Hembakat rågbröd – Viktväktarna

Mycket gott med rågbröd och speciellt som lördagsfrukost att ta en skiva bröd. Här kan man också variera med olika smaker i form av kryddor eller örter för att få sin personliga prägel på det.

NJUT av en god brödskiva

20 portioner = Hela receptet
Personliga Points = per portion2-3

Ingredienser

  • Jäst 1 pkt
  • Vatten 4½ dl
  • Ättika 1½ msk, 12%
  • Sirap 1 msk, brödsirap
  • Salt 1 tsk
  • Potatismjöl ½ dl
  • Fibrex ½ dl
  • Rågkross 1½ dl
  • Rågmjöl 7 dl, grovt
  • Fullkornsvetemjöl 1 dl

Instruktioner

Lös upp jästen i ljummet vatten (37°) i en bunke. Tillsätt de övriga ingredienserna men spara lite vetemjöl till utbakningen. Låt degen jäsa 1-1½ timme. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den. Forma till en limpa. Lägg i en smord 1 ½ liters form. Låt jäsa under bakduk ca 1 timme. Nagga det lätt med en gaffel och grädda i ugn 250° ca 15 minuter. Sänk värmen till 175° och grädda ytterligare ca 45 min.

Låt brödet svalna inlindat i bakduk.

Anteckning

1 bröd = ca 20 skivor

/ Receptkälla ➜ Hembakat Rågbröd Viktväktarna

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Jag har fått godkänt av Viktväktarna att använda deras recept

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s