Dalhalla ett minne för livet!

Hej

Nu var det många dagar sedan jag skrev här och det är livet som påverkat det helt enkelt. Veckan var här som jag och Madde väntat på i 2 år. Vi bokade konsertbiljetter för två år sedan på konsert i Dalhalla för att se Mando Diao, The Sounds och The Hives Live. Konserten ställdes in på grund av pandemin både 2020 och 2021, men nu var det dags. Oron har ju funnits att jag eller Madde skulle gå och bli sjuka eftersom att det går förkylningssmitta nu, så vi inte skulle komma i väg i år heller för att vi själva fick ställa in. På min avdelning går det en ettrig och spridsam smitta nu och det är många barn som trillat dit och blivit sjuka. Fler personal har också blivit sjuka och förra veckan var jag själv på slutet av veckan på min avdelning. Såklart fick jag hjälp av de andra avdelningarna. På torsdagen så kände jag mig riktigt vissen då jag kom hem efter jobbet och tänkte att nu är det kört och vi kommer inte i väg på konserten. Dagen efter på fredagen så var jag pigg igen och kunde jobba en heldag utan att känna mig sjuk. På fredagskvällen kände jag mig lika vissen igen men ingen feber och på lördagen fick jag sovmorgon och sov länge och jag orkade även gå en långpromenad på över en timma.

Där startade vi lördagen, HÄNG MED!

Vi Styr bilen mot Rättvik och mellanlandar i Leksand

I veckan som var ringde jag runt för att boka bord för mig och Madde i Rättvik på restaurang nära Dalhalla för att äta gott och umgås innan vi styrde mot Dalhalla. Jag hade ju kunnat räkna ut det att det var ju kört, det var fullbokat precis överallt jag än ringde, för fler än vi skulle ju på konsert. Vi bestämde oss då för att stanna till vid Leksand som är grannkommun och vi åt mat vid ➜ Freds Burger. Det är en hamburgerrestaurang och nattklubb i Leksand. Vi valde inte hamburgare utan valde cesarsallad, som var riktigt god. Vi hade tid på oss och åkte i tid hemifrån, så vi kunde sitta där en stund och umgås innan det bar iväg mot Rättvik och Dalhalla.

Framme i Gropen i Dalhalla

Efter lite mer än 2 h bilresa hemifrån så var vi framme och på plats i ➜ Dalhalla, vi hade tagit till med tid för att även kunna vara där i omgivningen innan konserten börja. Man vet ju heller inte hur mycket folk det blir och hur långa köer det är där när man väl är framme. Det var också kyligt så vi hade med oss flera lager kläder och alla behövde användas. När vi kom dit var det inte så mycket folk ännu och vi fick bra parkering och vi köade inte för att komma in på arenan. Vi kunde gå in och kika runt och valde även att sätta oss på en bar där och tog varsitt glas vitt vin. Ja ni hör ju hur trevligt och avslappnat. Vi kunde sitta där någon timma innan konserten börja och prata om allt och ingenting.

Dalhalla ett kalkbrott som blev en internationell arena

Dalhalla är från början ett kalkbrott som på nutid bildats till en arena där det är flera artister varje år som uppträder. För 360 miljoner år sedan föll en meteor ner från rymden. Den föll då ner i Dalarna och därav skapades olika sammansättningar av jord, berglager i olika färger och mönster som blev ett kalkbrott. Dalhalla som från början hette Draggängarna. Brytningen från kalkbrott bröts 1990 och under flera år (femtiotal) så sprängde och grävde man fram det som nu skapts för att man skulle kunna bilda fram det vi nu ser och är Dalhalla. Det är en akustisk arena med väldigt bra ljud som gör att ➜ Dalhalla kan jämställas med antikens Grekland och Italien. Dalhalla är en etablerad och internationell arena som har beskrivits som en av de vackraste och mäktigaste utomhusarenorna i Europa. Under sommarhalvåret så finns det stort utbud av artister och det lockar även stort antal besökare att komma dit. Publikrekord har de haft och det var 2019 när The Sounds, Mando Diao och The Hives uppträde där och det var ju såklart så även när vi var där i lördags att arenan kom upp i publikrekord.

Först ut på scen var The Sounds

Artisterna uppträde i en trio av tre och först ut var The Sounds. De uppträdde runt en ”timma” var och sedan var det 30 min paus mellan artisterna och det ledde ju då till en härlig lång kväll på plats. Konserten började 20 och vi åkte därifrån närmare 01 på kvällen. Vi kom sedan hem 03:30 ungefär så det var verkligen en lång kväll att minas.

The Sounds blev en liten besvikelse men ändå bitvis riktigt bra. Man är van att se Maja väldigt i gasen och hoppa runt och fara överallt runt om på scenen. Så var det inte då, hon var ganska layback och bitvis satt ner på scenpodoiet och tände cigg emellanåt. Det kändes nästan som om att hon var sjuk eller att hon var oengagerad på något vis. De låtar som hon gjorde bra var riktigt bra och jag fick med några av dem. The Sounds har ju väldigt bra låtmaterial och de är ju ett grymt band så såklart är det en stark upplevelse över att ha sett dem live.

Låtarna som filmades med The Sounds

Andra artist på scen var Mando Diao – Magiskt bra!

Andra artist var Mando Diao och det var mina favoriter för kvällen. De startade med att sjunga sina vislåtar och det var supervackert och fint. Madde och jag satt dock och hoppades på att de skulle sjunga sina fartigare rocklåtar vilket de också gjorde efter en 5-6 låtar. Då var det fart kan jag säga och de bjöd verkligen på en show som jag kommer att leva på jättelänge. Björn, sångaren i bandet har ju en röst som borrar sig in i själen och man kunde verkligen inte vara still när man lyssnade på deras låtar. Det är nog den bästa konsert jag någonsin varit på och därför tänkte vi att nu är det nog svårt för The Hives att mäta sig med dem när de var nästa artist ut.

Låtarna som filmades med Mando Diao

Kvällen avslutades med The HivesNu rockar vi

Nu var det sena kvällen och även dags för favoriterna på förhand The Hives. Nu hade de då redan klivit ner ett snäpp för mig eftersom Mando Diao var så äckligt bra rent ut sagt. När de kom in på scen och sångaren Pelle gjorde sin grej var man ju även där köpt. De gjorde också en jättebra show och det som är härligt med The Hives är att de bjuder mycket på sig själva, ni måste se dem för att förstå. Deras låtar är ju grymt bra och såklart avslutades den här showen på bästa tänkbara vis.

Tyvärr drog det på batteriet sjukt mycket när vi var där och jag hann bara filma denna låt med The Hives. Dessutom dör mitt batteri så på slutet försvinner tyvärr ljudet. Det ni hör är med det sagt toppklass.

Låtarna som filmades med The Hives

Nu var det dags att åka hem och efter en stund på väg hem i bilen så började jag känna mig väldigt vissen och jag nös, frös och var väldigt öm i hela kroppen. Madde som har katt fundera på om jag kanske reagera på den eftersom det kom så plötsligt. Dock så var det inte så utan nu är jag totalt däckad i en förkylning som gjort mig helt utslagen. Nu är jag sjukskriven för ett tag tills jag blir frisk och kan ändå inte låta bli att ha ett leende på läpparna då jag tänker tillbaka på konserten och önskar att jag kunde vrida tillbaka tiden och uppleva den på nytt igen . Har ni inte varit i Dalhalla ska ni absolut åka dit nästa sommar, för det är svårslaget att komma upp i den känslan och akustiken som blir där.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

16 reaktioner till “Dalhalla ett minne för livet!

 1. Vilken mysig kväll och roligt att gå på konsert. Jag tycker deras låt Living in america är så bra, har varit en favoritlåt sedan jag hörde den första gången 🙂

  Gilla

 2. Härlig konsert ni var på. Tur att du hann vara på den innan du blev förkyld. Jag själv har aldrig varit där i Dalhalla. Jag känner till någon låt från The Sounds men annars känner jag inte igen de andra som uppträdde. Du får krya på dig så du blir frisk och kan börja jobba igen.

  Gilla

 3. Riktigt kul för dig och din vän, trevligheter m samhörighet vi talar, 👍🏻.. Dalhalla pratade jag m flickvännen om i helgen så det var meningen säk att jag skulle snubbla in på ngt sido-spår härom inom kort, ty vi är på väg dit, 😉💞😇..

  Gilla

 4. Jag skulle absolut kunna tänka mig att se en konsert där, akustiken måste vara grym!
  Kul band, trist att The Sounds inte var topp. Såg dem i somras när de gjorde en mindre spelning i Helsingborg.
  Hoppas att du kryar på dig fort, dottern var riktigt kass här i en hel vecka. Jag bara väntar på att vakna en morgon och ha ont i halsen nu när båda barnen varit krassliga i veckan. Hoppas du kan vila och kolla lite serier!

  Gilla

 5. Vilken höjdar kväll ni fick. Synd att the sounds inte var i farten. Men lätt ju bra ändå.
  Vilket lyx att se Mando Diao live och synd att telefonen la av vid the hives. Men va häftigt att se tre bra band på samma kväll på en toppen plats.

  Krya på dig!!!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s