När man klickade rätt – mandeldesign

Njutbart i naturen, men även med risker

Livet knallar på och vi är nu i full gång med hösten vilket jag älskar också. Här är från en promenad då solen gassade och man bara NJÖT. Att komma ut i naturen och få till vardagsmotionen har jag/vi verkligen lyckats med och det är så skönt. Jag går i stort sett en 25 min promenad varje lunchrast och även 1 h rask promenad på kvällen. Dock är det inte alltid njutbart, häromdagen var det otäckt och jag fattade nog inte förrän jag gått en 10 minuter efter. Jag hade precis startat en runda för att gå raskt och då gick jag precis förbi ett tågstopp med bommar. När jag precis hade gått över börja de blinka och låta. Bilen som annars skulle kört stannade då således för att det inte gick att köra såklart, men även för att släppa förbi mig. Då är det några idioter till snorungar får jag faktiskt kalla dem som hade en trimmad gammal volvo som tryckte plattan i botten eller vad man ska kalla det och körde förbi den bilen som stannat för mig. De hade således inte sett mig och skulle ha roligt åt att hinna över tågstoppet innan bommarna åkte ner. När de såg mig så fortsatte de att köra med tanke på att de skulle inte hinna över annars. Jag hade snabb reflex och hoppade bakåt så jag nästan ramlade över bilen som stannat för mig.

Mycket moget, synd att vissa ouppfostrade bilister har bil!

Reggio Emilia inspirerat rum

På jobbet har vi ändrat om en hel del och det blir bara till det bättre hela tiden. Vi har precis blivit klara med vårt ➜ Reggio Emilia inspirerade rum. Där ska fantasin och leken inspireras i barnens höjd med djur och natur och även material från naturen. Vi har faktiskt bekostat tapeten själva vi som jobbar på min avdelning. Annars är det material vi skrivit ut och laminerat. Det finns även kuddar och korgar som är medtaget hemifrån eller som vi hittat i källaren på jobbet. Hyllor och bänkar och växter är nyinköpta av chefen. Ljusslinga är satt i taket och tanken med de vita gardinerna är att en projektor ska riktas dit så att man kan ha bildspel där i form av djur, fiskar eller annat rörligt för att skapa rätt harmoni där inne. En myshörna är skapad så barnen kan ligga där inne och bara chilla och njuta av att vara där. Kojan är skapad av en potatiskartong som vi fått av ICA, ni kan även se den här då vi hade den på annat ställe innan ➜ Kompiskojan. I veckan var min förskola även på en föreläsning om pedagogisk dokumentation och hur vi kan skapa börjor med barnen på förskolan och hur man kan forma arbetssättet och en hel avdelning efter det.

Jag bara klickade i och taggade för skojs skull

I veckan såg jag att en instagram-vän hade taggat och deltog i en tävling som ➜ mandeldesign höll i. Jag taggade några instagram-vänner och delade deras tävling på min instagram och tänkte väl inte så mycket mer på det. Sådär har man ju gjort massor av gånger, så man har inte så stora förhoppningar på att man ska vinna. Några dagar senare skriver min instagram-vän som jag såg tävlingen hos – GRATTIS till vinsten. Jag blir då lite förvånad och går in på deras instagram, där finns då en händelse där de visar hur de skrollar upp och ner och fingret till slut stannar på mitt konto och så skriver de Vinnare är Mirre med stor text. Priset var en värdecheck på 500 kr och jag sätter mig genast och kikar runt på vad jag kan tänka mig köpa då jag ändå skulle sitta och vänta 15 min på bussen.

Jag hittade då denna fina tröja ➜ Selected Femme – En tröja med lite puffade ärmar och rundad hals, samt 3/4 ärm. Jag testade den till mina lädertights i fuskskinn och svarta lite lediga kostymbyxor, gjorde sig bra till båda. Ser framför mig att den gör sig även snygg till svart pennkjol eller vanliga jeans.

Stort TACK för vinsten

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

6 reaktioner till “När man klickade rätt – mandeldesign

 1. Grattis till vinsten!!! Va roligt. Tröjan va snygg och ser riktigt skön ut.

  Jag är reggio emilia frälst så det värmer i en att höra att ni kör på det i jobbet. Va fin miljö ni har till barnen. Kan tänka mig att de längtar att komma till er på morgonen.

  Men fy!!! Va sne man blir att höra hur folk håller på i trafiken. Va tur att du han undan i tid. Kunde ha slutat illa så jag är glad att du är ok.

  Hoppas att söndagen blir fin utan några insidenter på promenaden.

  Gilla

 2. Grattis till vinsten. Håller med, tror aldrig att man ska vinna. Har vunnit två gånger på sådana tävlingar. Kattmat i ett år, och den maten min katt äter. Sen har jag vunnit en tjejkväll på Åbytravet för två. Då ingick inträde, mat mm. De kvällarna finns massa utställare, och då vann jag saker från Madame Chic också.
  å mysigt rum ni fixat. Tyckte det såg så rofyllt ut. Tror alla mår bra av att vara i närheten av naturen, att få jorda sig.

  Gilla

 3. Så roligt att du vann! Grattis, tröjan ser så skön ut. Härligt att du är igång med promenader. Jag själv har mål att jag ska gå 5000 steg varje dag.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s