Västerbottenpaj Viktväktarna

Västerbottenpaj är ju något man förknippar med hösten och kräftskivor. Det brukar jag ta på kräftskivor eftersom jag inte gillar kräftor alls. Här har ni ett smarrigt recept på västerbottenpaj med Viktväktarna.

4 portioner = Hela receptet
Personliga Points = per portion9-12

Ingredienser

  • Rapsolja 1 msk
  • Filodeg 125 g
  • Äggula 6 st
  • Mjölk 0,5% 3 dl
  • Ost riven 31% 100 g, västerbottenost
  • Timjan 3 msk, hackad färsk

Instruktioner

Sätt ugnen på 200°. Pensla en pajform med olja och klä in den med filodegsark, pensla med lite olja mellan varje ark. Ställ in i ugnen ca 10 minuter. Vispa ihop äggulor och mjölk. Blanda ner ost, timjan, salt och lite peppar och ställ in i ugnen ca 25 minuter tills den stannat.

Servera med en mindre klick lätt creme fraiche eller mindre klick smetana (Då blir det något mer poäng)

Fler recept på västerbottenpaj från Viktväktarna

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Jag har fått godkänt av Viktväktarna att använda deras recept

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.