Ständigt orolig och utekväll för mamman!

Hej

Här vinkar jag från vabbstugan och sjukstugan och hoppas att allt är finfint med er. Bellis är väl inte så snabbt mycket bättre, men man ser något bättre för varje dag. Hon har inte haft aptit och det vet man ju också själv hur det är då man är sjuk i hög feber och halsont att man inte har någon aptit. Dock så är Bellis en smal tjej som också är lite smalare än fler, de flesta i sin klass. Det är därför inte så bra att hon inte äter då så att säga. Hon har ätit jättedåligt både onsdag, torsdag och fredag, man kan ju inte tvinga i en som ligger med hög feber och halsont att äta om man inte orkar. Därför får man tänka till mycket vad man ska ge henne och då är ju exempelvis drickyoghurt ett bra alternativ. I går lagade jag en av hennes favoriträtter till lunch efter att ha försökt i över en timma att få i henne en smörgås till frukost då allt annat var INTE tänkbart. Hon åt mindre än hon brukar, men hon åt i alla fall. Idag då när det är början på 4.e dagen som hon är sjuk så fick hon väga sig och hon har gått ner 2 kg. Det är inte bra, inte bra alls egentligen, men vi får vara lite mer ihärdiga nu när hon blir friskare att se till att hon äter små portioner då och då tills aptiten kommer tillbaka. Samt man förlorar vätska då man är sjuk så tror att hon kommer gå upp snabbt igen sedan.

Man är ständigt orolig som mamma och detta oroar mig lite att hon förlorat aptiten så mycket

Mamman som fick egentid för en kväll

I gårkväll var Madde och jag ut på en trevlig utekväll tillsammans med god dryck och gott ätbart. Till förrätt tog jag chevrétoast och till huvudrätt kyckling och potatisgratäng. Vi startade kvällen med ett glas vin för att sedan starta med förrätten. Det är så mysigt då man kan umgås sådär med en kompis och bara prata och skratta loss i flera timmar. Vi kom hem sent också och vad som var så rart var att BQ var fortfarande satt uppe då och ville vänta in tills jag kom hem Dessutom var det en hel del liv och rörelse ute och det är ju då också såklart roligt att se att samhället är ”normalt” och man kan känna att man faktiskt har ett fungerande samhälle igen.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Dela detta:

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

8 reaktioner till “Ständigt orolig och utekväll för mamman!

 1. Det är klart man är orolig, viktigt att barnen får i sig någon form av mat när de är sjuka. Hoppas hon blir helt frisk snart! Stackare ❤️ skönt att komma ut och få lite egentid 😊

  Gilla

 2. Det är inte lätt med aptiten när man har feber, minns hur det är. Jag tycker det är klokt som du säger. Med små portioner. Hoppas Bellis snart blir frisk 🙂

  Gilla

 3. Förstår att du är orolig. Har man hög feber och ont i halsen så är det kanske inte det första man tänker på är att äta. Jag själv har inget barn men har själv varit smal och vägt minst i min klass. Här på boendet är det så skönt att man vet att personalen har koll på en om man är sjuk så man äter. De har också koll på att man dricker. Hoppas bellis blir frisk så ni slipper vabba.

  Gilla

 4. Hoppas att B snart blir bättre, är ju inte alls lätt att äta när man är sjuk, det mesta smakar inte så gott.. Här hemma blir det oftast lite extra glass när barnen har feber, inte det nyttigaste men funkar oftast om inget annat går ner. och soppa som mixas och är drickbar brukar också gå bra..härligt med egentid och kompisträff..det behövs ibland

  Gilla

 5. Jadu, förstår oron kring maten! Som några skrivit innan kanske det viktiga är ATT hon äter, inte VAD hon äter. Ibland kan det funka med lite skräpmat bara för att barn ska få i sig något.

  Gilla

 6. Men stackars liten som inte vill äta. Det viktigaste är väl att hon dricker egentligen men visst blir man orolig. Ni kan kanske prova att göra smoothies med fryst mango och banan mm så att hon får i sig lite energi samtidigt som det blir lite milkshakekänsla över det? Tipsar om Alpros vaniljsojamjölk – mycket god till smoothies!

  Vad skönt att du fick en liten paus från sjukstugan. Man behöver de där stunderna med en vän och mycket skratt ibland. Ibland extra mycket 🙂

  Gilla

 7. Maten är alltid ett svårt ämne. De allra flesta klarar ett par dagar utan mat, och lever dom på ”skräp” är det ok det med, Drickyogurt, glass mm. Ja även en mamma behöver få vara sig själv ibland. Så viktigt.

  Gilla

 8. Förstår din oro att aptiten försvunnit. Är inte lätt när barn är sjuka. Hoppas det vänder nu och att aptiten kommer tillbaka.

  Va kul med en kväll ute. Sådant behöver man då och då. Va gulligt utav honom att sitta uppe. Du har en så fin man som är så mån om dig. Guld värt.

  Ha en jätte fin helg!!!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s