En dimmig morgon och egentid i salongen

Hej

Hur har ni det såhär i slutet av augusti? Vi har haft jättevarm vecka på jobbet, men väldigt kallt på morgonen och på kvällen. När jag cyklar på morgonen har det varit väldigt kallt om de bara benen man haft och det har varit väldigt dimmigt också. En morgon såg jag knappt framför mig vad jag mötte när jag cyklade och då var det bäst att ta det säkra före det osäkra och gå och leda cykeln istället så man inte cyklade in i något eller någon. Då var det bara 7 grader varmt den morgonen. Sedan växlar det kan jag lova och det var minst 20 grader varmare sedan mitt på dagen. Det blir för varmt då att man faktiskt får välja att vara inne mitt på dagen eller leda barnen till skuggan hela tiden. Det är inte ”bara” 27 grader på gården då, det är mycket mer på gården när det trycker på över oss där bland all asfalt och sand.

När man inser värdet av att ta hand om sin kropp

Jag är så peppad på min kost och mina promenader nu och är stenhård med att hålla i att gå raska powerwalks eller jogga varje kväll och det kommer jag fortsätta att hålla i och vågen fortsätter att visa minus. Det känns också roligt då man får höra av andra att det syns också. Det ska bli mer minus, men det får ta den tid den tar och jag är inte stressad då jag inte är missnöjd över min kropp. Det är mer för ett välmående och jag vill ner till min kroppsform jag trivs bäst med. Ingen stress och hets, för sådana gånger har jag märkt att det istället blir bakslag.

Just nu äter vi enligt ➜ Hello Fresh kalorisnåla matkasse, som inte överstiger 650 kalorier. Plus att vi rör på oss mer som jag säger. När man äter mindre kalorier leder det såklart till viktnedgång. Det är inte bara det som är bra med det, det påverkar även blodsockret positivt och man belastar även kroppens värden och organ mindre. Ditt kolesterolvärde blir bättre vilket också leder till att man får en hälsosammare inställning till sin kropp och dess värde. Vi får ut 12 rätter med den Hello Fresh påsen vi väljer, vi har för 4 personer och 3 middagar. Det blir en mindre portion på kvällen och det blir matlådor till oss båda till dagen efter. En av middagarna äter vi inte alls av på kvällen och då får vi också ut 4 portioner av den rätten till matlådor. Därför har vi också märkt att vi sparar undan pengar på det här också med att använda deras matkasse. Det som blir är ju att Bellis äter inte av den här maten för hon ska inte äta mat som man går ner i vikt av utan hon äter mat som alla barn gör och hon växer och mår bra precis som hon ska. Hon får alltid smaka om hon vill av maten, men ja det är ingenting för henne. Vi äter alltid tillsammans ändå och hon njuter av sin mat och vi av våran.

Sista badet för denna sommar

En av dagarna när jag hämtade tösen efter att ha varit en jättevarm dag på jobbet så traskade vi direkt hem och tog med badkläder och valde att gå till Holmen för att svalka oss i vattnet. Där och då kändes det verkligen som att det var nog sista gången som man badar för denna sommar. Sedan finns det väl möjligheter för dem som inte har problem med att bada i svalare (kallare) luft ute. Med det sagt kan det ju fortfarande bli varma dagar i september, men då hoppas jag på mer soliga dagar med hög krispig luft så man kan välja att ha tröja på sig, fast att det är soligt i alla fall. Sådana dagar älskar jag när hösten kommer. Bellis älskade ju såklart att bada och vi tränade också simtagen ännu en gång som vi gjort varje gång när vi badat i sommar. Det börjar sitta mer och mer och jag vill nog säga att det klarar hon galant snart. Vi får träna än mer i badhuset i höst och vinter.

Höstens första vabb har man hunnit med också

Jag har även hunnit med att vabba med tösen första gången för denna höst också. Det var natten till tisdagen som tösen hade väldigt, väldigt och väldigt segt för sig att somna och jag tror att det berodde lite på Furuvik, spänningar kvar efter det och att hon hade sin killkompis L över på måndagen för lek och han gick inte hem förrän halv 9 på kvällen. Det blev lite missuppfattning mellan honom, oss och pappan. Pappan skulle ringa då han skulle hem, men det vi inte visste var att han dissade sin pappa då han ringde för att han skulle hem och tryckte bort samtalet (3 ggr) och jag funderade då på varför pappan aldrig ringde. Jag kontaktade då pappan runt 20 och sa att om det var dags att skicka hem L, fniss. Då visade det sig att pappan stod utanför och väntade vid oss och var lite fin i kanten och ej ville ringa på hos oss. Vet dock inte varför för han borde ju ringt till mig eller BQ och sagt att han ej fick tag i sonen. Eller så skulle han ju ringt på dörren, men det vart väl missuppfattning i allt. Detta blev ju då att vi också fick lite samverkan med i att sonen ej svarade i telefonen,  . Ingen skada skedd och ingen vart surt och det vart mest att vi alla skrattade åt det och vi tyckte att våra barn var lite charmiga för de inte ville skiljas i från varandra. Det ledde då till att tösen hade svårt att varva ner på kvällen och ville inte sova. Jag menar inte på grund av dem utan jag menar att klockan vart lite för mycket när hon väl kom i säng och hon låg och funderade på en massa. När jag väl fått henne att slappna av efter lugnande massage så kom hon ut flera gånger till oss och ville säga en massa grejer. När klockan var över 12 på natten och närmade sig halv 1 så hade hon fortfarande inte somnat. Det ledde då till att jag bestämde mig för att jag fick vara hemma med henne dagen efter och hon fick sova tills hon vaknade och hon sov till tjugo i 10.

Jag fick en egentid en kväll också i veckan och jag var på bio och såg filmen ➜ After Ever Happy, mycket bra film och jag kan varmt rekommendera er att gå se den. Biosalongen var inte fullsatt, men det var en hel del folk i alla fall.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

9 reaktioner till “En dimmig morgon och egentid i salongen

 1. Du har verkligen hunnit med mycket. Oj jag kan tänka mig att hade hon gått till skolan den dagen efter att inte kunnat somna på kvällen så hade hon varit trött. Skönt då att hon fick vara hemma 🙂

  Gilla

 2. Ja, det är ett skifte nu. Kyligare på morgon, varmt på dagen & kyligt på kvällen. Svårt att klä sig 🙂.
  Oj. Så. Dimma har jag inte varit med om någon gång. Åkt bil & att det varit mycket dimmigt har jag varit med om.
  Kan tänka mig att det blir varmare på eran gård på jobbet. Då det blir som en gryta där.

  Hello frech har vi pratat om att testa. Det verkar så enkelt 😊det gillas.

  Härligt att bada en dag då det är varmt.
  Vi alla har nog lite semester känsla i oss fortfarande. Äter senare på kvällen, är uppe längre & så.
  Kul för Bellis att hittat en vän som hon gillar att leka med. Men kanske inte så bra att ignorera ett samtal för att få leka mer. Typiskt barn 😅.

  Vad bra att du gick på bio själv 😀👍. Den filmen ska jag kolla upp.

  Hoppas att veckan blir bra. Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

  Gilla

 3. Här hade vi ett ordentligt åskväder i natt. Jag hade tyvärr inte somnat så jag var vaken med personalen till runt halv ett innan jag kunde gå och lägga mig igen. Nu är det också ruskigt väder då det blåser en del och lite regn. Mysigt att gå på bio. Har själv inte sett någon av de där filmerna och tror det inte riktigt är min sorts film.

  Gilla

 4. Det var bra att du valde att gå istället än o cykla. Man vet ju aldrig vad som finns på vägen om det är dimmigt.

  Gilla

 5. Härligt att du är peppad på kosten och träningen! Så roligt när både en själv och andra märker resultaten. Tycker det är svårt att veta hur man ska klä sig nu när det är så kallt på morgonen men varmt sen när man ska hem.

  Gilla

 6. Jag har reagerat på att folk har haft så mkt kläder på sig på mornarna när jag kört till jobbet. Själv har jag inte ens haft långärmat, det har varit varmt redan vid halv åtta.
  Vad härligt att du kommit igång med bra kost & motion. Måste verkligen ta tag under i veckan, det har gått lite för mycket uppåt under sommaren….

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s