Uppmuntran till att utföra idrott!

Här hamna jag i en störtskur på en av mina motionsrundor, snacka om att bara gilla läget!

Hej

Det känns lite märkligt då jag skrollar ner i mitt flöde här på bloggen så är det bara en 3-4 inlägg ner så badar vi och går i sommarkläder. Det är ju inte så länge sedan, men ändå så går tiden. Jag hinner inte blogga som jag brukade göra förut för kvällarna det går i ett då man kommer hem från jobbet och man har hämtat tösen. Det ska eventuellt handlas och så ska man hinna få in träningen också som vi är ihärdiga med. Jag äter heller inte förskolans mat längre för den gick jag faktiskt upp i vikt av och min mage mår dåligt av den. Det är mycket redning och fett i den maten, och det pallar inte min mage helt enkelt. Det blir därför att man gör matlådor till både mig och BQ och vi kör nu efter ➜ Hello Freshs kalorisnåla recept eller maträtter som är under 650 kcal.

Grym tjej med rätt teknik med bollen

Prova på aktiviteter i sportparken

Idag har de varit en utedag med aktiviteter i vår Sport och idrottspark vid badhuset. Man fick prova på exempelvis basket, handboll, skatebord, fotboll m,m. Vi gick såklart dit, man vill ju motivera Bellis att se vad man kan utföra för sport och stötta det då de har aktivitetsdagar för det. Bellis är duktig med slaget och har rätt teknik då hon kastar i väg bollen och det vill vi uppmuntra. Hon visar inte så stort intresse för det än, men vi tycker att hon skulle bli bra både på handboll eller volleyboll för hon har tekniken. Man fick även titta på ponnyuppvisning och agility, vilket såklart uppskattades av en djurtokigtjej. Hon visar intresse för friidrott för det har de testat på i skolan. Det är mina gener på ett sätt för jag var duktig i friidrott och hade också det som intresse, på mig började det mer i mellanstadiet. Bollsport är mer från pappas sida och det ska vi såklart också uppmuntra, vi får helt enkelt se vad hon fastnar för.

Efter det och vi tröttnat på temadagen så åkte vi till en lekpark och hade lite fika där och lekte loss

Gos med pappa och liten fikastund

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund! / Läs nedan !!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

16 reaktioner till “Uppmuntran till att utföra idrott!

 1. Fick ”plötsligt” rota i garderoben för att hitta någon jacka som passar nu när det inte går att gå utan längre… Det kändes som om det förändrades så abrupt (även om det säkert var precis som vanligt 🙂 ).

  Gilla

 2. Det är så viktigt att man uppmuntrar till sport och motion. Vi är också ute på mycket olika och provar på för Levis skull. Fotbollen lämnade han för han tappade intresset när det var för många små barn, nu har han börjat igen fast med stora och han älskar det 🙂 så glad för att jag fick honom till att åtminstone prova.

  Gilla

 3. Härligt med att hon fick testa flera olika sporter. Jag själv höll på med fotboll när jag var barn. Det är bra att de har sådana här dagar då barnen får prova på olika sporter. Trist att du hamnade i värsta störtskuren men som du skriver är det bara att gilla läget.

  Gilla

 4. Båda mina tjejer har utövat någon idrott sedan de var små och som de har utvecklats av det. Både fysiskt och psykiskt. Idrott är så kul och det ska man verkligen uppmuntra barnen till.

  Gilla

 5. Det är ju superbra när det går att testa på olika och se vad dem gillar, det blir spännande at se vad det blir för aktiviteter här hemma sen. M har ett stort intresse för motorsport och J vill gärna att hon börjar med gokart,

  Gilla

 6. Ja, jag har ett jobb jag slutar sent på, så kvällarna försvinner i ett nafs, men det är klart att man prioriterar familjen före bloggen, alltid bra att uppmuntra till rörelse, det är bra att barnen lär sig vad som är en mer hälsosam livsstil för framtiden

  Gilla

 7. Visst kom hösten fort i år. Men den är ändå mild så det är bra.
  Va roligt med en sport dag. Älskar när de har sådana tema dagar och barnen får prova på lite. Ingen utav mina barn har haft stort intresse för sport. Tjejerna har kört fotboll och äldsta grabben var inne på bandy ett tag men nu är det bara fordon som gäller. Hehehe!!! Den lilla har ett vist intresse för fotboll så där ska vi se om vi kan komma med i någon boll skola/klubb. Men det är rätt fullt just nu.
  Ha en jätte fin kväll!!!

  Gilla

 8. Hi hi ja, jag brukar tänka ibland då det är mycket att hur gör de med 2- 3 barn, hus, trädgård och kanske 3 olika aktiviteter som barnen ska iväg på. Ibland blir det mycket helt enkelt.
  Gillar hon någon speciell idrott är det väl bra att testa, finns ju mycket att välja på. Tror det är bra att de har något att göra utöver skolan, sen om det är idrott, scouter eller annat är ju helt beroende på vilket intresse de har. Tror både de lär sig mycket på det och har roligt.
  Har hon någon aktivitet hon gör idag ?

  Gilla

 9. Det är väl ändå bra att få testa flera olika sporter då man är liten. Ibland kan man fastna för något man inte trodde från början. Hösten kom väldigt fort tycker jag med. Ena dagen sommar, andra höst.

  Gilla

 10. Vardagen är inte bara jobb. Det är så mycket mer 😊. Å ibland måste man prioritera & man prioriterar först familjen & det som är viktigast såklart.
  Är ju inte kul att skol maten inte funkar för mig & din mage. Är det så är det så. Samtidigt så får du äta det du vet vad det är i.
  Jag tycker med att man ska uppmuntra sina barn till aktiviteter. Jag tror att barn mår bäst av det. Spelar ingen roll vad det är. Om det är fiske eller hockey eller shack. Bara dem tycker att det är kul att genomföra det, träna på det. Kul att Bellis har fått intresse för friidrott som är från dig & bollsport som är från BQ 😊
  Det är Såå gott att äta ute på något 😋 👌.
  Hoppas att du får en fin vecka❣️😊🍁🌹

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s