid att komma. Det var helt njutbart och en superfin poolanläggning. Vattnet var hela 29 grader också så man NJÖT till fullo.

Nästa gång vi bokar hotell i Tällberg så blir det nog Gyllene Hornet.

Lunch Vid Moskogen – Leksand

Efter en hel del övertalan på tösen som ville ha med sig Crockie här ovan med sig hem och ville inte lämna poolen så åkte vi vidare för att äta lunch. Vi åkte till ➜ Moskogen i Leksand. Moskogen är ett idylliskt fint ställe där man både kan bo och äta. Hotellet ligger strax utanför Leksand och skogen är nära till hands. Här kan man äta såväl lunch som middag eller vara i ett gäng och ta nytta med nöje exempelvis vid konferens eller andra sammankomster. Det ligger även nära Dalhalla så till sommaren är det ju ett hett tips att bo där i en av de fina timmerstugorna och även avnjuta en konsert vid Dalhalla. Lunchen var himmelskt god och miljön i restaurangen är ju fantastiskt fint.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

8 reaktioner till “Fortsatt vistelse i Tällberg

  1. Så bra att ni kunde komma och bada på något annat hotell eftersom poolen var så kall på hotellet ni bodde på. Förstår att tösen inte ville lämna poolen. Låter som ett väldigt bra ställe ni stannade på för att äta lunch.

    Gilla

  2. Vilken härlig miljö ni bodde på, kul att ni kunde få chans att bada i en varmare pool. Ser verkligen ut att vara en lugn miljö där man kan få ladda batterierna 🙂

    Gilla

  3. Vilka ställen du hittade. då vi reser runt i Sverige vill vi gärna ha sådana pärlor. Lite skevt och vint, men charmigt. Det gör ju halva vistelsen trots allt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s