Green hotell – Tällberg

Hej

Äntligen friska, och vi är på benen igen. Nu har vi alla tre haft vår beskörda del av höstens smittor som går och jag hoppas innerligt att det är över nu för ett bra. Vi tog bilen idag och åkte uppåt Dalarna för att besöka Tällberg och ett av deras hotell och vi har valde att bo på Greenhotel

Greenhotell i Tällberg

Det finns fler hotell i anslutning till varandra i Tällberg och Green Hotell ligger högst upp på kullen. Det är också Tällbergs största hotell och konferansanläggningar. Utsikten är otrolig och tyvärr hade inte vi vädret med oss idag då det regnar rejält så man tog sig inte ut för att promenera och se sig runt. Det finns olika hotellpaket att köpa för att få ut bästa av vistelsen. Vi köpte lite av en familjeresa med trerätters meny med enkelrum som kallas classic. Rummet i sig är inte något fel på, men det är enkel standard. På hotellet finns det pool och spa där man kan boka upp sig på spabehandlingar och njuta av utsikten exempelvis i jacuzzin. Den kan du boka med eget sällskap för en halvtimma och njuta av god dryck och varma bubblor. På hotellet finns en restaurang där man serverar veckans tre rätters meny. Man kan också beställa från deras middags eller lunchmenyer. Runt om på hotellet finns fler sällskapsrum där man kan umgås och spela spel, eller spela biljard, pingis eller kasta pil för att nämna några.

Varför valde vi Green Hotell ?!

Vi bokade ett helgpaket med en övernattning och tre-rätters meny i dera fina restaurang. Vi bokade Green hotell för att de hade en större pool och spaanläggning. När vi kom fram och körde upp till hotellet som enligt deras beskrivning låg högre upp än de andra hotellen så fick man ett glatt intryck. Hotellet var dalastuk på och det finns rum i stora huvudentren men även rum i närliggande byggnader. Vår rum var just i en närliggande byggnad och klassades som av enklare standard. Oss gjorde det ingenting för vi skulle åka dit för att äta god mat och nyttja poolen. Dessutom när man åker med barn ska man heller inte boka de dyraste rummen för de uppskattar inte dem på samma vis som vi vuxna gör.

Vi är här hötslovsveckan och då har de också anordnat lite extra just för barnen. Man har ordnat pyssel, spökvandring, disco ovanpå poolen och filmtajm i gillestugan.

Mirre släpper loss

Vad tyckte vi om Green Hotell

Vi hade stora förväntningar på hotellet och det mesta kunde de också leva upp till. Maten på restaurangen och vår tre-rätters meny var högsta betyg på och där kan man bara lyfta av sig hatten och applådera. Fanns även fler och bra valmöjligheter för barnen att välja på i deras matbuffé. Hotellet i sig är lite slitet här och var, men det är inget som för den delen drar ner betyget. Det har sin ädla charm och har en lite romantisk.

Det som drar ner på betyget är pool och spa-området. Det var jättelitet omklädningsrum med inga skåp att lägga grejerna i. Det finns 2 duschar i vardera omklädningsrum för herr och dam som gjorde att man fick stå och trängas i trängre utrymme tills man kom till sin duschstund. Det är därför smartast att vara ombytt direkt och hyra en morgonrock för 50 kr av dem så man inte har massa att släpa på. BQ duschade med deras produkter som finns i duscharna, men sådana produkter tål aldrig jag så Bellis och jag hade med egna produkter. Det är ju då ytterligare grejer att släpa på som man får låta ligga öppet i sin väska eller kasse i omklädningsrummet. Poolen var för kall och 28 grader som de skriver att den är stämmer inte alls just nu. Det var t.o.m så kallt att jag inte badade så länge. De förklarade dock att det är kallare i poolen nu för de ska byta ut värmepumpen och rusta om poolen redan nästa vecka. Man får även då som jag skrev betala för morgonrocken trots att man redan betalar dyrt pris för mat och logi. Man får också betala 150:-/ person för att hyra jacuzzin en halvtimma för sig själv. Jag kan tycka det också är lite ”sniket” då man redan betalar så pass för att bo där. Jag anser dock tyvärr då att bor man på hotell och det är pool där så vill man gärna fritt kunna få använda bubbelpoolen och man vill gärna att det finns en bubbelpool.

Därför kan betygt inte bli högsta trots att maten var toppklass och hotellet har sin romantiska charm.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Dela detta:

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

11 reaktioner till “Green hotell – Tällberg

 1. Vilket mysigt hotell ni var på och skönt att ni kunde komma iväg. Tråkigt ändå angående poolen. Förstår att du inte badade så länge då det var kallt. Hoppas ni ändå njöt av helgen. 🙂

  Gilla

  1. Jag talar också gott om Tällberg och vi trivdes jättebra. Tällberg har ju också många hotell och vi har varit på flera, så jag tror inte att jag skrev att vi inte var nöjda med hotellet utan jag skrev att vi var nöjda och att hotellet hade sin romantiska charm, Skrev också att maten var full pott. Det vi inte var nöjda med var att poolen var iskall rent ut sagt och det drog ner på betyget, men hade poolen varit varm hade ju allt varit jättebra =D

   Gilla

 2. Så skönt att ni är friska igen. Så bra att maten och rummet var bra. Otur att poolen var så kall och att det drar ner betyget. Det där att man ska betala för att låna en badrock tycker jag är dåligt då som du säger har man betalat mycket för annat. Tyckte de kunde ha bjudit på det.

  Gilla

 3. Trist att det var kallt i vattnet och dåligt med extra kostnad för badrock. Jag hade inte alls varit nöjd, spa ska vara avslappnande, lugnt och skönt med god mat på kvällen. 😊
  Lovveckor ska med andra ord inte jag åka på spa förstår jag med tanke på barnfokuset då 🤭Det kanske de förvisso skriver ut på hemsidan?

  Här har det varit en helg med ljuständning och kyrkobesök och minnas de som gått bort lite extra. Känns fint även om de alltid är ”med” ändå.

  Gilla

 4. Vad mysigt att få komma iväg på lite semester. Märker att många hotell har så att man får boka SPA avdelningen utöver. Vi var på ett där det alltid ingick, men rätt som det var så hade dom tagit bort det. Skulle bli ganska dyrt att boka till. Då personalen kände igen oss som ”stammisar” fixade dom en bra deal med SPA och mat åt oss och förstod missen vi hade gjort. Det är alltid service.

  Gilla

 5. Synd att hotellet inte levde upp till förväntningarna! Som du skriver, betalar man ganska mycket för en hotellövernattning och då har man vissa förväntningar på hotellet – och vill inte att det ska tillkomma en massa kostnader…

  Gilla

 6. Vad trist att pool- och spaområdet inte levde upp till förväntningarna. Och det förstår jag med tanke på vad du upplevde. Hoppas åtminstone att poolen blir varmare efter att dom bytt pumpen. För den ser väldigt fin ut, så man vill ju kunna ligga länge i den och njuta.

  Gilla

 7. Va mysigt med hotell övernattning. Maten såg jätte god ut.
  Synd att poolen va så där kall bara. Man kan ju tycka att den ska vara behaglig att va i.
  Vad tyckte Bellis, va det för kallt för henne också?
  Ha en jätte fin söndag!!!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s