Blomkålslasagne – Viktväktarna

En god och smakrik vegetarisk lasagne som smakar lent och gott för magen. Jag gillar krämigheten som blir tillsammans med cottage cheese och färskpastan. Det är även gott att man har blomkål som största ingrediens, smaken av blomkål tar heller inte över.

/ En god middag tillsammans med familjen, så smaklig måltid,

4 portioner = Hela receptet
Personliga Points = per portion
13

Ingredienser

 • Lök 2 st, gul/gula
 • Olivolja 1 msk
 • Vitlök 3 klyfta(or)
 • Tomatpuré 4 msk
 • Vegme färs, mild 300 g
 • Krossade tomater 2 förp
 • Basilika 1 msk
 • Socker ½ msk
 • Grönsaksbuljongtärning 1 st
 • Blomkål 1 medelstor
 • Cottage cheese, naturell 1,5% 500 g
 • Ost riven 17% 150 g
 • Lasagneplattor, färska 200 g

Instruktioner

Sätt ugnen på 200°. Skala och hacka lök och fräs i olja. Pressa i vitlök och rör ner tomatpuré. Tillsätt färs, tomater, basilika, socker och buljongtärning. Smaka av med salt och peppar och låt puttra. Skiva blomkål och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen i ca 10 minuter. Blanda ihop cottage cheese med ost, salt och peppar. Lägg ihop lasagnen i en ugnsform. Lägg först ett lager lasagneplattor, sen färs och blomkål. Klicka på lite ostkräm. Fortsätt lägga samman och avsluta med lasagneplattor och ostkräm. Ställ in i ugnen i ca 30 min.

/ Receptkälla ➜ Blomkålslasagne- Viktväktarna

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Jag har fått godkänt av Viktväktarna att använda deras recept

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

3 reaktioner till “Blomkålslasagne – Viktväktarna

 1. Äskar sådana här krämiga rätter! Det låter spännande med en blomkålslasagne. Vet att jag gjorde en skinklasagne från vv för måååånga år sedan. Den var god och vi gjorde den ofta. Undrar varför man glömmer bort att göra vissa rätter?
  Hoppas du mår bättre nu!

  Gilla

 2. Är inte något fan av blomkål. Däremot så skulle jag kunna tänka mig att testa denna då du skriver att blomkål smaken inte tar över. Annars är ju lasagne gott vad man än har i den. Det är en rätt som kan göras i så många olika sätt. Min mamma brukar göra skaldjurslasagne.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.