Koreansk kycklingbowl – Viktväktarna

Bowl kan man göra på så många olika sätt både till frukost och som en maträtt. Ikväll gjorde jag en jättegod med bulgur, kycklingbitar och stekta grönsaker blandade tillsammans med bulgur. Här nedan ser ni Viktväktarnas variant på en kycklingbowl

4 portioner = Hela receptet
Personliga Points = per portion5-9

/ Smaklig Måltid

Ingredienser

 • Fullkornsris okokt (100% fullkorn) 2 dl
 • Lök 1 st, gul/gula
 • Vitlök 2 klyftor
 • Morot 2 medelstora
 • Gurka 1 bit
 • Sesamolja 2 tsk
 • Kycklingfärs 5% 500 g
 • Vatten 1½ dl
 • Hönsbuljongtärning ½ st
 • Gochujang 1 msk, 1-2 msk
 • Japansk soja 2 msk
 • Koriander 1 knippen, ca 1 ½ dl
 • Chili flakes 1 tsk
 • Lime ½ st

Instruktioner

Koka ris enligt anvisning på förpackningen.Finhacka lök, finriv vitlök och riv morötter grovt. Skiva gurka tunt. Värm olja i en djup panna och stek lök en stund. Blanda ner vitlök, färs och morötter och låt steka tills färsen är genomstekt. Tillsätt vatten, smulad buljongtärning, gochujang och soja. Koka upp och låt sjuda tills vätskan kokat in. Ta från plattan och blanda ner koriander. Fördela ris, färs och gurka i fyra skålar. Toppa med chili flakes och servera med limeklyftor.

Anteckning

Gochujang är en mild koreansk chilipasta som börjar bli mer och mer vanlig i vanliga affärer, men hittar du den inte, ersätt med lika delar honung och sambal oelek.

/ ReceptkällaKoreansk kycklingbowl

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Jag har fått godkänt av Viktväktarna att använda deras recept

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

11 reaktioner till “Koreansk kycklingbowl – Viktväktarna

 1. Låter och ser väldigt gott ut. Själv gillar jag också fullkornsris då jag inte gillar vanligt tis. Ska skriva upp detta recept så jag kommer ihåg.

  Gilla

 2. Låter som en smakrik och god gryta, massa goda ingredienser ju dessutom. Byta höstiga recept är vad som behövs nu, känns som det passar in. Just nu är jag dock så sugen på en gryta med kyckling som mannens arbetskamrat gör, hans fru är thailändska och den är godaste grytan jag vet

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s